(لا اله الا الله الملک الحق المبین) ٢٤/٦/١٤٣٥ --- Thursday, April 24, 2014 --- ۱۳۹۳ پنج شنبه ۴ ارديبهشت امروز
ورود عضویت
همکاری با ما
 
 
میهمان گرامی خوش آمدید
تالار های گفتگوی نارگیل
نیازمندی های نارگیل
عناوین کلی سایت
گیاهان زینتی آپارتمانی
گیاهان زینتی فضای باز
کاکتوس های زینتی
بونسایی - درخت در گلدان
تراریوم - باغ شیشه ای
پرورش گیاهان در آب
 
پر بازدیدترین ها
 
پر طرفدارترین ها
 
تصویر روز


آمار سایت
بازدید کننده آنلاین :  224  نفر
بازدید امروز :  569  بازدید
بازدید دیروز :  36518  بازدید
 
 
تماس با ما نقشه سایت فروشگاه خدمات پرسش و پاسخ صفحه اصلی
گل محمدی  -  DAMASK ROSE
ROSA DAMASCENA : نام علمی
  ROSACEAE  - رزاسه : خانواده
آکثراً در آسیا، با گونه هایی در اروپا ، شمال آمریکا و شمال غرب آفریقا : بومی منطقه
Rosier,ورد,قيزيل گل,گل سرخ : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک سبك لومي شني يا لومي رسي با حاصلخيزي مناسب
20 درجه سانتیگراد
کمی مرطوب
زیاد

گل محمدی:

