(یا حی یاقیوم) ١٦/٦/١٤٣٥ --- Wednesday, April 16, 2014 --- ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۷ فروردين امروز
ورود عضویت
همکاری با ما
 
 
میهمان گرامی خوش آمدید
تالار های گفتگوی نارگیل
نیازمندی های نارگیل
عناوین کلی سایت
گیاهان زینتی آپارتمانی
گیاهان زینتی فضای باز
کاکتوس های زینتی
بونسایی - درخت در گلدان
تراریوم - باغ شیشه ای
پرورش گیاهان در آب
 
پر بازدیدترین ها
 
پر طرفدارترین ها
 
تصویر روز


آمار سایت
بازدید کننده آنلاین :  646  نفر
بازدید امروز :  20796  بازدید
بازدید دیروز :  36988  بازدید
 
 
تماس با ما نقشه سایت فروشگاه خدمات پرسش و پاسخ صفحه اصلی
گل محمدی  -  DAMASK ROSE
ROSA DAMASCENA : نام علمی
  ROSACEAE  - رزاسه : خانواده
آکثراً در آسیا، با گونه هایی در اروپا ، شمال آمریکا و شمال غرب آفریقا : بومی منطقه
Rosier,ورد,قيزيل گل,گل سرخ : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک سبك لومي شني يا لومي رسي با حاصلخيزي مناسب
20 درجه سانتیگراد
کمی مرطوب
زیاد

گل محمدی:

گل محمدی گیاهی چندساله از جنس رزا (Rosa) و خانواده Rosaceae که دارای گل های زیبایی در رنگ های بسیار متنوع بیشتر قرمز و صورتی هستند و از آن گلاب میگیرند. اکثر گونه های آن بومی آسیا ، و بعضی گونه ها بومی اروپا ، شمال آمریکا و شمال غرب آفریقا میباشند.
گل محمدی یا گل گلاب با نام علمی Rosa damascena درختچه ای است خزندار ( Decideous ). گل محمدی از دیرباز در ایران کشت می‌شده‌ است و قسمت قابل مصرف آن گلبرگ است . ماده ٔ مؤثره ٔ آن تانن و موارد استعمال آن غرغره قابض، غرغره بورات دو سدیم است . گل سرخ . گل سوری . یک قسم از گل سرخ است .در اصفهان و کاشان از آن گلاب می‌گیرند و بعضی آنرا هم تقطیر می‌نمایند.
این نوع گل سرخ، برگها ی مرکب از ۷ و به ندرت ۹ برگچه دندانه دار دارد و به نظر می‌رسد که نوعی دو رگه ثابت از Rosa gallica و Rosa canina می‌باشد. عده‌ای آن را یک دورگه ثابت از Rosa gallica و Rosa moschata ذکر نموده‌اند. گلبرگهای آن رنگ صورتی روشن یا سفید دارد.
گل محمدی درختچه‌ای دارای شاخه‌های گل دهنده تیغ دار، استوانه‌ای شکل، بدون شیار و دارای برگهای مرکب شانه‌ای که دارای ۵-۳ برگچه متقابل دندانه‌دار می‌باشد. رگبرگهای پشت برگ مشخص و بهم رفته، برگچه چرمی و بیضی شکل، نوک تیز به طول ۵-۳ سانتی متر، و روی برگها صاف و سبز و پشت آنها سبز کمرنگ و دمگبرگهایش خزی و نمدی است و با کرکهای غده‌ای پوشیده شده و تا انتهای جام گل کشیده شده‌است.
گلها به شکل صورتی خوشرنگ با ۳۲ گلبرگ صورتی مشابه و یکدست که در اوائل صبح شروع به ظاهر شدن می‌نمایند. کاسبرگها به تعداد ۵ عدد که حداقل سه تای آنها دارای زوائد بزرگی در لبه‌ها هستند. پرچم‌ها زرد رنگ به تعداد ۱۰۰ عدد در ترکیب گل وجود دارند. میوه آن پس از ریزش گلبرگها گوشتی گرد و یا تخم مرغی به طول ۵/۱ سانتی متر که در داخل برجستگی کوزه‌ای شکل زیر گلبرگها قرار دارند.
زمان باز شدن گلها در اوائل اردیبهشت تا اوائل تیرماه می‌باشد. و در هر منطقه مدت زمان باز شدن گلها ۳۰-۲۰ روز طول می‌کشد. دوام گل حداکثر یک روز بوده و بعد از آن رنگ صورتی خوشرنگ گلبرگها به سفید می‌گراید و با اندک نسیمی گلبرگها پرپر شده و می‌ریزند.
مناطق مورد کشت گل محمدی اغلب مناطق کوهپایه‌ای و اقالیم خشک و نیمه خشک با تابستانهای معتدل و خشک و زمستانهای سرد می‌باشد.
در حال حاضر کشت گل محمدی در ۱۴ استان کشور صورت می‌پذیرد که مهمترین آنها استانهای کرمان، فارس(میمند)، اصفهان(کاشان) و آذربایجان شرقی است و در مابقی استانها کشت بیشتر به صورت پراکنده می‌باشد.
همزمان با بهار و ماههای اردیبهشت و خرداد ، گلهای محمدی با عطری دل انگیز محیط پیرامون را عطر آگین می کنند. در این زمان کارگاههای سنتی و صنعتی مختلف گلابگیری در اقصی نقاط ، با وسایل تقطیر ، گلها را هر روز صبح زود ، قبل از باز شدن کامل غنچه ، چیده و به همراه بخار آب در دیگهای مخبلف ، تقطیر می نماید.اسانس حاصله که در قسمت فوقانی پارچه جمع آوری شده ، تجمع می یابد را جدا و پس از آبگیری در درون شیشه های در بسته ، دور از نور نگهداری می کنند ، اسانس را در ظروفی که اطراف آن توسط نمد پوشیده شده است ، عرضه می نمایند، آب باقیمانده حاصل از عمل تقطیر را به عنوان <<گلاب >> به مصارف مختلف می رساند .از هر ۳۰۰۰ کیلوگرم ، حدود یک کیلو اسانس به دست می آید .
