فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز سه شنبه ۱۴۰۳/۲/۴         
  

 خبرگزاري آريا- والک، نوعي سبزي کوهي است که تنها در فصل بهار مي‌رويد و از هزاران سال پيش تا کنون به عنوان گياهي شگفتان گير، در افرادي که در دامنه کوه‌ها زندگي مي‌کردند؛ معروف بوده است؛ زيرا خواص درماني متعدد و خارق‌العاده‌اي دارد.

والک گياهي شبيه سير با خواص مشابه است. امروزه افراد درباره خواص بي‌شمار گياه سير اطلاعات زيادي دارند؛ اما والک گياهي است که مهجور مانده و کمتر کسي با خواص بي‌نظير آن آشنايي دارد.

اگر فوايد متعدد سير را مي‌دانيد اما به دليل بوي تند آن، از اين گياه گريزان هستيد، والک جايگزين مناسبي مي‌باشد؛ زيرا اين دو گياه از يک خانواده مي‌باشند. گياه سير که ما بيشتر با آن آشنا هستيم با نام سير خانگي و والک با نام سير جنگلي معروف مي‌باشد. همين نام‌گذاري نشان مي‌دهد که اين دو گياه تا چه اندازه مشابه با يکديگر مي‌باشند. تحقيقات علمي نيز مويد اين ادعا مي‌باشد و تجزيه شيميايي اين دو گياه نشان مي‌دهد که سير و والک از نظر مواد موثر شيميايي بسيار مشابه مي‌باشند.
 
والک چگونه گياهي است؟
سبزي کوهي والک گياهي است که تنها در فصل بهار و تنها در مناطق کوهستاني مي‌رويد. اين گياه شبيه پياز مي‌باشد. گل‌هاي سفيد و کوچک ستاره‌اي شکل اين گياه در ميان برگ‌هاي پهن و براق آن خودنمايي مي‌کند. گل اين گياه، برگ‌ها و ريشه آن همگي از قسمت‌هاي قابل‌استفاده مي‌باشند. والک از 5 هزار سال پيش تا کنون به عنوان گياه شگفت‌انگيز معروف بوده است؛ زيرا خواص درماني متعدد و خارق‌العاده‌اي دارد. امروزه افراد درباره خواص بي‌شمار گياه سير اطلاعات زيادي دارند؛ اما والک گياهي است که مهجور مانده و کمتر کسي با خواص بي‌نظير آن آشنايي دارد.

سه برتري سير جنگلي (والک) بر سير خانگي
سير جنگلي (والک) و سير خانگي هر دو از يک خانواده مي‌باشند و فعاليت مشابهي نيز در بدن دارند. با اين تفاوت که والک (سير جنگلي) سه مزيت بيشتر از سير دارد:

1. والک در مقايسه با سير از مواد فعال شيميايي بيشتري تشکيل شده است.

2. گياه والک داراي مواد شيميايي فعالي مي‌باشد که در گونه‌هاي ديگر سير يافت نمي‌شود.

3. سبزي کوهي والک برخلاف سير بي‌بو مي‌باشد و بعد از خوردن در دهان ايجاد بو نمي‌نمايد.

 علت بي‌بو بودن والک
برگ‌هاي والک مقدار زيادي کلروفيل دارند که با مواد نيتروژني موجود در اين گياه (که مسئول ايجاد بو در گونه‌هاي مختلف خانواده سير مي‌باشد) در طي عمل هضم و جذب ترکيب مي‌شوند. در نتيجه اين مواد نيتروژني غيرفعال گشته و تبديل به مواد بودار نمي‌شوند. نتيجه اينکه کلروفيل زياد موجود در اين گياه مانع از انتشار بوي اين گياه مي‌شود.

 ترکيبات موجود در گياه والک
 والک از ترکيبات متعدد سولفور مانند آمينواسيدهاي گوگرددار، آليسين و ترکيبات آزاد ديگر مانند دي وينيل سولفور، دي متيل تيوسولفونات و ... تشکيل يافته است؛ که همگي اين مواد مسئول خواص متمايز اين گياه مي‌باشند. همچنين سرشار از ويتامين‌هاي A, B, C و مواد معدني متعدد مانند ژرمانيوم، سلنيم و روي است.
 
