خبرگزاري آريا-متخصصان تغذيه و سلامت تاکيد دارند که سير براي مقابله با عفونتهاي جديِ ريوي مفيد است.
به گزارش خبرگزاري آريا،سير حاوي نوعي ماده شيميايي موسوم به «آليسين» است که ميتواند براي مقابله با گروهي از عفونتهاي باکتريايي مقاوم به آنتيبيوتيک مفيد و موثر باشد.
نتايج يک مطالعه جديد تاييد ميکند که اگر به رژيم غذايي خود سير اضافه کنيد ميتوانيد از ريههاي خود در برابر عفونتهاي باکتريايي محافظت نماييد. در اين مطالعه آشکار شد که ماده شيميايي آليسين موجود در سير ميتواند باکتريهايي را که عامل بروز عفونتهاي خطرناک ريوي در بيماران مبتلا به «فيبروز سيستيک» هستند، نابود کند.
فيبروز سيستيک يک اختلال ژنتيکي است که عمدتا ريهها را درگير ميکند. اين بيماري يکي از شايعترين و جديترين اختلالات ژنتيکي است که در هر 2000 تا 3000 تولد يک نوزاد را مبتلا ميکند. در اين اختلال ترشحات ريه، لوزالمعده، کبد و روده غليظ و چسبنده ميشود و اين در حالي است که در افراد طبيعي اين ترشحات غالبا رقيق و غيرچسبنده هستند. علاوه بر اين ميزان نمک موجود در ترشحات غدد عرق نيز افزايش مييابد و در واقع نمک مورد نياز بدن از طريق عرق دفع ميشود.
پروفسور «جان گوان» از اساتيد دانشگاه ادينبرو در انگليس ميگويد: آليسين به طور طبيعي در بافتهاي سير و براي از بين بردن ميکروبهاي گياهي موجود در آب و خاک توليد ميشود.
اين بررسي نشان داد آليسين موجود در سير خام مانع از رشد گروهي از باکتريها موسوم به Burkholderia cepacia complex ميشود که عامل بروز عفونتهاي ريوي جدي در مبتلايان به فيبروز سيستيک هستند.
جزئيات بيشتر اين مطالعه در مجله پلاس وان منتشر شده است.