(یا حی یاقیوم) ٢٦/٩/١٤٣٥ --- Wednesday, July 23, 2014 --- ۱۳۹۳ چهارشنبه ۱ مرداد امروز
ورود عضویت
همکاری با ما
 
 
میهمان گرامی خوش آمدید
تالار های گفتگوی نارگیل
نیازمندی های نارگیل
عناوین کلی سایت
گیاهان زینتی آپارتمانی
گیاهان زینتی فضای باز
کاکتوس های زینتی
بونسای - درخت در گلدان
تراریوم - باغ شیشه ای
گیاهان آبزی
 
پر بازدیدترین ها
 
پر طرفدارترین ها
تصویر روز


آمار سایت
بازدید کننده آنلاین :  129  نفر
بازدید امروز :  2838  بازدید
بازدید دیروز :  23495  بازدید
 
 
تماس با ما نقشه سایت فروشگاه خدمات پرسش و پاسخ صفحه اصلی
گل محمدی  -  DAMASK ROSE
ROSA DAMASCENA : نام علمی
  ROSACEAE  - رزاسه : خانواده
آکثراً در آسیا، با گونه هایی در اروپا ، شمال آمریکا و شمال غرب آفریقا : بومی منطقه
Rosier,ورد,قيزيل گل,گل سرخ : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک سبك لومي شني يا لومي رسي با حاصلخيزي مناسب
20 درجه سانتیگراد
کمی مرطوب
زیاد

گل محمدی:

