خبرگزاري آريا- مصرف اين ميوه پس از صرف غذا به هضم و جذب مواد غذايي کمک کرده و رگههاي فيبري يا آوندهاي چوبي آن ملين بوده و رفع کننده يبوست و التيام دهنده هموروييد (بواسير) است.
تمر هندي
خرماي هندي را ميشناسيد؟
همان خرمايي که هر سه تا 10 عدد آن همچون دانههاي باقلا در غلافي قرار گرفته و بر خلاف خرماي معمولي طعم ترش و ملسي داشته و کمکالريتر است. هماني که طبع سردي دارد و مصرف آن در اين روزهاي داغ به رفع تشنگي و کاهش حرارت دروني بدن کمک ميکند. نشناختيدش؟ تمر هندي را ميگوييم! هنديها به اين تمر، خرماي خشک هم ميگويند.
گرچه در ايران تمر هندي کاربرد درماني سنتي خود را تقريباً از دست داده است. اما رب و شيره آن هنوز چاشني قليه ماهي جنوبيها بوده و آبادانيها و خرمشهريها از آن در معروفترين خورشهايشان استفاده کرده و پوست ماهي را قبل از تنوري کردن به شيره اين ميوه آغشته يا از آن آش لذيذ و بيمثالي تهيه ميکنند که اگر يک بار امتحانش کنيد، مشتري دائم آش تمر هندي ميشويد. اما اين ميوه چه مزايايي دارد؟
ميوهاي سرد براي مزاجهاي گرم
تمر هندي انواع ترش، ملس و شيرين دارد. غني از ويتامين C، کلسيم و پتاسيم است، اما ويتامين A و سديم ندارد. به دليل ترکيبات اسيدي طبع سردي داشته و با تقليل اخلاط گرم، دماي بدن را سريع پايين آورده و رفع کننده گرمازدگي، خارش، کهير، التهابات پوستي، جوش صورت، تنگي نفس ناشي از گرما و تهوع است. صفرابر خوبي است و از اين رو يار مهربان کبد و تنظيمکننده چربي و تا حدودي کنترلکننده کلسترول خون است.
مصرف بيش از حد تمر هندي سبب زخم روده، سنگيني معده و سرفه ميشود.
براي ريه و طحال خوب نيست و در افراد سردمزاج و سالمندان باعث سستي و ضعف اعصاب شده و اگر از انواع فرآوري شده آن استفاده کنيد به دليل نمک بالايي که به آن ميافزايند، قاتل فشارخونيها ميشود .
پتاسيم، بيشترين چيزي است که در آن وجود دارد و در نتيجه ميوهاي مفيد براي مبتلايان به پرفشاري خون است.
اين ميوه براي افراد سيگاري که ويتامين C بدن آنها به شدت تحليل ميرود، موثر است و باعث تقويت قدرت ارتجاعي عروق خوني ميشود و دوست صميمي قلب است.
مصرف اين ميوه پس از صرف غذا به هضم و جذب مواد غذايي کمک کرده و رگههاي فيبري يا آوندهاي چوبي آن ملين بوده و رفع کننده يبوست و التيام دهنده هموروييد (بواسير) است اما نکته مهم آن که تمر شيرين براي مبتلايان به ديابت و افراد چاق محدوديت مصرف دارد.
اين تمر لگدتان نزند
مصرف بيش از حد تمر هندي سبب زخم روده، سنگيني معده و سرفه ميشود. براي ريه و طحال خوب نيست و در افراد سردمزاج و سالمندان باعث سستي و ضعف اعصاب شده و اگر از انواع فرآوري شده آن استفاده کنيد به دليل نمک بالايي که به آن ميافزايند، قاتل فشارخونيها ميشود.
اگر هم محصول غيربهداشتي و از انواع وارداتي و بدون برچسب فارسينويس وزارت بهداشت باشد حاوي مهمانان ناخوانده از جمله حشرات زنده، لاروها يا اجساد آن است که با چشم غيرمسلح هم ميتوان آنها را رويت کرد. اما تنيدهها، فضولات يا پوستههاي تخم و شفيره يا کپکزدگي محصول چيزي نيست که بتوان آن را به راحتي ديد و با عرض پوزش به همراه طعم ترش و دل چسب تمر هندي خورده ميشود که اگر مسمومتان کند دل پيچه، تهوع، تب و سرانجام اسهال خوني چنان گريبانتان را ميگيرد که حداقل چهار تا پنج روز خانهنشينتان ميکند بنابراين اگر ميخواهيد از اين بلاي هندي جان سالم به در ببريد، انواع تازه آن را که در بستهبنديهاي مقوايي و داراي پروانه بهداشت و تاريخ مصرف است، انتخاب کنيد.