فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز شنبه ۱۴۰۳/۲/۱         
  

برگ انجیری دارای ۵۰ گونه همیشه سبز بالا رونده است. این گیاه به وسیله ریشه های هوایی خود که از گره ها خارج می شوند، به اجسام مجاور تکیه می کنند و بالا میرود. ارتفاع برگ انجیری گاهی به بیش از ۶ متر نیز میتواند برسد.
برگ انجیری
برگ انجیری

نام علمي
Monstera deliciosa
نام لاتين
Swiss- cheese plant
خانواده (تيره)

خصوصیات - معرفی


برگهای این گیاه پهن و دارای بریدگی‌های عمیق می‌باشد. هوای گرم و مرطوب ، ایده آل آنهاست. تغییرات درجه حرارت را به راحتی می‌پذیرند. ریشه‌های هوایی آنها احتیاج به تغذیه و تکیه گاه خزه‌دار دارند



این گونه دارای ۵۰ گونه همیشه سبز بالا رونده است که به وسیله ریشه های هوایی خود که از گرهها خارج می شوند، به اجسام مجاور تکیه می کنند



برگ ها هنگام جوانی قلبی شکل با لبه صاف هستند ولی به مرور زمان، به طور عرضی بریدگی هایی در آنها به وجود می آید



گونه deliciosa بومی مکزیک است و ارتفاع آن گاهی به بیش از ۶ متر نیز می رسد



برگ های این گونه سبز تیره می باشند و در یک گیاه بالغ طولی بیشتر از یک متر و عرض در حدود ۶۰ سانتی متر پیدا می کنند میوه مونسترا موز مانند و به طول ۱۵ سانتیمتر و به رنگ سبز سفید است



Swiss- cheese plant Swiss- cheese plant

شرایط نگهداری برگ انجیری



نور مورد نياز
نور مورد نیاز گیاه برگ انجیری
متوسط
آبياري و رطوبت
رطوبت مورد نیاز  برگ انجیری
خیلی مرطوب
دماي مورد نياز
دمای مورد نیاز  برگ انجیری
25 درجه سانتیگراد
خاک مورد نياز
خاک مورد نیاز  برگ انجیری
خاک برگ و کود آلی و خاک باغچه

نزدیک پنجره با نور غیر مستقیم ، نور دلخواه این گیاه است. مواظب اشعه مستقیم آفتاب باشید



اگر چه تا 10درجه سانتیگراد مقاومت دارد ولی کمتر از 13 درجه را دوست ندارد. در تابستان حدود 30 درجه سانتیگراد مقاومت می‌نماید. ولی در درجات بالاتر باید غبار پاشی معلوم نمود



سطح خاک در فاصله دو آبیاری باید خشک شود. در تابستان هفته‌ای یکبار و در زمستان هر دو هفته یکبار احتیاج به آبیاری دارد. همیشه قبل از آبیاری رطوبت سطح خاک را بازدید نمایید



در تابستان هفته‌ای دو تا سه بار و در زمستان هر هفته یکبار نیاز به غبارپاشی دارد. از آب ولرم و سبک فاقد املاح جهت غبار پاشی استفاده نمایید.



نیاز چندانی به کود دهی ندارد. کود دهی بیش از اندازه باعث تجمع املاح درخاک می‌شوند. در صورت نیاز هر ماه یکبار کود دهی نمایید.



خاک سبک لیمونی بهترین و مناسب‌ترین محیط برای رشد ریشه این گیاه است



هر ساله در فصل بهار با شروع فصل رشد احتیاج به تعویض گلدان دارد. در سالهای بعد با سنگین شدن حجم شاخ و برگها تعویض خاک سطح گلدان با خاک نو و غنی پیشنهاد می‌گردد.



برگها را با احتیاط با پارچه و یا اسفنج مرطوب تمیز نمایید. از مواد براق کننده شیمیایی حداکثر ماهی یکبار استفاده نمایید.



فاصله آن تا پنجره را طوری تنظیم کنید که از نور سایه روشن برخوردار شود. یعنی جایی که نور کافی وجود داشته باشد اما نور به طور مستقیم بر آن نتابد. ضمنا گرما را دوست دارد و از رطوبت محیط لذت می برد



این گیاه به سایه تا نور معمولی، گرمای زیاد، خاک همیشه خیس، رطوبت ۵۰ تا ۷۰ درصد محیط و خاک کمی اسیدی احتیاج دارد



کود مورد نیاز این گیاه را میتوان به میزان ۳ گرم در لیتر هر هفته یک بار، از فروردین تا آبان ماه مصرف کرد



خاک های سست و سبک نظیر خاک برگ یا خاک جنگلی برای رشد مونسترا مناسب است ولی اگر خاک نامناسب و فقیر باشد، برگ های این گیاه کوچک شده و دندانه های خود را از دست می دهند



مونسترا می تواند پس از مدتی به گیاه غول پیکری تبدیل می شود که برای کنترل رشد آن گاهی لازم است گیاه جدیدی از آن تکثیر و گیاه قدیمی را دور انداخت