گل محمدی گیاهی چندساله از جنس رزا (Rosa) و خانواده Rosaceae که دارای گل های زیبایی در رنگ های بسیار متنوع بیشتر قرمز و صورتی هستند و از آن گلاب میگیرند. اکثر گونه های آن بومی آسیا ، و بعضی گونه ها بومی اروپا ، شمال آمریکا و شمال غرب آفریقا میباشند.
گل محمدی یا گل گلاب با نام علمی Rosa damascena درختچه ای است خزندار ( Decideous ). گل محمدی از دیرباز در ایران کشت می‌شده‌ است و قسمت قابل مصرف آن گلبرگ است . ماده ٔ مؤثره ٔ آن تانن و موارد استعمال آن غرغره قابض، غرغره بورات دو سدیم است . گل سرخ . گل سوری . یک قسم از گل سرخ است .در اصفهان و کاشان از آن گلاب می‌گیرند و بعضی آنرا هم تقطیر می‌نمایند.
این نوع گل سرخ، برگها ی مرکب از ۷ و به ندرت ۹ برگچه دندانه دار دارد و به نظر می‌رسد که نوعی دو رگه ثابت از Rosa gallica و Rosa canina می‌باشد. عده‌ای آن را یک دورگه ثابت از Rosa gallica و Rosa moschata ذکر نموده‌اند. گلبرگهای آن رنگ صورتی روشن یا سفید دارد.
گل محمدی درختچه‌ای دارای شاخه‌های گل دهنده تیغ دار، استوانه‌ای شکل، بدون شیار و دارای برگهای مرکب شانه‌ای که دارای ۵-۳ برگچه متقابل دندانه‌دار می‌باشد. رگبرگهای پشت برگ مشخص و بهم رفته، برگچه چرمی و بیضی شکل، نوک تیز به طول ۵-۳ سانتی متر، و روی برگها صاف و سبز و پشت آنها سبز کمرنگ و دمگبرگهایش خزی و نمدی است و با کرکهای غده‌ای پوشیده شده و تا انتهای جام گل کشیده شده‌است.
گلها به شکل صورتی خوشرنگ با ۳۲ گلبرگ صورتی مشابه و یکدست که در اوائل صبح شروع به ظاهر شدن می‌نمایند. کاسبرگها به تعداد ۵ عدد که حداقل سه تای آنها دارای زوائد بزرگی در لبه‌ها هستند. پرچم‌ها زرد رنگ به تعداد ۱۰۰ عدد در ترکیب گل وجود دارند. میوه آن پس از ریزش گلبرگها گوشتی گرد و یا تخم مرغی به طول ۵/۱ سانتی متر که در داخل برجستگی کوزه‌ای شکل زیر گلبرگها قرار دارند.
زمان باز شدن گلها در اوائل اردیبهشت تا اوائل تیرماه می‌باشد. و در هر منطقه مدت زمان باز شدن گلها ۳۰-۲۰ روز طول می‌کشد. دوام گل حداکثر یک روز بوده و بعد از آن رنگ صورتی خوشرنگ گلبرگها به سفید می‌گراید و با اندک نسیمی گلبرگها پرپر شده و می‌ریزند.
مناطق مورد کشت گل محمدی اغلب مناطق کوهپایه‌ای و اقالیم خشک و نیمه خشک با تابستانهای معتدل و خشک و زمستانهای سرد می‌باشد.
در حال حاضر کشت گل محمدی در ۱۴ استان کشور صورت می‌پذیرد که مهمترین آنها استانهای کرمان، فارس(میمند)، اصفهان(کاشان) و آذربایجان شرقی است و در مابقی استانها کشت بیشتر به صورت پراکنده می‌باشد.
همزمان با بهار و ماههای اردیبهشت و خرداد ، گلهای محمدی با عطری دل انگیز محیط پیرامون را عطر آگین می کنند. در این زمان کارگاههای سنتی و صنعتی مختلف گلابگیری در اقصی نقاط ، با وسایل تقطیر ، گلها را هر روز صبح زود ، قبل از باز شدن کامل غنچه ، چیده و به همراه بخار آب در دیگهای مخبلف ، تقطیر می نماید.اسانس حاصله که در قسمت فوقانی پارچه جمع آوری شده ، تجمع می یابد را جدا و پس از آبگیری در درون شیشه های در بسته ، دور از نور نگهداری می کنند ، اسانس را در ظروفی که اطراف آن توسط نمد پوشیده شده است ، عرضه می نمایند، آب باقیمانده حاصل از عمل تقطیر را به عنوان <<گلاب >> به مصارف مختلف می رساند .از هر ۳۰۰۰ کیلوگرم ، حدود یک کیلو اسانس به دست می آید .
