خبرگزاري آريا- آلو بخارا (گوجه برغانى) همان آلوى سياه بزرگ است که طبيعت سرد و تر دارد. ملين، مسهل رقيق و مسکن حرارت گرم است.
به گزارش خبرگزاري آريا، آلو بخارا (گوجه برغانى) همان آلوى سياه بزرگ است که طبيعت سرد و تر دارد. ملين، مسهل رقيق و مسکن حرارت گرم مزاجها و صفراوىها، رافع تشنگى و برنده تبهائى است که از حرارت عارض شده باشد.
خوردن آن به هر صورت، چه به صورت تازه، خشک و ريختن آن در آش و غذا مفيد بدن و نرم کننده شکم و رافع خارش تن گرم مزاجها است. اگر نيم کيلو آلو بخارا را در دو ليتر آب بجوشانيد تا پخته و نرم شود و صاف کنند و با قدرى شکر شيرين کرده، گرم يا سرد بخورند مسهل خوب و بى اذيتى براى گرم مزاج ها است همچنين مفيد سينه، تا حدى که براي افرادي که سرفه ميکنند و سينه درد دارند، مفيد است بر خلاف ساير ترشيها که مضر شش و سينه است.
خوردن چند دانه آلو بخارا ملين طبع، معده و براي قى(استفراغ) و غثيان(حالت تهوع) که از گرمى باشد، مفيد است. غرغره برگ پخته آن براي ورم لوزتين، گلو و آب ريزش بينى که از زکام و نزله باشد و براي تقويت ريشه و لثه دندان مفيد است.
آشاميدن آب جوشانده برگ آن تا سه استکان کشنده کرم معده و ضماد برگ او که پخته بکوبند و بر شکم ببندند، ريزاننده کرمهاى روده و امعا و مجرب است، خاصه گرم مزاجها است.
سردمزاجها بايد ضرر آن را با خوردن کندر به اندازه يک نخود رفع کنند. اگر آلو يافت نشد ميتوان تمرهندى و آلوهاى ديگر استفاده کرد.
جوشاندن آلو در گلاب و خوردن آن بندآورنده شکم است. رب آلو سرد و تر بوده و مفيد حال کساني است که کبدهاي گرمي دارند، رافع تشنگى و فرونشاننده تبهاى حار(داغ)، التهاب و سردرد است.
بايد دانست که انواع آلو و آلوچه خواصشان شبيه خاصيت آلو است که در فراهم نشدن آلو بخارا مي توان از آنها استفاده کرد.