با روش خوابانیدن نیز میتوانید این گیاه را تکثیر کنید. ریشه های هوایی گیاه را در داخل گلدان دیگر قرا دهید و زمانی که گیاه جدید رشد کرد، آن را از گیاه قدیم جدا کنید



ضمنا این گیاه را میتوانید با روش کاشت بذر یا ظرف مسطح حاوی کمپوست مخصوص بذر و قلمه، آنها را بیرون آورید و در گلدانی با قطر دهانه ۹ سانتیمتپر حاوی کمپوست گلدانی با پایه پیت بکارید و اجازه دهید تا کاملا رشد کند، سپس به گلدان منتقل کنید



Monstera deliciosa Monstera deliciosa

خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی


در پرو از ریشه های هوایی به عنوان طناب استفاده می شود و در مکزیک برای ساختن سبد استفاده می شود



در مکزیک با تزریق عصاره برگ و یا ریشه برای از بین بردن ورم مفاصل استفاده میشود



در مارتینیک از ریشه آن برای درمان نیش مار استفاده می شود



میوه کال آن مضر است ولی وقتی رسیده شود خوشمزه و طعمی استوایی مثل ترکیبی از موز ، آناناس و انبه دارد



راهنمای نگهداری و پرورش گیاهان آپارتمانی - برگ انجیری راهنمای نگهداری و پرورش گیاهان آپارتمانی - برگ انجیری

مقابله به آفات برگ انجیری


رشد گیاه متوقف است: نور کافی نیست. گلدان را به محل پرنورتری منتقل نمایید



لکه‌های قهوه‌ای در وسط یا حاشیه برگها نمایان شده است: در آفتاب غبارپاشی نموده‌اید. عبور نور از قطرات آب بجای مانده روی برگها مانند عبور از شیشه است که به برگها صدمه وارد می‌آورند ، در سایه غبارپاشی کنید و برگهای صدمه دیده را تا انتها قطع نمایید



بعضی از برگها شکاف طبیعی هم ندارند: گیاه از گونه دیگری است و عدم شکاف عمیق در برگها کاملا طبیعی است.



برگها به شکل و شکافدار می‌شوند: گیاه را از محل پرتردد خارج نمایید. صدمات فیزیکی عامل آن است



لکه های سیاه و زخم مانند روی برگها است: هوا سرد است. گیاه را به محل گرمتری منتقل نمایید



برگها رنگ پریده‌اند: گیاه احتیاج به کود دهی دارد و گیاه از کمبود عناصر در خاک رنج می‌برد. هر سه هفته یکبار با کود مخصوص گیاه را تغذیه نمایید.



نوک برگها قهوه ای رنگ می شوند: گیاه تشنه است و فورا آبیاری نمایید. همیشه خاک سطح گلدان را بازدید کنید. بخصوص در تابستان که نیاز آبی بیشتر است.



برگها رنگ پریده و سطح زیرین آنها دارای تار عنکبوت است: عامل آن کنه ریز قرمز است. گیاه را هر دو هفته یکبار سمپاشی نمایید تا علایم برطرف شود. غبار پاشی زیر سطح برگها در کاهش آفت موثر است



زخم های سفید پنبه‌ای شکل روی برگها مشاهده می‌گردند: عامل آن حشره آفت است. با سم حشره کش دو هفته یکبار گیاه را سمپاشی نمایید تا علائم بر طرف گردند



برگهای زیرین زرد رنگ و سپس قهوه‌ای می‌شوند که شدت آن در زمستان بیشتر است: آبیاری بیش از اندازه عامل آن است. اجازه دهید سطح خاک گلدان در فاصله دو آبیاری کاملا خشک شود سپس آبیاری را با مقدار کمتری انجام دهید. هر دو هفته یکبار آبیاری کافی است



برگها خشک و چروک‌دار هستند: گیاه تشنه و هوا خشک است. فورا آبیاری نمایید



برگ انجیری برگ انجیری

نحوه تکثیر برگ انجیری


تکثیر آن با گرفتن قلمه در بهار صورت می‌گیرد که هر قلمه باید سه گره (جوانه) داشته باشد و در دمای 23 درجه سانتیگراد ریشه‌دار شود



Swiss- cheese plant Swiss- cheese plant

هشدار - عوارض جانبی


میوه کال آن حاوی اسید oxalic است که ، اگر خورده شود ، باعث تحریک فوری و دردناک ، تورم ، تاول و گرفتگی صدا میشود



Ceriman, Swiss Cheese Plant (or just Cheese Plant), Fruit Salad Plant, Monster fruit, Monsterio Deli Ceriman, Swiss Cheese Plant (or just Cheese Plant), Fruit Salad Plant, Monster fruit, Monsterio Deli



منابع :
http://daneshnameh.roshd.ir/mavara/mavara-index.ph
http://en.wikipedia.org/wiki/Monstera_deliciosa
http://www.floridata.com/ref/m/mons_del.cfm
http://www.golestan-ali.com/24/monestera
http://www.hawzah.net/hawzah/Magazines/MagArt.aspx


 
 
 


گياهان ديگر از همين خانواده :
 
  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.