اسانس رز یکی از عطرهای بسیار معروف می باشد که به طوروسیع در عطر سازی و سایر فراورده ها ی آرایشی ( پودر دندان و انواع پمادها ) به عنوان خوشبو کننده به کار می رود . قسمت اعظم اسانس گل محمدی در گلاب ، به عنوان تقویت کننده قلب و تهیه شربت مصرف می شود . کشورهای بالکان ، فرانسه ، ترکیه ، مراکش ، اسپانیا و ایران تولید می شود.براورد قابل قبول مصرف میکرو گرم به ازاء هر کیلو وزن بدن برای ستیرال ژرانیل استات ، سیترونلول ، لینالیل ، استات بر حسب سیترال می باشد.
صنعت کلابگیری : ایران باستان ، از دوران های بسیار گذشته ، به صنعت گلابگیری اشتهار داشته و این کشور مرکز اصلی گل سرخ و گیاهان معطر به شمار می رفته است.بیشترین کارگاههای تولید گلاب در میمند و فیروز آباد فارس بوده است . حمله مغولان همراه با نابودی همه چیز، این صنعت را نیز دچار رکورد نمود ، به طوریکه از آن تاریخ تا کنون این صنعت رواج قبلی خود را باز نیافته است. هنر گلابگیری در قرن دهم میلادی توسط اعراب به اروپا بده شد و اولین کشور اروپائی که این هنر را در خدمت گرفت ، اسپانیا بود.عطر و گلاب گل سرخ ایران به علت شرایط مناسب آب و هوائی ، از مرغوبیت خاصی برخوردار است. به جهت اینکه به مقدار کم تولید و بیشتر در داخل کشور مصرف می شود. از شهرت جهانی برخوردار است. اکثر کشورهای عربی حوضه خلیج فارس ، انواع مختلف عرقیات وگلاب را از ایران تهیه می کنند . متأسفانه اکثر مراکز و کارگاههای گلابگیری کشور به صورت سنتی انجام می گیرد . کمتر تولید کننده ای با شیمی ترکیبات مواد تولید شده آن آشنائی دارد .
آب مقطر ( گلاب ) گل سرخ: آب مقطر حاصل از تقطیر گل سرخ را گلاب می نامند. تفاوت گلاب ایران با سایر کشورها در این است که گلاب ایران در واقع از تقطیر گلهای تازه محمدی با آب مقطر تهیه می شود ، در صورتیکه گلاب سایر کشورها ، از طریق حل کردن اسانس گل محمدی در آب مقطر به دست می آورند.هنگامی که آب مقطر گل سرخ به طریقه مصنوعی تهیه شود . ژرانیول با درصد زیادی در آب حل شده ، ولی استرها روی صافی باقی می مانند. به عبارت دیگر ، یکی از مشخصات گل سرخ حضور هیدروکربنهای دارای ۱۵ تا ۲۲ اتم کربن است که نسبت ۹/۲۲ درصد در آن موجود هستند. این هیدروکربنها ( استرها ) به مقدار زیاد در هنگام تهیه آب مقطر به روش مصنوعی توسط صافی گرفته شده و به هدر می رود.
مزاج: مرکب القوی، در بعضی انواع آن سرد و خشک ذکر شده ولی در کل این گیاه داراری مزاجی معتدل می باشد.
طرز تهیه روغن: 1) گلبرگهای تازه + روغن کنجد یا روغن زیتون=> در آفتاب => به محض سفید شدن گلبرگها=> فشرده => تفاله را خارج=> + گلبرگ تازه => خروج تفاله ==--------==> تا هفت بار 2) برگ گل تازه + روغن کنجد یا زیتون=> جوشیدن روی آتش ملایم ( = دهن ورد مطبوخ، روغن گل پخته)
خواص ( بر اساس طرق استفاده): - گلبرگها و غنچه تازه: مفرح،مقوی، مسهل،مسکن صفرا، رقیق کننده بلغم - ضماد : نافع برای ورم مقعد، رفع جوش، التیام زخمها( آبله)،خشک کردن زخمها ، رفع خونریزی و رطوبات رحم، رفع زگیل، ناراحتی های پوستی، رویانییدن گوشت تازه بر زخمهای عمیق، تحلیل ورمهای گرم، شکستگی اعضاء -مالیدن: رفع سردرد گرم، چشم درد، گوش درد، تقویت دندان و لثه، ترمیم زخمهای دهان،رفع بد بویی عرق، قطع عرق ( جزء داروهای گیرنده در درمان چشم درد و التهاب چشم) -غرغره:مقوی دل و دماغ - بخور: درمان نزله گرم،عفونت بینی، بواسیر(پولیپ) بینی - عصاره گل خشک شده :قابض ، رفع خونریزی سینه، قطع اخلاط خونی، رفع رطوبات معده ، درمان یبوست، رفع خفقان گرم، رفع ضعف قلب ، بند آوردن اسهال های گرم (جزء داروهای سرد مزاج برای علاج سوءمزاج قلب و خفقان گرم قلب) - ضماد: خشک کردن رطوبتها - خوردن گل بن: قطع اخلاط خونی از سینه، قابض، بند آوردن اسهال - خوردن زرود: بند آوردن خونریزی ازهرعضوی، قطع اسهال های سخت o خواص روغن: قابض ، محلل، بازکننده مجاری ، مسهل موضعی: رفع سردرد، تقویت دماغ، رفع بی خوابی، تسکین درد گوش، درد سر، درد دندان، رویانییدن گوشت بر زخمهای عمیق،خشک کردن رطوبات و چرکها، سوختگی آتش، رفع عرق خوردن: مسهل مواد لزج، بند آوردن اسهالهای صفراوی، مسکن التهاب معده، زخم روده، دل درد، دل پیچه تنقیه: درمان زخم روده ها، دل درد و دل پیچه خوردن: رفع عوارض حادث از زکام، قطع خونریزی از سینه، خشونت صدا، ضد سرفه، خفقان گرم، درد معده و روده، دل پیچه سرد و گرم، درد کبد و طحال، علاج نزله سرد بوییدن: سردرد های گرم، دردچشم، + قرنفل=> سردردهای سرد، تقویت دماغ، حواس، ایجاد نشاط، تقویت دل، رفع خماری، بی هوشی، خفقان - گل قند (غنچه گل ساییده شده+ گلاب+ قند سفید ساییده شده+ گلیسیرین): قابض -عسل وردی (غنچه گل ساییده شده + عسل سفید+ الکل ): تنطور -غرغره گل سرخ (عسل وردی +آب): قابض ضعیف - سرکه گل سرخ: گل سرخ خشک نیم کوب + اسیداستیک + سرکه ==> 8 روز بخیسانند==> با فشار از پارچه بگذرانند ==> صاف - شربت گل سرخ (غنچه گل + آب جوش + شکر سفید): مسهل
عوارض: - مضر برای نیروی جنسی - در افراد ضعیف ایجاد عطسه، زکام، ورم، آماس - تشنگی - سفید کردن مو
ازدياد رزهاي گلخانه اي بيشتر از طريق قلمه شاخه است. براي تهيه قلمه گياهان مادري در شرايط مناسب پرورش داده مي شود. تهيه قلمه بعد از بالغ شدن شاخه ها و رسيدن برگها به اندازه نهايي انجام مي گيرد. بخاطر اينكه گياهان مادري در داخل گلخانه در تمام طول سال در حال رشد دائم ستند، بنابراين مي توان در تمام طول سال از آن قلمه هاي برگدار تهيه كرد. قلمه ها با يك تا سه گره برداشت شده و تنها برگ انتهايي نگه داشته مي شود و برگ هاي تحتاني حذف مي شود. ته قلمه ها را مي توان براي ريشه زائي بهتر با پودرهاي حاوي هورمون تيمار كرد. قلمه ها را سپس در داخل بستر ريشه زائي قرار مي دهند كه معمولاً از ماسه، پرليت با يپت ماس و يا تركيبي از آنها مي باشد. پرليت با اندازه دانه هاي متوسط بستر ريشه زائي قابل دسترس و مناسبي است. دماي بين 25 ـ 21 درجه سانتيگرد در محيط بستر (اطراف ريشه ها) باعث ريشه زايي بهتر قلمه ها خواهد شد.
اكنون بيشتر توليدكنندگان رزهاي گلخانه اي در جهان از ارقام پيوند شده بر روي پايه هاي مناسب استفاده مي كنند، پايه Rosa manetti در كشور آمريكا و پايه هاي R. canina و R. indica در كشورهاي اروپايي مرسوم است. در کانینا در شرایط نور کم وسرما پایه به حالت رکود می رود، پایه های مولتی فلورا نیز قوی بوده و خواب زمستانه ندارند. پایه های مانتی نیز رکود زمستانه نداشته و در آمریکا زیاد استفاده می شود.
از دلایل پیوند متوان به موارد زیر اشاره کرد: رشد و نمو بهتر پیوندک و افزایش قدرت رشد، تحمل اسیدیته و شوری خاک، تحمل رطوبت نسبی خاک و محیط، مقاومت به آفات و بیماریها، افزایش عمر و دوره زندگی گیاه، سازگاری با شرایط محیطی، مقاومت به سرمای زمستانه

