فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز جمعه ۱۴۰۳/۱/۳۱         
  

Elaegnus angustifoliaoleaster که به فارسی سنجد نامیده میشود، گیاهی از خانواده سنجد بومی مرکز و غرب آسیا: روسیه، قزاقستان، ترکیه و ایران می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: کمی خشک درجه حرارت: 5-25 درجه سانتیگراد خاک: ماسه ای با زهکش مناسب
سنجد
سنجد

دانستنیهای علمی



نام علمي
Elaegnus angustifolia
نام لاتين
oleaster
خانواده (تيره)

این گیاه اولین بار در سال 1736 در اروپا( آلمان ) کشت شد. این گونه گیاهی اولین بار در اواخر قرن 19 وارد آمریکای شمالی شد. امروزه این گیاه به عنوان گیاهی مهاجم در آمریکا شناخته می شود زیرا می تواند به سرعت حتی در خاکهای فقیر رشد کرده و در طی چند سال به گیاه بالغی تبدیل شود.



سنجد سنجد

خصوصیات - معرفی


سنجد گیاهی درختی یا درختچه ای و خاردار است. ارتفاع آن بین 5 تا 7 متر متغیر است. ساقه ها، جوانه ها و برگهای سنجد پوشیده از کرکهای متراکم و نقره ای رنگی است. برگها متناوب و بیضی کشیده هستند. گلها رایحه ای قوی داشته که در گل آذینهای خوشه ای دیده می شوند. میوه ها از نوع شفت و پوشیده از پوسته ای قرمز- قهوه ای هستند. ریشه های این گیاه می تواند نیتروژن را تثبیت کند.



زمان گلدهی سنجد خرداد وتیر است. تنه سنجد قهوه ای تیره و پوسته پوسته است. برگهای سنجد باریک بوده و در واقع Angustifoliaدر لاتین به معنی برگ باریک است. گلها در قسمت بیرونی سفید- نقره ای و در قسمت داخلی زرد رنگ هستند.



oleaster oleaster

شرایط نگهداری سنجد



نور مورد نياز
نور مورد نیاز گیاه سنجد
زیاد
آبياري و رطوبت
رطوبت مورد نیاز  سنجد
کمی خشک
دماي مورد نياز
دمای مورد نیاز  سنجد
5-25 درجه سانتیگراد
خاک مورد نياز
خاک مورد نیاز  سنجد
ماسه ای با زهکش مناسب

این گیاه برای رشد به نور کامل آفتاب نیاز دارد ولی می تواند در محیطهای نیمه سایه هم رشد کند. سنجد به خشکی و خاکهای رسی و فقیر مقاوم است. بهترین رشد را در خاکهای ماسه ای با زهکش مناسب دارد. علاوه بر این، سنجد توانایی تحمل تابستانهای داغ، باد و شوری را نیز دارد.



Elaegnus angustifolia Elaegnus angustifolia

خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی


روغن به دست آمده از دانه سنجد برای درمان زکام و عفونتهای برونشیتی مفید است. عصاره گلها برای درمان تبهای شدید استفاده می شود. میوه سنجد غنی از ویتامین C، Aو E و همچنین فلاونوئیدهاست. مطالعاتی در حال انجام است که نشان می دهد سنجد می تواند در رشد سلولهای سرطانی وقفه ایجاد کند.



در قسمت درون بر سنجد 17 نوع آمینواسید و مقداری پروتئین وجود دارد كه هر یك از این آمینواسیدها خواص دارویی بسیار مفیدی دارند. این میوه در طب سنتی در معالجه بیماریهای دندان، لثه و اسهال و در درمان زخم معده موثر است و می‌تواند از خونریزی جلوگیری كند.



خواص دیگر سنجد عبارتند از: آنتی اکسیدانت، ضد التهاب، ضد اسهال و قابض، درمان آرتروز، ضد تب، بادشکن، مقوی معده و التیام دهنده زخمها.



معرفی و راهنمای پرورش گیاهان دارویی - سنجد معرفی و راهنمای پرورش گیاهان دارویی - سنجد

مقابله به آفات سنجد


شانکر یا نکروزه شدن شاخه و همچنین پوسیدگی ورتیسیلیوم از بیماری های مهم سنجد هستند. بیماری های قارچی نیز در شرایط مرطوب می تواند مشکل ساز باشد.



سنجد سنجد

نحوه تکثیر سنجد


تکثیر این گیاه از طریق بذر است ولی می توان از طریق پاجوشها نیز این گیاه را تکثیر کرد. 3 سال پس از جوانه زنی این گیاه شروع به گل و میوه دهی می کند.



oleaster oleaster



منابع :
http://en.wikipedia.org/wiki/Elaeagnus_angustifoli
http://www.beytoote.com/cookery/khavas-ghaza/quali
http://www.missouribotanicalgarden.org/PlantFinder
http://www.naturalmedicinalherbs.net/herbs/e/elaea
http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=118914


 
 
 


گياهان ديگر از همين جنس :
 



گياهان ديگر از همين خانواده :
 
  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.