دانشمندان برای نخستین بار ژنوم گیاه دانه روغنی کلزا را رمزگشایی کردند.
محققان
موسسه ملی پژوهش های کشاورزی فرانسه اعلام کردند با رمزگشایی ژنوم این
گیاه، راه برای افزایش میزان محصول، مقاومت در برابر سرما، گرما و آفات و
نیز بیشتر شدن میزان روغن موجود در دانه های آن هموارتر خواهد شد.
به
گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، کلزا گیاهی با دانه های روغنی است که روغن
آن مصارف خوراکی و غیر خوراکی زیادی دارد. کشت این گیاه در قرون وسطی در
اروپا آغاز شد ولی در اواسط قرن بیستم بود که انسان ها به مصارف گوناگون
این گیاه پی بردند.
چین و کانادا بزرگترین تولید کنندگان این گیاه در جهان هستند. روغن کلزا سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده، ویتامین دی و امگا سه است.