: منابع  

تصاویر گیاه گل محمدی:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی،مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت تهیه ، قیمت مناسب ،خواص و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :
 

با قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین با عضویت در سایت میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
نظرات و پرسش های کاربران:
 
هوشنگ محمدی سرشت
سلام چطور میتوان گل محمدی قلمه زد طرز قلمه زدن را بفرمایید.متشگرم پاسخ
1 امتیاز
نارگیل : بهتربن فصل قلمه زنی پس از هرس زمستانه است.قلمه باید به ضخامت یک مداد و به طول 20 سانتی متر باشد و از بخش های چوبی شده و در حال خواب، انتخاب شود. بهتر است انتهای قلمه را در یک پودر هورمونی ریشه زایی فرو برده و سپس قلمه را در عمق 10- 5/7 سانتی متری گلدان یا زمین کاشت. بستر کاشت، بهتر است 50 درصد خاک باغچه و 50 درصد ماسه شسته باشد.
اسماعیل
سلام مطالب جالبی ارائه کرده اید اگه میشه ارزیابی اقتصادی گل محمدی را برام بفرستید. ممن.ن از لطفتون!!!!!!!!! پاسخ
1 امتیاز
نارگیل با سلام اگر در محیطی که زندگی می کنید شرایط اقلیمی اجازه کشت تجاری گل محمدی را می دهد با توجه به بازار فروش و مطالعه شرایط زمین،آب، نیروی انسانی و نهاده های کشاورزی می توانید اقدام به کشت و پرورش این گیاه نمائید
سها
سلام.میخواستم تو باقچه مون که زیر نور مستقیم افتابه گل محمدی بکارم.میخواستم ببینم تو این شرایط رشد خوبی خواهد داشت،گلهای رز دیگه چی؟چه نوع گلی رو شما پیشنهاد میکنید؟ممنونم پاسخ
1 امتیاز
نارگیل : بله.محیط افتابی با خاک رسی برای کشت این گیاهان مناسب است.رز هفت رنگ،رز مینیاتوری،ساناز،رز روند ونسترن هم گزینه هایی مناسب هستند ولی بهتر است در جایی با افتاب ملایم کاشته شوند.
امین
سلام. من می خواستم بدونم آیا گل سرخ اسم دیگر گل محمدی هست؟یا اسم دیگز گل رز است؟یا اصلا یک گل دیگه هست؟ من شربت گل سرخ را که خریدم قرمز بود اما شزبت گل محمدی زرد رنگ بود. لطفا به ایمیل من جواب بدین و بگید آیا این ها گل های متفاوتی هستن یا نه؟ پاسخ
1 امتیاز
نارگیل : سلام امین. گل محمدی یکی از گونه های گل سرخ یا رز است . بطور کلی خانواده رز(Rosaceae) یکی از بزرگترین خانواده های گیاهی است که یکی از گونه های آن همین رز های زینتی است و گل محمدی یکی از واریته های آن است هر چند در ایران همه آنها را با نام کلی گل سرخ می شناسیم. شاید جالب باشد بدانید که خیلی از میوه ها مثل سیب و گلابی و گیلاس و آلبالو و زردآلو و آلو و هلو و گوجه سبز و . . . هم جزء همین خانواده رزاسه هستند. باتشکر از سئوالتان امیدوارم این اطلاعات برایتان مفید بوده باشد. باز هم با در تماس باشید.
شاکری
با عرض سلام و خسته نباشید از اطلاعات خوبتون ممنونم. سوالی که دارم مربوط به گل محمدی مباشد . آیا می توان برای تکثیر این گل زیبا فقط چیدن یکی از شاخه ها و کاشتن اون در خاک مناسب کافیست و این خاک از چه موادی تشکیل شده و آیا از فروشگاه ها قابل خریداری است ؟همچنین زمان این تکثیر کی می باشد؟ پاسخ
1 امتیاز
