ساعت 24- یک کارشناس تغذیه کاسنی، خاکشیر و تخم شربتی را بهترین نوشیدنیها برای جلوگیری از گرمازدگی دانست.
مریم شیرمستی با اشاره به افزایش دما در فصل تابستان، گفت: افرادی که ساعات طولانی در معرض گرما قرار دارند و یا در گرما فعالیت فیزیکی میکنند، بیشتر در معرض گرمازدگی قرار دارند.
وی ادامه داد: گرمازدگی معمولاً با علائمی مانند بالا رفتن دمای بدن، سردرد، تهوع، بیحالی و گاهی بیهوشی همراه است.
این کارشناس تغذیه مهمترین نکته در خصوص هوای گرم را مصرف مناسب و کافی مایعات دانست و عنوان کرد: نباید در گرما نوشیدن آب فراموش شود. نوشیدن انواع شربتهای خانگی مانند شربت خاکشیر، شربت آبلیمو، شربت آلبالو، بیدمشک و... می تواند در کاهش گرمازدگی موثر باشد.
شیرمستی طالبی، هندوانه، انواع آلو، آلبالو و گیلاس را نیز میوههای ضد گرمازدگی دانست و افزود: از بین نوشیدنیهای گیاهی نیز عرق کاسنی بسیار مفید است.
وی معتقد است: افرادی که در معرض گرمای بیشتری قرار دارند مانند نانواها و کسانی که مقابل کوره کار میکنند، باید در این فصل بطری شربت کاسنی و خاکشیر داشته باشند و هر نیم ساعت یک نصف لیوان بنوشند.
به گفته این کارشناس تغذیه شاهتره و تخم شربتی نیز از جمله نوشیدنیهای مفید گیاهی در فصل گرما است.
شیرمستی تصریح کرد: در جایی مانند کرمانشاه، گرما معمولا با آلودگی هوا و گرد و غبار همراه است که در این شرایط توصیه میشود افراد از شیر برای تقویت سیستم ایمنی و عفونت زدایی استفاده کنند.
وی با بیان اینکه بهتر است شیر خنک باشد، یادآوری کرد: افرادی که شیر سرد آنها را اذیت میکند میتوانند در شیر خود یک قاشق گلاب بریزند.