اسانس رز یکی از عطرهای بسیار معروف می باشد که به طوروسیع در عطر سازی و سایر فراورده ها ی آرایشی ( پودر دندان و انواع پمادها ) به عنوان خوشبو کننده به کار می رود . قسمت اعظم اسانس گل محمدی در گلاب ، به عنوان تقویت کننده قلب و تهیه شربت مصرف می شود . کشورهای بالکان ، فرانسه ، ترکیه ، مراکش ، اسپانیا و ایران تولید می شود.براورد قابل قبول مصرف میکرو گرم به ازاء هر کیلو وزن بدن برای ستیرال ژرانیل استات ، سیترونلول ، لینالیل ، استات بر حسب سیترال می باشد.
صنعت کلابگیری : ایران باستان ، از دوران های بسیار گذشته ، به صنعت گلابگیری اشتهار داشته و این کشور مرکز اصلی گل سرخ و گیاهان معطر به شمار می رفته است.بیشترین کارگاههای تولید گلاب در میمند و فیروز آباد فارس بوده است . حمله مغولان همراه با نابودی همه چیز، این صنعت را نیز دچار رکورد نمود ، به طوریکه از آن تاریخ تا کنون این صنعت رواج قبلی خود را باز نیافته است. هنر گلابگیری در قرن دهم میلادی توسط اعراب به اروپا بده شد و اولین کشور اروپائی که این هنر را در خدمت گرفت ، اسپانیا بود.عطر و گلاب گل سرخ ایران به علت شرایط مناسب آب و هوائی ، از مرغوبیت خاصی برخوردار است. به جهت اینکه به مقدار کم تولید و بیشتر در داخل کشور مصرف می شود. از شهرت جهانی برخوردار است. اکثر کشورهای عربی حوضه خلیج فارس ، انواع مختلف عرقیات وگلاب را از ایران تهیه می کنند . متأسفانه اکثر مراکز و کارگاههای گلابگیری کشور به صورت سنتی انجام می گیرد . کمتر تولید کننده ای با شیمی ترکیبات مواد تولید شده آن آشنائی دارد .
آب مقطر ( گلاب ) گل سرخ: آب مقطر حاصل از تقطیر گل سرخ را گلاب می نامند. تفاوت گلاب ایران با سایر کشورها در این است که گلاب ایران در واقع از تقطیر گلهای تازه محمدی با آب مقطر تهیه می شود ، در صورتیکه گلاب سایر کشورها ، از طریق حل کردن اسانس گل محمدی در آب مقطر به دست می آورند.هنگامی که آب مقطر گل سرخ به طریقه مصنوعی تهیه شود . ژرانیول با درصد زیادی در آب حل شده ، ولی استرها روی صافی باقی می مانند. به عبارت دیگر ، یکی از مشخصات گل سرخ حضور هیدروکربنهای دارای ۱۵ تا ۲۲ اتم کربن است که نسبت ۹/۲۲ درصد در آن موجود هستند. این هیدروکربنها ( استرها ) به مقدار زیاد در هنگام تهیه آب مقطر به روش مصنوعی توسط صافی گرفته شده و به هدر می رود.
مزاج: مرکب القوی، در بعضی انواع آن سرد و خشک ذکر شده ولی در کل این گیاه داراری مزاجی معتدل می باشد.
طرز تهیه روغن: 1) گلبرگهای تازه + روغن کنجد یا روغن زیتون=> در آفتاب => به محض سفید شدن گلبرگها=> فشرده => تفاله را خارج=> + گلبرگ تازه => خروج تفاله ==--------==> تا هفت بار 2) برگ گل تازه + روغن کنجد یا زیتون=> جوشیدن روی آتش ملایم ( = دهن ورد مطبوخ، روغن گل پخته)
خواص ( بر اساس طرق استفاده): - گلبرگها و غنچه تازه: مفرح،مقوی، مسهل،مسکن صفرا، رقیق کننده بلغم - ضماد : نافع برای ورم مقعد، رفع جوش، التیام زخمها( آبله)،خشک کردن زخمها ، رفع خونریزی و رطوبات رحم، رفع زگیل، ناراحتی های پوستی، رویانییدن گوشت تازه بر زخمهای عمیق، تحلیل ورمهای گرم، شکستگی اعضاء -مالیدن: رفع سردرد گرم، چشم درد، گوش درد، تقویت دندان و لثه، ترمیم زخمهای دهان،رفع بد بویی عرق، قطع عرق ( جزء داروهای گیرنده در درمان چشم درد و التهاب چشم) -غرغره:مقوی دل و دماغ - بخور: درمان نزله گرم،عفونت بینی، بواسیر(پولیپ) بینی - عصاره گل خشک شده :قابض ، رفع خونریزی سینه، قطع اخلاط خونی، رفع رطوبات معده ، درمان یبوست، رفع خفقان گرم، رفع ضعف قلب ، بند آوردن اسهال های گرم (جزء داروهای سرد مزاج برای علاج سوءمزاج قلب و خفقان گرم قلب) - ضماد: خشک کردن رطوبتها - خوردن گل بن: قطع اخلاط خونی از سینه، قابض، بند آوردن اسهال - خوردن زرود: بند آوردن خونریزی ازهرعضوی، قطع اسهال های سخت o خواص روغن: قابض ، محلل، بازکننده مجاری ، مسهل موضعی: رفع سردرد، تقویت دماغ، رفع بی خوابی، تسکین درد گوش، درد سر، درد دندان، رویانییدن گوشت بر زخمهای عمیق،خشک کردن رطوبات و چرکها، سوختگی آتش، رفع عرق خوردن: مسهل مواد لزج، بند آوردن اسهالهای صفراوی، مسکن التهاب معده، زخم روده، دل درد، دل پیچه تنقیه: درمان زخم روده ها، دل درد و دل پیچه خوردن: رفع عوارض حادث از زکام، قطع خونریزی از سینه، خشونت صدا، ضد سرفه، خفقان گرم، درد معده و روده، دل پیچه سرد و گرم، درد کبد و طحال، علاج نزله سرد بوییدن: سردرد های گرم، دردچشم، + قرنفل=> سردردهای سرد، تقویت دماغ، حواس، ایجاد نشاط، تقویت دل، رفع خماری، بی هوشی، خفقان - گل قند (غنچه گل ساییده شده+ گلاب+ قند سفید ساییده شده+ گلیسیرین): قابض -عسل وردی (غنچه گل ساییده شده + عسل سفید+ الکل ): تنطور -غرغره گل سرخ (عسل وردی +آب): قابض ضعیف - سرکه گل سرخ: گل سرخ خشک نیم کوب + اسیداستیک + سرکه ==> 8 روز بخیسانند==> با فشار از پارچه بگذرانند ==> صاف - شربت گل سرخ (غنچه گل + آب جوش + شکر سفید): مسهل
عوارض: - مضر برای نیروی جنسی - در افراد ضعیف ایجاد عطسه، زکام، ورم، آماس - تشنگی - سفید کردن مو
ازدياد رزهاي گلخانه اي بيشتر از طريق قلمه شاخه است. براي تهيه قلمه گياهان مادري در شرايط مناسب پرورش داده مي شود. تهيه قلمه بعد از بالغ شدن شاخه ها و رسيدن برگها به اندازه نهايي انجام مي گيرد. بخاطر اينكه گياهان مادري در داخل گلخانه در تمام طول سال در حال رشد دائم ستند، بنابراين مي توان در تمام طول سال از آن قلمه هاي برگدار تهيه كرد. قلمه ها با يك تا سه گره برداشت شده و تنها برگ انتهايي نگه داشته مي شود و برگ هاي تحتاني حذف مي شود. ته قلمه ها را مي توان براي ريشه زائي بهتر با پودرهاي حاوي هورمون تيمار كرد. قلمه ها را سپس در داخل بستر ريشه زائي قرار مي دهند كه معمولاً از ماسه، پرليت با يپت ماس و يا تركيبي از آنها مي باشد. پرليت با اندازه دانه هاي متوسط بستر ريشه زائي قابل دسترس و مناسبي است. دماي بين 25 ـ 21 درجه سانتيگرد در محيط بستر (اطراف ريشه ها) باعث ريشه زايي بهتر قلمه ها خواهد شد.
اكنون بيشتر توليدكنندگان رزهاي گلخانه اي در جهان از ارقام پيوند شده بر روي پايه هاي مناسب استفاده مي كنند، پايه Rosa manetti در كشور آمريكا و پايه هاي R. canina و R. indica در كشورهاي اروپايي مرسوم است. در کانینا در شرایط نور کم وسرما پایه به حالت رکود می رود، پایه های مولتی فلورا نیز قوی بوده و خواب زمستانه ندارند. پایه های مانتی نیز رکود زمستانه نداشته و در آمریکا زیاد استفاده می شود.
از دلایل پیوند متوان به موارد زیر اشاره کرد: رشد و نمو بهتر پیوندک و افزایش قدرت رشد، تحمل اسیدیته و شوری خاک، تحمل رطوبت نسبی خاک و محیط، مقاومت به آفات و بیماریها، افزایش عمر و دوره زندگی گیاه، سازگاری با شرایط محیطی، مقاومت به سرمای زمستانه