پيشگيري از بيماري‌هاي قلبي عروقي با والک
آليسين که يک ترکيب گوگرددار در والک مي‌باشد مسئول خواص بي‌نظير اين سبزي کوهي مي‌باشد. اين ترکيب فشارخون را در حد نرمال حفظ مي‌کند و با جلوگيري از جذب کلسترول، باعث کاهش سطح کلسترول خون مي‌گردد. پس مي‌توان آن را به عنوان يک محافظت‌کننده بي‌نظير در برابر ايجاد لخته خون و پلاک‌هاي چربي دانست. نتيجه اينکه اين سبزي کوهي پيشگيري‌کننده از سکته و بيماري‌هاي قلبي مي‌باشد.

والک و بهبود بيماري‌هاي گوارشي
اثرات مفيد والک بر کبد، کيسه صفرا، روده و معده در مطالعات متعدد به اثبات رسيده است. اين گياه هضم را ارتقا مي‌بخشد و به منظور بهبود سوءهاضمه کاربرد دارد. عصاره آن را مي‌توان براي درمان کرم‌هاي لوله‌اي روده به کار برد. بهبود بيماري‌هاي رودي معدي مانند اسهال، کوليک، گازهاي اضافي معده و روده و رودل از اثرات اين گياه است. همچنين در زمينه کمبود اشتها مي‌تواند اثربخش باشد.

 

    اثرات آنتي‌اکسيداني گياهي از دل کوه
اتانول موجود در والک مي‌تواند شدت اثر راديکال‌هاي آزاد را کاهش دهد. پس مي‌توان اين گياه را نوعي آنتي‌اکسيدان بسيار قوي در برابر حمله راديکال‌هاي آزاد دانست.

 بهبود سيستم ايمني با سير جنگلي (والک)
والک به دليل دارا بودن ترکيب موثر آليسين خواص آنتي‎‌باکتريايي و ضدقارچي متعددي را نشان داده است و مي‌تواند در زمان حمله باکتري‌ها به بدن به کمک سيستم ايمني بدن آمده و آن را تقويت کند. همچنين ساير ترکيبات موجود در اين گياه اثرات تقويت‌کننده و نيروزايي قواي بدن را دارند و در کل سلامت عمومي براي بدن را به وجود مي‌آورد.

اثرات متعدد ديگر والک
1. بهبود سيستم تنفسي:  والک ضد آسم، برطرف‌کننده برونشيت و ضد آمفيزم مي‌باشد.

2. اثرات کاهش وزن:  تحقيقات نشان مي‌دهد که مصرف روزانه آب اين گياه براي کاهش وزن موثر است.

3. بهبود بيماري‌هاي مفصلي:  تسکين بيماري‌هاي روماتيسمي و آرتريت مفصلي از اثرات ديگر اين گياه کوهي مي‌باشد.

4. پيشگيري از سرطان:  اثرات پيشگيري‌کننده والک در برابر سرطان‌هاي معده و پروستات به اثبات رسيده است.

5. اثرات درماني ديگر:  والک ضداسپاسم عضلاني، قابض، عرق‌آور، ادرارآور، خلط‌آور و تب‌بر مي‌باشد.

 طريقه مصرف والک
بعد از شستشوي گياه والک، برگ‌هاي گياه را به قطعات 1-2 سانتي‌متري برش بزنيد و فريز نماييد و در طول سال که اين گياه وجود ندارد از آن استفاده کنيد. سبزي‌پلوي تهيه‌شده از اين گياه بسيار خوش‌طعم مي‌باشد. هم چنين مي‌توانيد از اين سبزي براي تهيه کوکو استفاده نماييد.
والک؛ سبزي کوهي بهاري
والک؛ سبزي کوهي بهاري

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.