گل محمدی گیاهی چندساله از جنس رزا (Rosa) و خانواده Rosaceae که دارای گل های زیبایی در رنگ های بسیار متنوع بیشتر قرمز و صورتی هستند و از آن گلاب میگیرند. اکثر گونه های آن بومی آسیا ، و بعضی گونه ها بومی اروپا ، شمال آمریکا و شمال غرب آفریقا میباشند.
گل محمدی یا گل گلاب با نام علمی Rosa damascena درختچه ای است خزندار ( Decideous ). گل محمدی از دیرباز در ایران کشت می‌شده‌ است و قسمت قابل مصرف آن گلبرگ است . ماده ٔ مؤثره ٔ آن تانن و موارد استعمال آن غرغره قابض، غرغره بورات دو سدیم است . گل سرخ . گل سوری . یک قسم از گل سرخ است .در اصفهان و کاشان از آن گلاب می‌گیرند و بعضی آنرا هم تقطیر می‌نمایند.
این نوع گل سرخ، برگها ی مرکب از ۷ و به ندرت ۹ برگچه دندانه دار دارد و به نظر می‌رسد که نوعی دو رگه ثابت از Rosa gallica و Rosa canina می‌باشد. عده‌ای آن را یک دورگه ثابت از Rosa gallica و Rosa moschata ذکر نموده‌اند. گلبرگهای آن رنگ صورتی روشن یا سفید دارد.
گل محمدی درختچه‌ای دارای شاخه‌های گل دهنده تیغ دار، استوانه‌ای شکل، بدون شیار و دارای برگهای مرکب شانه‌ای که دارای ۵-۳ برگچه متقابل دندانه‌دار می‌باشد. رگبرگهای پشت برگ مشخص و بهم رفته، برگچه چرمی و بیضی شکل، نوک تیز به طول ۵-۳ سانتی متر، و روی برگها صاف و سبز و پشت آنها سبز کمرنگ و دمگبرگهایش خزی و نمدی است و با کرکهای غده‌ای پوشیده شده و تا انتهای جام گل کشیده شده‌است.
گلها به شکل صورتی خوشرنگ با ۳۲ گلبرگ صورتی مشابه و یکدست که در اوائل صبح شروع به ظاهر شدن می‌نمایند. کاسبرگها به تعداد ۵ عدد که حداقل سه تای آنها دارای زوائد بزرگی در لبه‌ها هستند. پرچم‌ها زرد رنگ به تعداد ۱۰۰ عدد در ترکیب گل وجود دارند. میوه آن پس از ریزش گلبرگها گوشتی گرد و یا تخم مرغی به طول ۵/۱ سانتی متر که در داخل برجستگی کوزه‌ای شکل زیر گلبرگها قرار دارند.
زمان باز شدن گلها در اوائل اردیبهشت تا اوائل تیرماه می‌باشد. و در هر منطقه مدت زمان باز شدن گلها ۳۰-۲۰ روز طول می‌کشد. دوام گل حداکثر یک روز بوده و بعد از آن رنگ صورتی خوشرنگ گلبرگها به سفید می‌گراید و با اندک نسیمی گلبرگها پرپر شده و می‌ریزند.
مناطق مورد کشت گل محمدی اغلب مناطق کوهپایه‌ای و اقالیم خشک و نیمه خشک با تابستانهای معتدل و خشک و زمستانهای سرد می‌باشد.
در حال حاضر کشت گل محمدی در ۱۴ استان کشور صورت می‌پذیرد که مهمترین آنها استانهای کرمان، فارس(میمند)، اصفهان(کاشان) و آذربایجان شرقی است و در مابقی استانها کشت بیشتر به صورت پراکنده می‌باشد.
همزمان با بهار و ماههای اردیبهشت و خرداد ، گلهای محمدی با عطری دل انگیز محیط پیرامون را عطر آگین می کنند. در این زمان کارگاههای سنتی و صنعتی مختلف گلابگیری در اقصی نقاط ، با وسایل تقطیر ، گلها را هر روز صبح زود ، قبل از باز شدن کامل غنچه ، چیده و به همراه بخار آب در دیگهای مخبلف ، تقطیر می نماید.اسانس حاصله که در قسمت فوقانی پارچه جمع آوری شده ، تجمع می یابد را جدا و پس از آبگیری در درون شیشه های در بسته ، دور از نور نگهداری می کنند ، اسانس را در ظروفی که اطراف آن توسط نمد پوشیده شده است ، عرضه می نمایند، آب باقیمانده حاصل از عمل تقطیر را به عنوان <<گلاب >> به مصارف مختلف می رساند .از هر ۳۰۰۰ کیلوگرم ، حدود یک کیلو اسانس به دست می آید .