: منابع  

تصاویر گیاه گل محمدی:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی،مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت تهیه ، قیمت مناسب ،خواص و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :
 

با قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین با عضویت در سایت میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
نظرات و پرسش های کاربران:
 
امین
سلام. من می خواستم بدونم آیا گل سرخ اسم دیگر گل محمدی هست؟یا اسم دیگز گل رز است؟یا اصلا یک گل دیگه هست؟ من شربت گل سرخ را که خریدم قرمز بود اما شزبت گل محمدی زرد رنگ بود. لطفا به ایمیل من جواب بدین و بگید آیا این ها گل های متفاوتی هستن یا نه؟ پاسخ
1 امتیاز
نارگیل : سلام امین. گل محمدی یکی از گونه های گل سرخ یا رز است . بطور کلی خانواده رز(Rosaceae) یکی از بزرگترین خانواده های گیاهی است که یکی از گونه های آن همین رز های زینتی است و گل محمدی یکی از واریته های آن است هر چند در ایران همه آنها را با نام کلی گل سرخ می شناسیم. شاید جالب باشد بدانید که خیلی از میوه ها مثل سیب و گلابی و گیلاس و آلبالو و زردآلو و آلو و هلو و گوجه سبز و . . . هم جزء همین خانواده رزاسه هستند. باتشکر از سئوالتان امیدوارم این اطلاعات برایتان مفید بوده باشد. باز هم با در تماس باشید.
محمدامین اکبیا
باسلام واحترام بینهایت سباسگزارم.زبان ازتعریفوتمجید قاصره.بازم ممنونم.امیدکه سربلند باشید پاسخ
علی براهوی
سلام خسته نباشیدممنون از سایت خوبتون دستتون دردنکنه بخاطر راهنمایی که در خصوص درخت انجیربه من کردید پاسخ
0 امتیاز
علی براهوی سلام خسته نباشید من یک گل محمدی گرفتم که روز اول اوردم یک دانه گل داشت ولی برگ نداشت گل فروش به من گفت که گل چهار فصل است حالا این گل نه گل میده ونه برگ وسرشاخه هایش هم کم کم داره میسوزه لطفا در این مورد مرا راهنمایی کنید باتشکر هز شما
0 امتیاز
forud سلام امیدواریم راهنمایی ها مفید واقع شود.موفق باشید
رز رونده
سلام.با تشکر از سایت خوب شما.من دوتا گل محمدی تو باغچه که تقریبا الان دو سالش شده کاشتم اما تا به حالا نه پارسال نه امسال گل نداده هم سمپاشی کردم هم کود براش گذاشتم چی کار کنم گل در بیاد پاسخ
1 امتیاز
نارگیل : گلدهی تابع شرایط متعددی چون نور مناسب،فصل گلدهی،اب مناسب و... است که توضیحی در این موارد داده نشده است.این گیاه برای گلدهی نیاز به افتاب مستقیم دارد
atefe shahi
سلام.حدودأ 10سالى میشه ک قلمه گل محمدی را در باغچه حیاط کاشتم.اما در طی این چند سال گل ندادند.گیاه اصلی که قلمه از آن گرفته شد پر گل بود.بوته های موجود سرسبز و سرزنده هستند و همه شرایط مناسب برای رشد را دارند اما گل نمی دهند.لطفأ راهنمایی کنید.ممنون پاسخ
1 امتیاز
نارگیل : گلدهی ودوام ان تابع طول روز(فصل).مقدار نور دریافتی(کمیت وکیفیت) سن گیاه،شرایط دمایی (سرما وگرما) وابدهی وفصل و.... است. کمبود در نور و عادی نبودن طول روز و ساعات نورگیری، افراط در اضافه کردن مواد غذایی به خصوص ازت (نیتروژن، اوره)، هوای خشک، حمله تریپس‌ها میتواند از عوامل این عارضه باشد. افراط در اضافه کردن مواد غذایی به خصوص ازت (نیتروژن، اوره)،باعث میشود گیاه وارد فاز زایشی وتشکیل گل نشود.بهتر است در این زمان از کودهایی با در صد نیتروژن کم استفاده شود
فرشاد مظفری
با سلام من بوته گل محمدی رو یک هفته میشه کاشتم شرایز کاشت رو هم رعایت کردم من خوزستان هستم دما بین 18 تا 33 .گیاهانم دارن خشک میشمم برگاشون از پایین زرد میشه یکشونم کلن داره خشک میشه چیکارشون کنم .کمک کنید پاسخ
2 امتیاز
نارگیل احتمالا عمل انتقال را به طور صحیح انجام نداده اید وبا اسیب رساندن به ریشه سبب وارد شدن شک به گیاهتان شده اید. باید دقت شود در هنگام تعویض تا حد ممکن ،خاک اطراف ریشه جدا نشود..باید توپ ریشه(ریشه وخاک اطراف ان )را به ارامی وبدون اسیب دیدن ا زگلدان در اورده وان را در باغچه قرار داده وفاصله بین توپ ریشه وچاله را با خاک(ترکیب ان با توجه به نوع گیاه تعیین میگردد) جدید پر نماییدشما باید خاک اطراف ریشه را خوب بفشارید تا منافذ موجود در خاک پر شود وبلافاصله سیر ابیاری شود.
1 امتیاز
نارگیل اگر ساقه اصلی خشک وشکننده باشد دیگر امیدی به بازگشت گیاه نیست ودر صورتیکه سبز وانعطافپذیر باشد با ایجاد شرایط ایده ال دوباره سبز خواهد شد
0 امتیاز
فرشاد مظفری من دقیقا همین کار رو کردم.یعنی الان که خشک شده برگاش وساقه هاش سبزن احتمال داره که دوباره بگیره یا خشک میشه کامل
بابک حقیقت
سلام خسته نباشید من گل محمدی تو باغچه دارم که روی برگهارگه های قهوه ای مشاهده میشه و بعضی از غنچه ها قبل از بازشدن از بین میرن داخل غنجه رو که نگاه کردم خراب شده بود برگها له شد وتغییر رنگ داده بود. نور آفتاب متوسط داره آبیاری طبق مطالب سایت تاوقتی که خاکش خشک نشده آب نمیدم. لطفا راهنمایی کنید. با تشکر پاسخ
1 امتیاز
نارگیل کم آبی، هوای خشک، کمبود در میزان نور، و بالا بودن درجه حرارت از عوامل احتمالی هستند.در زمانی که گیاه روی گل وغنچه است بیشتر ابیاری کنید تا دچار تنش وریزش نشود. سطح خاک همیشه مرطوب باشد.از پاشیدن اب روی گلها خودداری شود.باید گیاهتان نور مستقیم وملایم افتاب را دریافت نماید.
جمال
سلام گل محمدی داخل باغچه ما اصلا غنچه نمیدهو الان که حدود 2سال کاشته شده ما هیچ گلی از این گیاه ندیده ایم می خواستم بدونم چه دلیلی میتونه داشته باشه؟ آیا از ذات خوده گله یا چیزی کم داره ؟؟ در ضمن برگ های خیلی شاداب و پری هم داره!!! پاسخ
1 امتیاز
نارگیل : نور مهمترین نقش را درگلدهی گیاه دارد وباید گیاهتان افتاب ملایم داشته باشد تا گل بدهد .د رمرحله بعد مشکل میتواند ناشی از خاک نامناسب باشد
محمد امین شریفی
سلام من یه بوته گل محمدی دارم پارسال پر گل بود ولی امسال هنوز گلی نداده علتش چی میتونه باشه؟؟ پاسخ
1 امتیاز
نارگیل کمبود در نور و عادی نبودن طول روز و ساعات نورگیری، افراط در اضافه کردن مواد غذایی به خصوص ازت (نیتروژن، اوره)، هوای خشک، حمله تریپس‌ها و یا فرا رسیدن هنگام تعویض گلدان میتواند از عوامل این عارضه باشد. افراط در اضافه کردن مواد غذایی به خصوص ازت (نیتروژن، اوره)،باعث میشود گیاه وارد فاز زایشی وتشکیل گل نشود.بهتر است در این زمان از کودهایی با در صد نیتروژن کم استفاده شود
0 امتیاز
محمد امین شریفی با سلام و تشکر دوباره تمام نکاتی گفتید در مورد بوته گل من صدق نمیکنه گل محممدی من توی حیاط  هستش و مشکل کود دهی. هرس نکردن تو گلدهیش نقشی نداره ؟ در ضمن تیریپس چی هستش؟