نارگیل : قلمه باید به ضخامت یک مداد و به طول 20 سانتی متر باشد و از بخش های چوبی شده و در حال خواب، انتخاب شود. در ادامه باید جوانه های انتهایی را حذف کرد. بهتر است انتهای قلمه را در یک پودر هورمونی ریشه زایی فرو برده و سپس قلمه را در عمق 10- 5/7 سانتی متری گلدان یا زمین کاشت. بستر کاشت، بهتر است 50 درصد خاک باغچه و 50 درصد ماسه شسته باشد.از آبان‌ماه تا اوایل اسفندماه بهترین زمان بای قلمه گیری است
حمید قندی
سلام خسته نباشید من یه گلدان بگونیا دارم که خیلی قدیمی وپیره سه تا شاخه نیم متری داره وفقط چندتا برگ از انتهای ان سبز شده ومن به عنوان گیاه مادر نگهش داشته ام .امروز هم از هر سرشاخه دو یا سه گره گذاشته ام وقلمه زده ام .می خوام بدونم جواب میده درضمن خاکش هم مخلوطی از ماسه وکوکوپیت وکود برگ هست باتشکر پاسخ
1 امتیاز
Nargil سلام بله. ولی قلمه ها در بهار بهتر می گیرند قلمه را مدتی در آب قرار دهید طوری که ریشه ها متراکم شوند و حدود 3 یا 4 سانتیمتر ریشه ها دیده شوند سپس آنها را در مخلوط خاک خود بکارید و تا سطح خاک خشک شد آبیاری کنید زهکش گلدان حتما باز باشد و آب اضافی خارج شودو هر 15 روز یک بار به گیاه کود کامل دهید (1 قاشق چای خوری در یک لیتر آب)نور غیر مستقیم باشد زمان گل دهی نور را بیشتر کنید.موفق باشید
eskimoooo
ببخشید از محضر شریفتان چند سوال داشتم. 1.سم دهی:نوع سم و زمان سمدهی و دز سم چیست؟ 2.کوددهی:نوع کود و زمان کوددهی و روش کوددهی ؟ 3.هرس کردن:روش و زمان هرس کردن؟ 4.نحوه داشت:نوع سیستم آبیاری و دور آبیاری؟ از این که به سوالات من پاسخ مدهید پیشاپیش ممنونم. پاسخ
1 امتیاز
نارگیل : نوع سم بستگی به نوع افت دارد.بهتر است از کودهای کامل اهن دار استفاده شود در فصول بهار وتابستان هر دو هفته یکبار یک قاشق کوچک کود را در یک لیتر اب حل نماییدوبه صورت ابیاری به گیاه بدهید.زمان هرس در زمستان وپس از ریزش برگهاست.اواخر زمستان بهترین زمان هرس این گیاه است.شاخه های ضعیف.توهم رفته ومزاحم ونیز بیمار وشکسته شده را هرس نمایید.شاخه های با زاویه بازتر وبیرونی را حفظ نمایید.شاخه ها را از انتها قطع نمایید دقت کنید ناخنک باقی نماند.شاخه هایی را که حفظ کردید به اندازه 2/1 هرس کنید،در کل باید به گیاهی فرم جامی وتوخالی بدهید.سیستم ابیاری خاصی مد نظر نیست.کرتی ،جوی پشته ای وقطره ای.از پاشیدن اب روی گلها خودداری شود
مهدی .....
با سلام یک گل محمد در گلدانی گلی بدون سوراخ دارم که تازه گی ها تار هایی مثل تار عنکبوت و مجودات ریزی مثل شته و سفیدروی برگ ها و غنچه گیاه می بینم می خواستم ببینم مشکل یا ضرری برای غنچه ها و گیاه داره یا نه؟.باتشکر پاسخ
1 امتیاز
نارگیل سلام احتمالا دچار کنه شده باشد ،کنه ها با تغذیه از شیره گیاهی فعالیت گیاه را مختل نموده، برگها بی رنگ، زرد رنگ و نهایتاً خشک می گردد.چند قطره مایع ظرف شویی را در یک لیتر آب حل کنید سپس به زیر و روی برگ ها اسپری کنید.این کار را 3 بار به فاصله 4 روز تکرار کنید در صورتیکه برطرف نشد از سم پالیزین یا دیازینون طبق دستور استفاده شود .
امير