اسانس رز یکی از عطرهای بسیار معروف می باشد که به طوروسیع در عطر سازی و سایر فراورده ها ی آرایشی ( پودر دندان و انواع پمادها ) به عنوان خوشبو کننده به کار می رود . قسمت اعظم اسانس گل محمدی در گلاب ، به عنوان تقویت کننده قلب و تهیه شربت مصرف می شود . کشورهای بالکان ، فرانسه ، ترکیه ، مراکش ، اسپانیا و ایران تولید می شود.براورد قابل قبول مصرف میکرو گرم به ازاء هر کیلو وزن بدن برای ستیرال ژرانیل استات ، سیترونلول ، لینالیل ، استات بر حسب سیترال می باشد.
صنعت کلابگیری : ایران باستان ، از دوران های بسیار گذشته ، به صنعت گلابگیری اشتهار داشته و این کشور مرکز اصلی گل سرخ و گیاهان معطر به شمار می رفته است.بیشترین کارگاههای تولید گلاب در میمند و فیروز آباد فارس بوده است . حمله مغولان همراه با نابودی همه چیز، این صنعت را نیز دچار رکورد نمود ، به طوریکه از آن تاریخ تا کنون این صنعت رواج قبلی خود را باز نیافته است. هنر گلابگیری در قرن دهم میلادی توسط اعراب به اروپا بده شد و اولین کشور اروپائی که این هنر را در خدمت گرفت ، اسپانیا بود.عطر و گلاب گل سرخ ایران به علت شرایط مناسب آب و هوائی ، از مرغوبیت خاصی برخوردار است. به جهت اینکه به مقدار کم تولید و بیشتر در داخل کشور مصرف می شود. از شهرت جهانی برخوردار است. اکثر کشورهای عربی حوضه خلیج فارس ، انواع مختلف عرقیات وگلاب را از ایران تهیه می کنند . متأسفانه اکثر مراکز و کارگاههای گلابگیری کشور به صورت سنتی انجام می گیرد . کمتر تولید کننده ای با شیمی ترکیبات مواد تولید شده آن آشنائی دارد .
آب مقطر ( گلاب ) گل سرخ: آب مقطر حاصل از تقطیر گل سرخ را گلاب می نامند. تفاوت گلاب ایران با سایر کشورها در این است که گلاب ایران در واقع از تقطیر گلهای تازه محمدی با آب مقطر تهیه می شود ، در صورتیکه گلاب سایر کشورها ، از طریق حل کردن اسانس گل محمدی در آب مقطر به دست می آورند.هنگامی که آب مقطر گل سرخ به طریقه مصنوعی تهیه شود . ژرانیول با درصد زیادی در آب حل شده ، ولی استرها روی صافی باقی می مانند. به عبارت دیگر ، یکی از مشخصات گل سرخ حضور هیدروکربنهای دارای ۱۵ تا ۲۲ اتم کربن است که نسبت ۹/۲۲ درصد در آن موجود هستند. این هیدروکربنها ( استرها ) به مقدار زیاد در هنگام تهیه آب مقطر به روش مصنوعی توسط صافی گرفته شده و به هدر می رود.
مزاج: مرکب القوی، در بعضی انواع آن سرد و خشک ذکر شده ولی در کل این گیاه داراری مزاجی معتدل می باشد.
طرز تهیه روغن: 1) گلبرگهای تازه + روغن کنجد یا روغن زیتون=> در آفتاب => به محض سفید شدن گلبرگها=> فشرده => تفاله را خارج=> + گلبرگ تازه => خروج تفاله ==--------==> تا هفت بار 2) برگ گل تازه + روغن کنجد یا زیتون=> جوشیدن روی آتش ملایم ( = دهن ورد مطبوخ، روغن گل پخته)
خواص ( بر اساس طرق استفاده): - گلبرگها و غنچه تازه: مفرح،مقوی، مسهل،مسکن صفرا، رقیق کننده بلغم - ضماد : نافع برای ورم مقعد، رفع جوش، التیام زخمها( آبله)،خشک کردن زخمها ، رفع خونریزی و رطوبات رحم، رفع زگیل، ناراحتی های پوستی، رویانییدن گوشت تازه بر زخمهای عمیق، تحلیل ورمهای گرم، شکستگی اعضاء -مالیدن: رفع سردرد گرم، چشم درد، گوش درد، تقویت دندان و لثه، ترمیم زخمهای دهان،رفع بد بویی عرق، قطع عرق ( جزء داروهای گیرنده در درمان چشم درد و التهاب چشم) -غرغره:مقوی دل و دماغ - بخور: درمان نزله گرم،عفونت بینی، بواسیر(پولیپ) بینی - عصاره گل خشک شده :قابض ، رفع خونریزی سینه، قطع اخلاط خونی، رفع رطوبات معده ، درمان یبوست، رفع خفقان گرم، رفع ضعف قلب ، بند آوردن اسهال های گرم (جزء داروهای سرد مزاج برای علاج سوءمزاج قلب و خفقان گرم قلب) - ضماد: خشک کردن رطوبتها - خوردن گل بن: قطع اخلاط خونی از سینه، قابض، بند آوردن اسهال - خوردن زرود: بند آوردن خونریزی ازهرعضوی، قطع اسهال های سخت o خواص روغن: قابض ، محلل، بازکننده مجاری ، مسهل موضعی: رفع سردرد، تقویت دماغ، رفع بی خوابی، تسکین درد گوش، درد سر، درد دندان، رویانییدن گوشت بر زخمهای عمیق،خشک کردن رطوبات و چرکها، سوختگی آتش، رفع عرق خوردن: مسهل مواد لزج، بند آوردن اسهالهای صفراوی، مسکن التهاب معده، زخم روده، دل درد، دل پیچه تنقیه: درمان زخم روده ها، دل درد و دل پیچه خوردن: رفع عوارض حادث از زکام، قطع خونریزی از سینه، خشونت صدا، ضد سرفه، خفقان گرم، درد معده و روده، دل پیچه سرد و گرم، درد کبد و طحال، علاج نزله سرد بوییدن: سردرد های گرم، دردچشم، + قرنفل=> سردردهای سرد، تقویت دماغ، حواس، ایجاد نشاط، تقویت دل، رفع خماری، بی هوشی، خفقان - گل قند (غنچه گل ساییده شده+ گلاب+ قند سفید ساییده شده+ گلیسیرین): قابض -عسل وردی (غنچه گل ساییده شده + عسل سفید+ الکل ): تنطور -غرغره گل سرخ (عسل وردی +آب): قابض ضعیف - سرکه گل سرخ: گل سرخ خشک نیم کوب + اسیداستیک + سرکه ==> 8 روز بخیسانند==> با فشار از پارچه بگذرانند ==> صاف - شربت گل سرخ (غنچه گل + آب جوش + شکر سفید): مسهل
عوارض: - مضر برای نیروی جنسی - در افراد ضعیف ایجاد عطسه، زکام، ورم، آماس - تشنگی - سفید کردن مو
ازدياد رزهاي گلخانه اي بيشتر از طريق قلمه شاخه است. براي تهيه قلمه گياهان مادري در شرايط مناسب پرورش داده مي شود. تهيه قلمه بعد از بالغ شدن شاخه ها و رسيدن برگها به اندازه نهايي انجام مي گيرد. بخاطر اينكه گياهان مادري در داخل گلخانه در تمام طول سال در حال رشد دائم ستند، بنابراين مي توان در تمام طول سال از آن قلمه هاي برگدار تهيه كرد. قلمه ها با يك تا سه گره برداشت شده و تنها برگ انتهايي نگه داشته مي شود و برگ هاي تحتاني حذف مي شود. ته قلمه ها را مي توان براي ريشه زائي بهتر با پودرهاي حاوي هورمون تيمار كرد. قلمه ها را سپس در داخل بستر ريشه زائي قرار مي دهند كه معمولاً از ماسه، پرليت با يپت ماس و يا تركيبي از آنها مي باشد. پرليت با اندازه دانه هاي متوسط بستر ريشه زائي قابل دسترس و مناسبي است. دماي بين 25 ـ 21 درجه سانتيگرد در محيط بستر (اطراف ريشه ها) باعث ريشه زايي بهتر قلمه ها خواهد شد.
اكنون بيشتر توليدكنندگان رزهاي گلخانه اي در جهان از ارقام پيوند شده بر روي پايه هاي مناسب استفاده مي كنند، پايه Rosa manetti در كشور آمريكا و پايه هاي R. canina و R. indica در كشورهاي اروپايي مرسوم است. در کانینا در شرایط نور کم وسرما پایه به حالت رکود می رود، پایه های مولتی فلورا نیز قوی بوده و خواب زمستانه ندارند. پایه های مانتی نیز رکود زمستانه نداشته و در آمریکا زیاد استفاده می شود.
از دلایل پیوند متوان به موارد زیر اشاره کرد: رشد و نمو بهتر پیوندک و افزایش قدرت رشد، تحمل اسیدیته و شوری خاک، تحمل رطوبت نسبی خاک و محیط، مقاومت به آفات و بیماریها، افزایش عمر و دوره زندگی گیاه، سازگاری با شرایط محیطی، مقاومت به سرمای زمستانه