حميد پورحسيني
با سلام و تشكر از سايت مفيدتان لطفاً كودهاي مناسب براي گلهاي رز و ميزان مجاز مصرف و طريقه تكثير اين گلهاي زيبا را بيان فرماييد. پاسخ
1 امتیاز
نارگیل : در پاییز به خاک باغچه کود دامی پوسیده اضافه کرده وان را با شخم به زیر خاک ببرید ودر زمستان اقدام به هرس بوته رز به شکل اصولی بنمایید.با شروع بهار وگرم شدن هوا 2-3 بار در هفته گیاه را سیراب نماییید.دقت نمایید در هنگامی که گیاه روی قنچه است دچار کم ابی نشود زمان هرس رز در زمستان وپس از ریزش برگهاست.شاخه های ضعیف.توهم رفته ومزاحم ونیز بیمار وشکسته شده را هرس نمایید.شاخه های با زاویه بازتر وبیرونی را حفظ نمایید.از شخم زدن خاک رز هم غافل نشوید.میتوانید شاخه های هرس شده را به طول 10-15 سانت قلمه زده ودر ماسه بادی رودخانه قلمه بزنید ورطوبت ودمای 22 درجه را برای ریشه زایی فراهم نمایید.در صورت استفاده از هورمون ریشه زایی احتمال موفقیت افزایش میابد

  ورود به تالار گفتگوی گروهی در خصوص گل محمدی
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود

موارد مشابه :
گل رز مینیاتوری
گل رز
نسترن زرد
رزشمالی، رز تیغ دار
گل رز سنتیفولیا
گیلاس سیاه
درخت بادام
سیب
گلابی
توت فرنگی
 
این صفحه را به اشتراک بگذارید
 
 
صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است و استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع بلامانع است.

  Copyright © 2010-2013  www.Nargil.ir All Rights Reserved. Designed by MNSHAHAB
به مطالب اين صفحه امتياز دهيد

--------------------
به سايت نارگیل امتياز دهيد