فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز شنبه ۱۴۰۳/۲/۱         
  

Cymbopogon citratuslemon grass که به فارسی پوتار نامیده میشود، گیاهی از خانواده گندمیان بومی جنوب شرق آسیا، جنوب هند و سریلانکا می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: خیلی زیاد رطوبت: مرطوب درجه حرارت: 10-35 درجه سانتیگراد خاک: لومی و با زهکش مناسب
پوتار
پوتار

نام علمي
Cymbopogon citratus
نام لاتين
lemon grass
خانواده (تيره)

خصوصیات - معرفی


علف لیمو گیاهی حساس به سرما است که در مناطق گرم چندساله است. بوته این گیاه معمولا فشرده و پرپشت است. برگهای تسمه مانند آن به صورت فشرده رشد کرده و فرم قوسی شکل به بوته می دهند. برگها سبز روشن هستند. برگها وقتی سابیده یا خرد می شوند، بوی لیمو دارند. این گیاه به ندرت گل می دهد.



علف لیمو دارای فلاونوئیدها و ترکیبات فنولی مانند luteolin، isoorientin 2’-O-rhamnoside، quercetin، kaempferol و apiginin است. از دیگر ترکیبات موجود در علف لیمو می توان به Terpinolene، Myrecene ، Geranyl acetate و Terpinol Methylheptenone اشاره کرد.



lemon grass lemon grass

شرایط نگهداری پوتار



نور مورد نياز
نور مورد نیاز گیاه پوتار
خیلی زیاد
آبياري و رطوبت
رطوبت مورد نیاز  پوتار
مرطوب
دماي مورد نياز
دمای مورد نیاز  پوتار
10-35 درجه سانتیگراد
خاک مورد نياز
خاک مورد نیاز  پوتار
لومی و با زهکش مناسب

این گیاه برای رشد به نور کامل آفتاب و رطوبت کافی نیاز دارد. به خاکهایی با بافت متوسط و زهکش متوسط نیاز دارد. بهترین رشد را در خاکهای لومی دارد.



Cymbopogon citratus Cymbopogon citratus

خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی


از این گیاه در طراحی فضاهای سبز هم استفاده می شود.



پوتار یا علف لیمو در فیلیپین و اندونزی به وفور دیده می شود. این گیاه برگهای معطری دارد که برای تهیه غذاها و یا مصارف درمانی استفاده می شود. در طب سنتی برزیل عقیده بر این است که این گیاه ضداضطراب، خواب آور و ضدتشنج است اما در یک مطالعه هیچ یک از این خواص دیده نشد. مطالعات آزمایشگاهی نشان می دهد که علف لیمو آنتی اکسیدانت و ضد التهاب است. علاوه بر این، علف لیمو خاصیت ضد قارچی نیز دارد. سیترونلول که ضد فشار خون است، یکی از ترکیبات اصلی موجود در علف لیموست. در آزمایشی بر روی موشها هم دیده شد که این گیاه مستقیما بر روی عضلات صاف رگها تاثیر گذاشته و فشار خون را کم می کند. علف لیمو دارای 65-85% سیترال و ترکیبات مختلفی مانند myrcene، ترکیبی ضدباکتری و ضد درد، citronellol و geranilol است. از این گیاه برای ساخت محصولاتی مانند لوسیونها، کرمها و پاک کننده های صورت استفاده می شود. زنبورداران گاهی از این گیاه برای جلب زنبورها استفاده می کنند.



برخی مطالعات نشان داده اند که علف لیمو ضد آمیب، ضد اسهال، ضدکرم، ضد قارچ و ضد التهاب است. علاوه بر این، در برخی مطالعات خواص دیگری از این گیاه مشاهده شده است مانند ضدمالاریا، ضدجهش ژنی و آنتی اکسیدانت.



معرفی و راهنمای پرورش گیاهان دارویی - پوتار معرفی و راهنمای پرورش گیاهان دارویی - پوتار

مقابله به آفات پوتار


علف لیمو آفت و یا بیماری خاصی ندارد. وقتی این گیاه به صورت آپارتمانی نگهداری شود ممکن است عنکبوتها مشکل ساز شوند.



پوتار پوتار

نحوه تکثیر پوتار


برای تکثیر علف لیمو، بذرهای آن را از بهمن تا فروردین درون سینی های کاشت حاوی کمپوست کشت کرده و با لایه نازکی از کمپوست یا ورمی کولایت می پوشانند. بذرها رشد کندی داشته و در دمای 20 تا 25 درجه پس از 21 تا 40 روز جوانه می زنند. بعد از رشد کافی گیاهان و برطرف شدن خطر سرمازدگی، آنها را به محل اصلی که گرم، مرطوب و آفتابی است منتقل می کنند.



lemon grass lemon grass

هشدار - عوارض جانبی


این گیاه عوارض جانبی زیادی به دنبال ندارد. در برخی افراد بو کردن برگها ممکن است سبب اختلالات تنفسی شود. زنان باردار و یا شیرده نباید از این گیاه استفاده کنند زیرا سبب تحریک قاعدگی و سقط جنین می شود.



oil grass oil grass



منابع :
http://www.missouribotanicalgarden.org/PlantFinde
Gagan Shah, Richa Shri, Vivek Panchal, Narender Sh
http://www.thompson-morgan.com/vegetables/all-othe
http://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredie


 
 
 


گياهان ديگر از همين خانواده :
 
  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.