: منابع  

تصاویر گیاه گل محمدی:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی،مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت تهیه ، قیمت مناسب ،خواص و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :
 

با قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین با عضویت در سایت میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
نظرات و پرسش های کاربران:
 
علی نیکو
سلام  باتشکر از سایت خیلی خوبتون 
میخواستم در مورد بهترین رنگ ونژاد محمدی بدونم 
واینکه کنار دیوار کاشتن مشکلی نداره 
وقبل از کاشت کاره خاسی با خاکش بکنم 
پاسخ
1 امتیاز
نارگیل : گونه Rosa damascenaمناسب است.ورنگ انهم سلیقه ای است.یکی از مهم‌ترین عملیات پیش از شروع کشت، شخم عمیق است. شخم ، لایه‌های فشرده‌ای را که باعث محدود شدن رشد ریشه می شوند، می‌شکند . کاشت به شیوه دستی انجام می‌شود و فواصل ردیف‌ها و بوته‌ها بستگی به اهداف کاشت دارد. اگر هدف، احداث پرچین اطراف باغ باشد، فاصله ردیف‌ها 5/2-2 متر و فاصله بین بوته‌ها 5/1-1 متر در نظر گرفته می‌شود. در صورتی‌که هدف، احداث گلستان باشد در کشت کرتی فاصله‌ها را 5/3×5/2 متر و در جوی و پشته 3×2 متر در نظر می‌گیرند. مصرف کود دامی کاملاً پوسیده، پیش از احداث گلستان و به ‌صورت جایگزینی در گودال به مقدار 20-10 تن در هکتار ضروری است. همچنین دادن کود دامی به مقدار 10 تن در هکتار بعد از هرس گلستان‌ها، مفید است.
0 امتیاز
علی نیکو
اسماعیل
سلام مطالب جالبی ارائه کرده اید اگه میشه ارزیابی اقتصادی گل محمدی را برام بفرستید. ممن.ن از لطفتون!!!!!!!!! پاسخ
1 امتیاز
نارگیل با سلام اگر در محیطی که زندگی می کنید شرایط اقلیمی اجازه کشت تجاری گل محمدی را می دهد با توجه به بازار فروش و مطالعه شرایط زمین،آب، نیروی انسانی و نهاده های کشاورزی می توانید اقدام به کشت و پرورش این گیاه نمائید
حمید قندی
سلام خسته نباشید من یه گلدان بگونیا دارم که خیلی قدیمی وپیره سه تا شاخه نیم متری داره وفقط چندتا برگ از انتهای ان سبز شده ومن به عنوان گیاه مادر نگهش داشته ام .امروز هم از هر سرشاخه دو یا سه گره گذاشته ام وقلمه زده ام .می خوام بدونم جواب میده درضمن خاکش هم مخلوطی از ماسه وکوکوپیت وکود برگ هست باتشکر پاسخ
1 امتیاز
Nargil سلام بله. ولی قلمه ها در بهار بهتر می گیرند قلمه را مدتی در آب قرار دهید طوری که ریشه ها متراکم شوند و حدود 3 یا 4 سانتیمتر ریشه ها دیده شوند سپس آنها را در مخلوط خاک خود بکارید و تا سطح خاک خشک شد آبیاری کنید زهکش گلدان حتما باز باشد و آب اضافی خارج شودو هر 15 روز یک بار به گیاه کود کامل دهید (1 قاشق چای خوری در یک لیتر آب)نور غیر مستقیم باشد زمان گل دهی نور را بیشتر کنید.موفق باشید
عبدالرضا
سلام دستخوش و سپاس در ميمند فارس هم كشت گسترده ي گل محمدي و گلابگيري صنعتي صورت مي گيره. لطفا اشاره بشود تا علاقمندان بخصوص كارشناسن مطلع بشوند. پاسخ
1 امتیاز
نارگیل : با تشکر از اظهار لطف شما
آرمان آزادی
با سلام من در آبادان زندگی میکنم و توی این فصل بیروناز خانه هیچ گلی نمیتونه دوام بیاره . حدود یک ماه پیش دو تا گلدان گل محمدی از شیراز خریدم(گل محمدی میمند) و توی دوتا گلدان بزرگ کاشتم و البته توی خانه و زیر گولری که همیشه روشنه و دمای خانه 26 درجه هست و پشت پنجره بزرگ تمام قد رو به شمال نگهداری میکنم .پس از کاشت شروع کردند به جوانه زدن و برگهای قدیمی با اینکه شاداب بودند از نوک برک با اینکه سبز هستند خشک میشوند جوانه ها هم کم کم این حالتو بخود میگیرن نمیدونم چکار کنم . خاکشنم مخلوطی از خاک باغچه و خاک برگه . آبیاری هم تقریبا هر یک هفته یه مرتبه انجام میدم .چکار باید بکنم و اشتبا من چیه؟ با تشکر پاسخ
1 امتیاز
نارگیل سه عامل مهم باعث این عارضه میگردند. نور بسیار کم، درجه حرارت بالا و خشکی دیدن ممتد گیاه.. شما باید ببینید کدام اینهاست.باد کولر نباید مستقیم باشد.گل محمدی افتاب ملایم نیاز دارد.تا خاک خشک نشده اب ندهید.سطح خاک را به اندازه 2-3 سانت کنار بزنید وخشکی را بررسی نمایید.. با انگشت خاک را چک کنید در صورتی که خاک به دست شما نچسبد شروع به آب دادن کنید.
