فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز چهارشنبه ۱۴۰۳/۲/۵         
  

Quararibea funebrisCacao Flower که به فارسی گل کاکائو نامیده میشود، گیاهی از خانواده ختمی یا پنیرک بومی مکزیک می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: متوسط رطوبت: کمی مرطوب دمای محیط: نواحی گرمسیری خاک: انواع مختلفی از خاک ها
گل کاکائو
گل کاکائو

دانستنیهای علمی



نام علمي
Quararibea funebris
نام لاتين
Cacao Flower
خانواده (تيره)


گیاه "گل کاکائو" یا "رزیتا دی کاکائو" یکی از درختانی است که از گل ها و بعضاً از میوه های معطر آن برای مصارف گوناگون استفاده می گردد.
این گیاه بومی جنوب مکزیک و گوآتمالا بوده و به صورت خودرو در این نواحی یافت می شود. اما جنگل زدایی سبب از بین رفتن بسیاری از این درختان شده است.



گل کاکائو گل کاکائو

خصوصیات - معرفی



درخت گل کاکائو درختی همیشه سبز بوده که در اندازه های متوسط تا بزرگ رشد می کند. 
همچنین نسبتاً کند رشد بوده و دارای تاجی گِرد است که نیازی به هرس و فرم دهی ندارد.
این گیاه دارای گل هایی معطر، زیبا، به رنگ سفید، با 1 تا 2 اینچ قطر می باشد. تمام بخش های این گیاه اعم از پرچم، مادگی و گلبرگ ها خوراکی می باشند.
میوه ها کوچک و معطر هستند.
برگ ها همیشه سبز، بزرگ، چرمی، با 15 اینچ طول و متقارن بوده که تاجی پراکنده را برای درخت ایجاد می کند.



Cacao Flower Cacao Flower

شرایط نگهداری گل کاکائو



نور مورد نياز
نور مورد نیاز گیاه گل کاکائو
متوسط
آبياري و رطوبت
رطوبت مورد نیاز  گل کاکائو
کمی مرطوب
دماي مورد نياز
دمای مورد نیاز  گل کاکائو
نواحی گرمسیری
خاک مورد نياز
خاک مورد نیاز  گل کاکائو
انواع مختلفی از خاک ها


کولتیوارهای مختلف این گیاهان بسیار محدود هستند. بنابراین اطلاعات کاملی از آنها در دست نیست. ولی مشاهدات حاکی از این است که این گیاهان می توانند در جنوب کالیفرنیا در خارج از گلخانه رشد کنند ولی از نظر ارتفاع طویل نخواهند شد.
این درخت گاهی مقاوم بوده و می تواند در دماهای کمی پایین برای مدت محدود، زنده بماند.
در آفتاب و یا سایه نیز رشد خواهد کرد.



Quararibea funebris Quararibea funebris

خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی



گیاه "گل کاکائو" یا "رزیتا دی کاکائو" یکی از درختانی است که در طب سنتی استفاده می گردد.
از این گیاه به عنوان یکی از اجزای اصلی نوشیدنی ذرت شکلاتی نیز استفاده می شود.
از گل های معطر این گیاه به عنوان ادویه و چاشنی انواع نوشیدنی ها و غذاها، شکلات ها، دسرها استفاده می شود. همچنین به عنوان تازه خوری نیز کاربرد دارد.
از این گل ها حتی برای سیگار کشیدن در مخلوط با تنباکو نیز استفاده می شود.
بومیان از این گل ها به عنوان نگهدارنده ی غذاها نیز بهره می گیرند. همچنین برای تدفین مردگان و تشریفات مذهبی نیز از آنها استفاده می کنند. به همین دلیل به آن "درخت مراسم تدفین" نیز می گویند.
از این گل ها برای ساخت انواع عطرها و خوشبوکننده ها نیز استفاده می گردد.
در هند، از این گل ها در مراسم ازدواج و جشن ها و اعیاد استفاده می شود.



معرفی و راهنمای پرورش درختان میوه - گل کاکائو معرفی و راهنمای پرورش درختان میوه - گل کاکائو

نحوه تکثیر گل کاکائو



تکثیر این گیاه از طریق کشت بذرهای آن صورت می گیرد.



Cacao Flower Cacao Flower



منابع :
http://en.wikipedia.org/wiki/Quararibea_funebris
http://toptropicals.com/catalog/uid/quararibea_fun
http://toptropicals.com/html/toptropicals/plant_wk
http://www.maya-ethnobotany.org/images-mayan-ethno
http://www.tradewindsfruit.com/content/rosita-de-c


 
 
 


گياهان ديگر از همين جنس :
 



گياهان ديگر از همين خانواده :
 
  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.