فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز شنبه ۱۴۰۳/۲/۱         
  

خبرگزاري آريا- تخم شربتي علاوه بر رفع تشنگي براي متعادل نگه‌داشتن فشارخون و لاغر شدن بسيار موثر است.
به گزارش خبرگزاري آريا،تخم شربتي گياهي خودرو، يک ساله و شبيه به ريحان ولي با برگ‌ها و تخم‌هاي ريزتر است. ساقه‌هاي آن مربع شکل و گلش مايل به قرمز و صورتي است. اين گياه در اوايل بهار در کوهستان‌ها و بيابان‌ها مي‌رويد.تخم شربتي اطلاعاتي درباره خواص تخم شربتي
تخم اين گياه سياه شفاف است و وقتي‌که در آب ريخته شود بلافاصله حالتي خميري و لعاب‌دار در آب ايجاد مي‌کند که بسيار لغزنده است و رنگش متمايل به رنگ خاکستري مي‌شود. لعاب اين دانه‌ها پس از جذب آب مانند فالوده مي‌شود.
تخم شربتي در حقيقت دانه‌هاي گياه ريحان کوهي است که به علت داشتن ترکيبات لعاب‌دار به صورت محلول در آب (شربت) استفاده مي‌شود. لعاب اين دانه‌ها پس از جذب آب به صورت ژله‌اي درمي‌آيد که مي‌تواند براي رفع عطش مورد استفاده قرار گيرد. تخم شربتي خواص زيادي دارد و اين‌گونه نيست که فقط براي فصل گرما توصيه شود.
نام‌هاي ديگر اين گياه: بادروج، تره خراساني، اوقيمن، حوک، بورنگ، صريرا و بادروج ابيض مي‌باشد.
تخم شربتي لاغر مي‌کند
استفاده از تخم شربتي در محلول آب يکي از بهترين مواد براي کم کردن وزن است. دانه‌هاي ژلاتيني تخم شربتي بدون آنکه کالري داشته باشد تا مدت‌ها فرد را سير نگه مي‌دارد و به جاي خوردن داروهاي زيان آور براي کم کردن اشتها، مي‌توان از تخم شربتي استفاده کرد.
تخم شربتي داراي مقدار فراواني پروتئين، آهن، پتاسيم و کلسيم است و درعين حال آن‌هايي که در جذب کلسيم مشکل دارند بدانند يک ماده معدني به نام بورون در تخم شربتي باعث انتقال کلسيم به استخوان‌ها مي‌شود.
بيماري‌هاي تنفسي را با تخم شربتي برطرف کنيد
اين دانه هاي ريز سياه رنگ داراي چند خاصيت است که در ادامه ذکر شده است.
    تخم شربتي براي درمان بيماري‌هاي تنفسي مفيد است.
    مخلوطي از آن با زنجبيل و عسل در درمان آسم، سرفه، سرماخوردگي، آنفلوانزا و برونشيت موثر است.

ديگر خواص تخم شربتي
    از تخم شربتي براي درمان ناراحتي‌هاي گوارشي مانند درد معده، نفخ شکم، يبوست، سوءهاضمه و بي نظمي کارکرد روده ها استفاده مي‌شود.
    خلق و خوي فرد را خوب مي‌کند، خستگي مفرط ذهني، تنش‌هاي عصبي، افسردگي، ميگرن و ماليخوليا را برطرف مي‌کند.
    از روغني که با خرد کردن تخم‌هاي شربت به دست مي‌آيد، براي درمان عفونت هايي مانند زخم، بريدگي، عفونت مثانه، عفونت پوست و… استفاده مي‌شود.
    در کشور چين، از تخم شربتي براي درمان عفونت، درد معده، گزيدگي مار و حشرات و پايين آوردن دماي بدن استفاده مي‌شود.
    از آن جا که تأثير ضد اسپاسمي دارد، سياه سرفه را برطرف مي‌کند.
    در رفع عطش بسيار موثر است.
    مشکل ديگري که دامن‌گير دنيا از جمله کشور ما شده فشار خون است که معمولاً بعد از خوردن غذا به ويژه غذاهاي پر نشاسته، فشارخون بالا مي‌رود و اگر تخم شربتي همراه غذا خورده شود مواد نشاسته‌اي به تدريج قند موجود در خود را آزاد مي‌کنند و به اين ترتيب شما به طور تدريجي انرژي متعادل در طول روز خواهيد داشت.
    تخم شربتي داراي مقدار فراواني پروتئين، آهن، پتاسيم و کلسيم است و در عين حال آن‌هايي که در جذب کلسيم مشکل دارند بدانند يک ماده معدني به نام بورون در تخم شربتي باعث انتقال کلسيم به استخوان‌ها مي‌شود.
خواص درماني و روش مصرف
    عطش: مقداري از تخم شربتي را به شربتي که دوست داريد اضافه کنيد و بعد از گذشت حداقل دو دقيقه بنوشيد.
    تقويت قلب: تخم شربتي را در عرق بيد مشک يا نسترن بريزيد و بنوشيد.
    تقويت اعصاب: روزانه يک يا دو بار تخم شربتي را در عرق بادرنجبويه مخلوط کنيد و آن را با عسل شيرين کنيد و بنوشيد.
    تنگي نفس، سرفه‌هاي خشک: يک قاشق مرباخوري تخم شربتي را در يک ليوان آب ولرم حل کنيد و آن را جرعه جرعه بنوشيد.
  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.