سعید بابایی
سلام می خواستم بدونم تو فصل بهار از بوته های گلدار هم می توان قلمه گرفت یا نه اگر می شود روش صحیح ان را برایم بگویید باتشکر. پاسخ
1 امتیاز
نارگیل سلام پس از هرس زمستانه قلمه های خشبی و هنگام تابستان، قلمه‌ها را از شاخه‌هاي نيمه خشبي به طول 10 تا 15 سانتي‌متر که حداقل سه گره دارد انتخاب کنید. همه برگ‌ها را براي جلوگيري از تبخيربيش از اندازه بريده(به جز 2 برگ انتهایی) و انتهای قلمه را در یک پودر هورمونی ریشه زایی فرو برده و سپس قلمه را در عمق 10- 5/7 سانتی متری گلدان یا زمین کاشت. بستر کاشت بکارید، بهتر است 50 درصد خاک باغچه و 50 درصد ماسه باشد یا ماسه
ساحل
با سلام وخسته نباشید توباغچه خونمون گل محمدی هست موقعی که غنچه میده دور غنچه هاش شته های سبز رنگ هستن وقتی باز میشن غنچه ها تمام گلبرگ های گل باز نمی شن در ضمن (گل محمدی خارجی هست)زیاد گلبرگ داره ولی باز نمی شه میخواستم راهنماییم کنید چیکار باید بکنم ممنون از سایت عالیتون پاسخ
1 امتیاز
نارگیل : یک قاشق چای خوری سم مالاتیون یا دیازینون را در یک لیتر اب حل نموده وروی قسمت های الوده اسپره نمایید .مقداری را هم بعد از ابیاری به خاک بدهید.بعد از 10 روز این عمل را تکرار نمایید .در مورد باز نشدن غنچه ها باید چیدن ته گلها پس از ریختن گلبرگها را انجام دهید که باید از نیم سانتیمتر بالای آخرین برگ شاخه که منتهی به گل شده قطع نمود .
غلام حسین زارع
سلام دوستان من به تازگی یک گل محمدی صد برگ قلمه زدم و جوانه های تازه زده اما جوانه ها همه دارای شته سبز هست به نظر شما چطور می شه اون رو رفع کرد؟ پاسخ
1 امتیاز
نارگیل از سم دیازینون به فاصله هر 7روز یه بار استفاد نمایید
1 امتیاز
نارگیل یه قاشق کوچیک سم رو در یه لیتر اب حل نموده وروی قسمتها ابوده اسپره کنید
0 امتیاز
غلام حسین زارع نحوه استفاده چطوری هست؟ محلول هست یا باید اسپری بشه؟
eskimoooo
ببخشید از محضر شریفتان چند سوال داشتم. 1.سم دهی:نوع سم و زمان سمدهی و دز سم چیست؟ 2.کوددهی:نوع کود و زمان کوددهی و روش کوددهی ؟ 3.هرس کردن:روش و زمان هرس کردن؟ 4.نحوه داشت:نوع سیستم آبیاری و دور آبیاری؟ از این که به سوالات من پاسخ مدهید پیشاپیش ممنونم. پاسخ
1 امتیاز
نارگیل : نوع سم بستگی به نوع افت دارد.بهتر است از کودهای کامل اهن دار استفاده شود در فصول بهار وتابستان هر دو هفته یکبار یک قاشق کوچک کود را در یک لیتر اب حل نماییدوبه صورت ابیاری به گیاه بدهید.زمان هرس در زمستان وپس از ریزش برگهاست.اواخر زمستان بهترین زمان هرس این گیاه است.شاخه های ضعیف.توهم رفته ومزاحم ونیز بیمار وشکسته شده را هرس نمایید.شاخه های با زاویه بازتر وبیرونی را حفظ نمایید.شاخه ها را از انتها قطع نمایید دقت کنید ناخنک باقی نماند.شاخه هایی را که حفظ کردید به اندازه 2/1 هرس کنید،در کل باید به گیاهی فرم جامی وتوخالی بدهید.سیستم ابیاری خاصی مد نظر نیست.کرتی ،جوی پشته ای وقطره ای.از پاشیدن اب روی گلها خودداری شود
سیروس
با سلام در داخل میوه پرتغال دانه پرتغال هست میشه اون دانه های پرتغال را کاشت؟ اگه میشه در این باره راهنماییم کنیید... ممنون... پاسخ
1 امتیاز
نارگیل : خیر.برای کاشت دانه باید میوه کاملا برسد ورشد دانه کامل شود که در مورد میوه های موجود دربازار معمولا این اتفاق نمی افتد.پرتقال را معمولا از طریق پیوند زدن پرتقال به نارنج تکثیر میکنند.

  ورود به تالار گفتگوی گروهی در خصوص گل محمدی
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود

موارد مشابه :
گل نسترن
گل آبشار طلایی
نسترن زرد
رز وحشی
رزشمالی، رز تیغ دار
سیب
توت فرنگی
بونسای پیراکانتا کوکسینیا
زردآلو
گیلاس کره ای
 
این صفحه را به اشتراک بگذارید
 
 
صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است و استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع بلامانع است.

  Copyright © 2010-2013  www.Nargil.ir All Rights Reserved. Designed by MNSHAHAB
به مطالب اين صفحه امتياز دهيد

--------------------
به سايت نارگیل امتياز دهيد