١٣/١١/١٤٤٠ --- 7/16/2019 --- ۱۳۹۸ سه شنبه ۲۵ تير امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  106  نفر
بازدید امروز :  12860  بازدید
بازدید دیروز :  17007  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
آنونا سِنِگالنسیس  -  AFRICAN CUSTARD-APPLE
ANNONA SENEGLAENSIS : نام علمی
  ANNONACEAE  - آنوناسه : خانواده
آفریقا : بومی منطقه
wild custard apple, wild soursop : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک های سبک
17 تا 30 درجه سانتیگراد
کمی مرطوب
متوسط

آنونا سِنِگالنسیس

دانستنی های علمی:

"آنونا سِنِگالنسیس" گیاهی از خانواده ی آنوناسه می باشد. نام گونه ی این گیاه (senegalensis) از کلمه ی Senegal گرفته شده است. سنگال کشوری است که گونه های مذکور اولین بار از آنجا جمع آوری شد. میوه های این گیاه به عنوان غذا در آفریقا مورد استفاده قرار می گیرد. و از نظر ارزش غذایی نیز بسیار حائز اهمیت است. این گیاهان بومی نواحی گرمسیر آفریقا بوده و اغلب در نواحی ساوانی رشد می کنند. عمدتاً از رودخانه نیل تا آفریقای جنوبی گسترش دارند. 

خصوصیات گیاهشناسی:

آنونا سنگالنسیس درختی کوچک یا درختچه ای است که می تواند حدود دو تا شش متر طول داشته باشد. در برخی موراد ارتفاع آن به حدود 11 متر نیز ممکن است برسد. این گیاه دارای پوستی صاف یا خشن به رنگ خاکستری – نقره ای یا خاکستری – قهوه ای است. روی پوست نیز اثرات برگی به صورت تکه هایی گرد وجود دارد که آن قسمت از پوست را روشن تر از بخش های دیگر نشان می دهد. شاخه ها ضخیم و خاکستری رنگ با کرک های قهوه ای یا زرد در شاخه های جوانتر دیده می شوند که با افزایش سن گیاه، این کرک ها نیز ریزش خواهند کرد. برگ ها به رنگ سبز – آبی، با آرایش متناوب، ساده، کشیده یا بیضی شکل یا تخم مرغی شکل، به طول 6 تا 18.5 سانتیمتر و به عرض 2.5 تا 11.5 سانتیمتر می باشند. سطح بالایی برگ ها تقریباً بدون کرک اما سطح پایینی برگ ها کرکدار می باشد و به رنگ سبز تا مایل به قرمز دیده می شود. رگبرگ ها بر روی هر دو سطح برگ قابل مشاهده هستند. حاشیه برگ ها نیز یکپارچه است. هر برگ دارای دمبرگی محکم به طول 0.5 تا 2.5 سانتیمتر می باشد. گل های بالغ تا بیش از 3 سانتیمتر قطزر داشته و دارای دمگلی به طول حدود 2 سانتیمتر می باشند. این گل ها به صورت منفرد یا دوتایی تا چهارتایی و به صورت محوری در کنار برگ ها ظاهر می شوند. هر گل دارای شش گلبرگ ضخیم به رنگ کِرِم یا مایل به زرد می باشد که به صورت حلقه های یا مارپیچ های دوتایی تشکیل می شوند. حلقه ی داخلی گلبرگ ها به صورت منحنی روی پرچم ها و مادگی قرار می گیرند. پرچم ها حدود 1.7 تا 2.5 میلیمتر طول دارند. میوه ها گوشتی، دارای سطحی ناهموار، تخم مرغی شکل یا کروی هستند. میوه های جوان و نارس به رنگ سبز و میوه های رسیده به رنگ زرد تا نارنجی دیده می شوند. هر میوه دارای تعدادی بذر استوانه ای شکل، کشیده به رنگ نارنجی سوخته می باشد. دم هر میوه نیز حدود 1.5 تا 5 سانتیمتر طول دارد. 
گرده افشانی گل های این گیاهان توسط چند گونه از زنبورهای عسل صورت می گیرد. اما برای رشد بیشتر محصول می توان عمل گرده افشانی را با دست و به صورت مصنوعی نیز انجام داد. 
بذرهای این گیاهان معمولاً قدرت زنده مانی خود را پس از حدود شش ماه از دست می دهند. 

شرایط محیط رشد:

این گیاهان معمولاً در نواحی نیمه خشک تا نیمه مرطوب سواحل آفریقا رشد می کنند و می توانند از سطح دریا تا ارتفاعات 2400 متر بالاتر از سطح دریا نیز گسترش داشته باشند. بهترین دما برای پرورش آنها دمای 17 تا 30 درجه سانتیگراد و بهترین میزان بارندگی برای آن، 700 تا 2500 میلیمتر بارندگی در سال است. 
بهترین خاک برای کشت این گیاهان، خاک های شنی و سبک است اما واریته ها مختلف آن رشد خوبی را در خاک های سنگلاخی و سخت اطراف رودخانه ها از خود نشان داده اند. پی اچ مناس خاک برای رشد این درختان حدود 5.5 تا 7 است اما می تواند محدوده ی پی اچ 5 تا 7.5 را نیز تحمل کند. 
از نظر نیاز نوری نیز مکان های کمی سایه را ترجیح می دهد. 

کاربردها:

از میوه های این گیاه به عنوان غذا استفاده می شود و دارای ارزش غذایی زیادی می باشند. همچنین گل ها و برگ های این گیاهان نیز خوراکی هستند. پالپ این میوه ها به رنگ سفید بوده و دارای مزه ای مشابه مزه آناناس است. گل ها به عنوان ادویه استفاده می شوند. برگ های آن نیز به عنوان سبزی به مصرف خوراکی می رسند. همچنین این برگ ها به عنوان یک بخش مهمی از غذای مردم غرب آفریقا را تشکیل می دهند. از ریشه های این گیاه نیز در طب سنتی استفاده می شود. اسانس حاصل از برگ های آن غنی از لینالول است. 

تکثیر:

بهترین روش ازدیاد این گیاهان از طریق کشت بذرها است اما باید توجه داشت که بذرها را بلافاصله پس از برداشت، کشت نمود زیرا این بذور قدرت زنده مانی خود را اغلب پس از شش ماه از دست می دهند. خراش دهی بذرها قبل از کشت می تواند به افزایش سرعت جوانه زنی آنها کمک کند. علاوه بر کشت بذر، از ریشه جوش ها نیز می توان برای تکثیر این گیاهان استفاده نمود. 


: منابع  

تصاویر گیاه آنونا سِنِگالنسیس:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
آنونا پالودوسا
آنونا کورنیفولیا
سیب دریاچه
گراویلا / ساپادیل
آنونا سالزمانی

گیاهان دیگر از همین خانواده :
بیریبا
جانگلساپ
جوز کالاباش
پاوپاو
پیندائیبا
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت