فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز چهارشنبه ۱۴۰۳/۱/۲۹         
  

Inga feuilleipacay که به فارسی پاکای نامیده میشود، گیاهی از خانواده نیام داران یا باقلا بومی آمریکای جنوبی و مرکزی می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: متوسط رطوبت: مرطوب دمای محیط: نواحی گرم و مرطوب خاک: انواع مختلفی از خاک ها
پاکای
پاکای

دانستنیهای علمی



نام علمي
Inga feuillei
نام لاتين
pacay
خانواده (تيره)


گیاه "پاکای" یا باقلا بستنی" یکی از درختانی است که میوه آن به صورت غلاف دار می باشد. این میوه ها دارای پالپ سفیدی است که بذرها را احاطه کرده است و خوراکی می باشد.
پاکای بومی آمریکای جنوبی و مرکزی است.

همه ی نیام داران، دارای غلافی که بذرها را احاطه می کند، می باشند. برخی از آنها به عنوان سبزی یا برخی به عنوان تاره خوری یا پخته شده در غذاها مورد استفاده قرار می گیرند. تعداد کمی از آنها نیز مانند خرنوب و تمبر هندی، پالپ های گوشتی، شیرین و خوراکی تولید می کنند.

درختان جنس Inga مانند پاکای نیز غلاف های شیرین و خوراکی تولید می کنند که بسیار مورد علاقه مردم آمریکای جنوبی و مرکزی است.



پاکای پاکای

خصوصیات - معرفی



پاکای یکی از درختان خانواده نیام داران یا باقلا است که ارتباط خویشاوندی نزدیکی با لوبیا سبک، نخود فرنگی، یونجه، عدس و غیره دارد. ولی برخلاف بسیاری از غلافداران، این درختان میوه هایی تولید می کنند که غلاف های شیرین و پالپی کتان مانند تولید می کنند که ارزش خوراکی دارند.

غلاف ها معمولاً باریک، صاف و گاهی به اندازه ی طول بازوی انسان بلندی و ارتفاع دارند. این غلاف ها به راحتی شکافته شده تا پالپ غنی از قند آن خارج و مصرف گردد. بذرها نیز توسط همین پالپ ها احاطه شده اند. در انگلستان، به دلیل پالپ شیرین و بافت کتانی آن، به این گیاه باقلا بستنی نیز می گویند.

به طور طبیعی روی ریشه های این گیاه گرهک های فراوانی جهت تثبیت ازت تشکیل می شود. این گرهک ها، نیتروژن خاک را افزایش داده و همچنین سبب بهبود خصوصیات فیزیکی خاک نیز می گردند.

این درختان تا حدود 60 فوت ارتفاع نیز می توانند رشد کنند.
گل های این گیاه به رنگ سفید یا مایل به سفید می باشند.



pacay pacay

شرایط نگهداری پاکای



نور مورد نياز
نور مورد نیاز گیاه پاکای
متوسط
آبياري و رطوبت
رطوبت مورد نیاز  پاکای
مرطوب
دماي مورد نياز
دمای مورد نیاز  پاکای
نواحی گرم و مرطوب
خاک مورد نياز
خاک مورد نیاز  پاکای
انواع مختلفی از خاک ها


درختان پاکای دمای بالا را تا حدود 30 درجه سانتیگراد می توانند تحمل کنند. ولی در دماهای پایین، اغلب درختان آسیب دیده و از بین می روند.

این درختان معمولاً اطراف رودخانه ها که آبیاری به طور منظم و در تمام سال موجود باشد، می رویند.
در زمین های بایر نیز رشد کرده و محصول تولید می کنند.
سریع الرشد بوده و در انواع مختلفی از خاک ها رشد می کنند.
نسبت به بیماری ها و آتش نیز تا حدودی مقاوم هستند.



Inga feuillei Inga feuillei

خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی



در آمریکای مرکزی، بذرهای این گیاه به صورت پخته شده یا به صورت سبزی مورد استفاده قرار می گیرند.
در مکزیک، بذرها پس از بو دادن و برشته شدن به عنوان تنقلات در تماشاخانه های خارج شهر به فروش می رسند.

پاکای و سایر درختان جنس Inga درختانی با ارزش هستند. این درختان چندمنظوره بوده و پتانسیل بالایی برای کشت در باغ ها، مزارع و زمین های بایر و نواحی گرم جهان دارند. همچنین در فضاهای شهری نواحی گرمسیری نیز کشت می شوند. و میوه های آنها به عنوان یک منبع غذایی خوب به شمار می آیند.



معرفی و راهنمای پرورش درختان میوه - پاکای معرفی و راهنمای پرورش درختان میوه - پاکای

نحوه تکثیر پاکای



تکثیر پاکای از طریق کشت بذرهای آن صورت می گیرد. قبل از کشت بذرها نباید اجازه داد که این بذور خشک شوند. بذرها معمولاً در حالیکه هنوز داخل پوشش میوه هستند نیز جوانه می زنند.



pacay pacay



منابع :
http://davesgarden.com/guides/pf/go/175694/#b
http://en.wikipedia.org/wiki/Inga_feuilleei
http://www.phoenixtropicals.com/pacay.html
http://www.tradewindsfruit.com/content/pacay.htm


 
 
 


گياهان ديگر از همين جنس :
 



گياهان ديگر از همين خانواده :
 
  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.