فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز چهارشنبه ۱۴۰۳/۲/۵         
  

شرایط محیط برای پرورش گیاه زردآلو عبارتند از: نور: آفتابی تا نیم سایه رطوبت: توسط دما: 8_15 خاک: شن و ماسه یا رس
زردآلو
زردآلو

دانستنیهای علمی



نام علمي
Prunus Armeniaca
نام لاتين
Apricot
خانواده (تيره)

زردآلو عضوی از خانواده rosaceae است. مرکز تنوع زرد الو در شمال شرق چین و در نزدیکی مرز روسیه است و از انجا به غرب در سراسر آسیای میانه گسترش یافته است.



زردآلو زردآلو

خصوصیات - معرفی


ارتفاع درخت به 6 تا 12 متر می رسد. طول عمر درخت 30-40 سال است. تاج درخت کرد یا کمی کشیده است. رنگ ساقه درخت از قهوه ای تا خاکستری است.



برگ ها گرد و تخم مرغی شکل هستند. لبه های برگ تقریبا دندانه دندانه است. دارای تک گل سفید یا صورتی با قطر 30-40 میلی متر و دارای کاسبرگ کوچک به رنگ قرمز تیره است. میوه گرد و آبدار است و رنگ ان از سفید ، زرد ، نارنجی و قرمز نارنجی تغییر می کند. دارای دانه مسطح با پوست متراکم و ممکن است تلخ یا شیرین باشد.



Apricot Apricot


نور مورد نياز
نور مورد نیاز گیاه زردآلو
زیاد
آبياري و رطوبت
رطوبت مورد نیاز  زردآلو
کمی مرطوب
دماي مورد نياز
دمای مورد نیاز  زردآلو
9 درجه سانتیگراد
خاک مورد نياز
خاک مورد نیاز  زردآلو
شن و ماسه یا رس

خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی


روغن زرد آلو جایگزین مناسبی برای روغن بادام است و کاربرد آن نرم شدن پوست است و در لوازم آرایشی مورد استفاده قرار می گیرد. در صنعت عطر سازی از ان استفاده می شود و در ساخت صابون و کرم ها نیز از آن استفاده می شود.



این میوه سرشار از ویتامین ث و آهن است. مواد مغذی موجود در زردآلو از چشم‌ها و قلب حفاظت می کنند و فیبر موجود در آن بر علیه بیماری‌ها مبارزه می کند.



زردآلو منبع غنی بتاكاروتن (پیش ساز ویتامین آ ) است. زردآلوهایی كه رنگ نارنجی تیره دارند، حاوی بتاكاروتن بیشتری هستند. مواد غذایی حاوی بتاكاروتن باعث كاهش خطر بروز بیماری های قلبی، سكته، آب مروارید و بعضی سرطان‌ها می شوند.



مقادیر بالای بتاکاروتن و لیکوپن موجود زردآلو باعث می شود غذای مفیدی برای حفظ سلامتی قلب باشد. این دو ماده بعنوان آنتی اکسیدان، از اکسیداسیون LDL- کلسترول و بروز بیماری قلبی جلوگیری می کنند. بتاکاروتن در بدن ، به ویتامین آ تبدیل می شود . پس می توان گفت زردآلو منبع غنی ویتامین آ است که در حفظ بینایی چشم موثر است و بعنوان یک آنتی اکسیدان قوی جلوی تخریب سلول ها توسط رادیکال‌های آزاد را می گیرد. رادیکال های آزاد، عدسی چشم را تخریب می کنند و باعث بروز آب مروارید می شوند یا اینکه ذخیره ی خونی چشم ها را از بین برده و باعث تخریب بافت چشم می شوند.



زردآلو حاوی فیبرهای محلول در آب است. مطالعات نشان می دهد مصرف فیبرهای محلول باعث حفظ قند خون در مقدار طبیعی و كاهش كلسترول خون می‌شود. فیبر موجود در زردآلو از بروز یبوست و بیماری های روده‌ای جلوگیری می کند.



برگه زردآلو سرشار از پتاسیم است. مصرف مواد غنی از پتاسیم باعث تنظیم فشارخون می شود.



زردآلوی رسیده به علت دارا بودن ویتامین های گروه ب برای درمان بیماری‌های عصبی و روحی، بی خوابی، خستگی شدید، گیجی، فراموشی و ... مفید است. میوه و هسته شیرین زردآلو به علت دارا بودن ویتامین ث برای تقویت بدن، رفع اختلال در رشد کودکان، جلوگیری از خونریزی لثه موثر است. به علت داشتن آهن در خون سازی موثر است.



معرفی و راهنمای پرورش گیاهان زینتی - زردآلو معرفی و راهنمای پرورش گیاهان زینتی - زردآلو

نحوه تکثیر زردآلو


بذر زردالو نیاز دارد 2 تا 3 ماه در محیط سرد بماند و جوانه زنی آن بسیار کند است و تا 18 ماه ممکن است طول بکشد. در زمستان آن ها را در محیط گلخانه در گلدان های مجزا قرار دهید سپس در بهار یا اوایل تابستان به بیرون منتقل کنید. برای قلمه زدن از قسمت نرم گیاه ساقه را جدا کنید و در بهار یا اوایل تابستان در یک قالب بکارید. برای خوابانیدن نیز در فصل بهار عمل کنید



Apricot Apricot



منابع :
http://fa.wikipedia.org/wiki/زردآلو
http://www.agroatlas.ru/cultural/Prunus_armeniaca_
http://www.botanical.com/botanical/mgmh/a/apric050
http://www.fruit-crops.com/apricot.html
http://www.pfaf.org/user/Plant.aspx?LatinName=Prun


 
 
 


گياهان ديگر از همين جنس :
 



گياهان ديگر از همين خانواده :
 
  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.