با سلام سوال من اينه كه پارسال گل محمدي كه تو حياط كاشتم رشد خوبي داشت و غنچه هم داد اما قبل از باز شدن تمام غنچه‌ها زرد شدن و ريزش كردن. ممنون مي‌شم منو راهنمايي كنيد. با تشكراز زحمات بي‌دريغ شما و همكارانتون پاسخ
1 امتیاز
نارگیل : برای اینکه گلی قوی وبا گلهای زبیا داشته باشید باید در طول سال نکات زیر را رعایت نمایید:در پاییز به خاک باغچه کود دامی پوسیده اضافه کرده وان را با شخم به زیر خاک ببرید ودر زمستان اقدام به هرس بوته رز به شکل اصولی بنمایید.با شروع بهار وگرم شدن هوا 2-3 بار در هفته گیاه را سیراب نماییید.دقت نمایید در هنگامی که گیاه روی غنچه است دچار کم ابی نشود زمان هرس در زمستان وپس از ریزش برگهاست.اواخر زمستان بهترین زمان هرس این گیاه است.شاخه های ضعیف.توهم رفته ومزاحم ونیز بیمار وشکسته شده را هرس نمایید.شاخه های با زاویه بازتر وبیرونی را حفظ نمایید.شاخه ها را از انتها قطع نمایید دقت کنید ناخنک باقی نماند.شاخه هایی را که حفظ کردید به اندازه 2/1 هرس کنید،در کل باید به گیاهی فرم جامی وتوخالی بدهید.
محمد جواد پوریان فر
با سلام ما یک گل محمدی تو باغچه داریم که دو ساله هیچ گلی نداده و غنچه های اون شته گرفته، می خواستم بپرسم دقیقا باید چیکار کنم؟ سوال بعدی من اینه که: این گل محمدی خیلی شاخ و برگ داده و حسابی بزرگ شده، می تونم توی این فصل (شهریور) اونو هرس کنم یا نه؟ پاسخ
1 امتیاز
نارگیل : برای گلدهی باید شرایطش را فراهم نماییید.گلدهی ودوام ان تابع طول روز(فصل).مقدار نور دریافتی(کمیت وکیفیت) سن گیاه،شرایط دمایی (سرما وگرما) وابدهی وفصل و.... است.این گیاه نیاز به محیطی با افتاب ملایم یا سایه افتاب برای گلدهی دارد.در صورت فاهم بودن شرایط افت هم میتواند باعث عدم گلدهی شود. سم مالاتیون یا دیازینون را در یک لیتر اب حل نموده وروی قسمت های الوده اسپره نمایید .مقداری را هم بعد از ابیاری به خاک بدهید.بعد از 7 روز این عمل را تکرار نمایید.در ضمن بهتر است از سموم سیستمیک ضد آفات مکنده مانند متاسیستوکس و کنفیدور و...استفاده شود.زمان هرس رز در زمستان وپس از ریزش برگهاست.اواخر زمستان بهترین زمان هرس این گیاه است.شاخه های ضعیف.توهم رفته ومزاحم ونیز بیمار وشکسته شده را هرس نمایید.شاخه های با زاویه بازتر وبیرونی را حفظ نمایید.شاخه ها را از انتها قطع نمایید دقت کنید ناخنک باقی نماند.شاخه هایی را که حفظ کردید به اندازه 2/1 هرس کنید،در کل باید به گیاهی فرم جامی وتوخالی بدهید.

  ورود به تالار گفتگوی گروهی در خصوص گل محمدی
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود

موارد مشابه :
گل رز سنتیفولیا
گل رز مینیاتوری
گل آبشار طلایی
گل نسترن
نسترن زرد
درخت سه رنگ
تمشک وحشی
بونسای پیراکانتا کوکسینیا
گیلاس سیاه
غافث
 
 
 
صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است و استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع بلامانع است.

  Copyright © 2010-2013  www.Nargil.ir All Rights Reserved. Designed by MNSHAHAB
Label
به مطالب اين صفحه امتياز دهيد

--------------------
به سايت نارگیل امتياز دهيد