فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز جمعه ۱۴۰۳/۱/۳۱         
  

Brassica junceaIndian mustard که به فارسی خردل هندی نامیده میشود، گیاهی از خانواده چلیپائیان بومی مدیترانه و غرب آسیا می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: کمی مرطوب دمای محیط: 5 تا 24 درجه سانتیگراد خاک: خاک های حاصلخیز با بافت سبک
خردل هندی
خردل هندی

نام علمي
Brassica juncea
نام لاتين
Indian mustard
خانواده (تيره)

خصوصیات - معرفی



گونه های مختلف این جنس گیاهانی یکساله اند که منشأ آنها مدیترانه و غرب آسیا گزارش شده است.
خردل هندی یا خردل قهوه ای گیاهی است یکساله که رشد سریعی دارد و دارای ریشه ای دوکی شکل و نازک است. برخی محققین معتقدند که خردل هندی از تلاقی دو گونه Brassica nigra و Brassica rapa به وجود می آید. 
ساقه این گیاه مستقیم است و قسمت پایین آن فاقد کرک، ولی ناحیه فوقانی آن کم و بیش پوشیده از کرک می باشد. ساقه های فرعی با زاویه 30 تا 60 درجه از ساقه اصلی منشعب می گردند.
برگ ها دندانه دار و دارای بریدگی های کم و بیش عمیق می باشند. برگ های پایین ساقه با برگ های قسمت فوقانی آن، در اندازه و شکل تفاوت دارند.
گل های خردل هندی به طور متراکم در انتهای ساقه های اصلی و فرعی قرار می گیرند. گلبرگ ها کم و بیش بیضوی و به رنگ زرد روشن هستند.
میوه خردل هندی یا خردل قهوه ای از نوع خورجین به عرض 2 تا 3 میلیمتر که معمولاً با زاویه 30 تا 45 درجه نسبت به محور ساقه قرار می گیرد. در هر میوه، 10 تا 13 دانه وجود دارد. هر دانه به قطر 1.4 تا 1.8 میلیمتر، کروی شکل و به رنگ قرمز تیره مایل به قهوه ای می باشد. وزن هزاردانه 2.5 تا 3.5 گرم است.
دانه های خردل بدون بو هستند. وقتی در دهان جویده شوند، چربی آن احساس می شود که مزه اش کم و بیش تند است.



Indian mustard Indian mustard

شرایط نگهداری خردل هندی



نور مورد نياز
نور مورد نیاز گیاه خردل هندی
زیاد
آبياري و رطوبت
رطوبت مورد نیاز  خردل هندی
کمی مرطوب
دماي مورد نياز
دمای مورد نیاز  خردل هندی
5 تا 24 درجه سانتیگراد
خاک مورد نياز
خاک مورد نیاز  خردل هندی
خاک های حاصلخیز با بافت سبک


گونه های خردل را در هر نوع خاکی می توان کشت کرد ولی برای افزایش عملکرد، این گیاهان را باید در خاک های حاصلخیز کشت نمود. اگرچه کاشت این گیاهان در خاک های سبک شنی مناسب تر است، ولی رویش خردل در ماسه های بسیار نرم (ماسه بادی) و تهی از عناصر غذایی مطلوب نیست و رشد و نمو خردل در چنین خاک هایی به کندی صورت می گیرد. 
بین آبیاری و عملکرد، رابطه مستقیمی وجود دارد. به طوری که آبیاری سبب افزایش محصول می شود و کم آبی به طور بارزی سبب کاهش عملکرد دانه خواهد شد. از این رو آبیاری گیاهان در طول ماه های گرم و خشک سال ضرورت دارد.
این گیاهان به سرما حساس نیستند. بذرها در دمای 4 تا 5 درجه سانتیگراد نیز جوانه می زنند. گیاهان جوان قادر به تحمل سرمای 5- درجه سانتیگراد می باشند. رویش گونه های مختلف خردل در دمای 5.6 تا 24.9 درجه سانتیگراد صورت می گیرد.
پی اچ مناسب خاک برای خردل هندی بین 4.3 تا 8.2 است.
خردل دوره رویش کوتاهی دارد، لذا افزودن کودها و سایر مواد غذایی در طول رویش آنها مناسب نیست و گیاه قادر به جذب آنها نخواهد بود. از این رو قبل از کاشت و در فصل پاییز، هنگام آماده ساختن خاک، افزودن مواد غذایی مورد نیاز گیاه به خاک ضرورت دارد. ازت برای رویش خردل مناسب است، ولی در اضافه کردن آن به خاک باید دقت نمود، زیرا ازت سبب افزایش رشد رویشی خردل شده و از رشد زایشی آنها به نحو چشمگیری می کاهد.



Brassica juncea Brassica juncea

خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی



دانه های خردل حاوی گلیکوزیدهای ازت دار نظیر سینالبین و سینیگیرین  (که آلیل ایزوتیوسیانات نامیده می شود) هستند. چنانچه دانه ها در دهان جویده شوند، مواد نامبرده تحت تأثیر آنزیم میروزیناز موجود در بزاق هیدرولیز می شوند و به موادی نظیر گلوکز، سولفات اسید پتاسیم و روغن خردل تبدیل می شوند. و آلیل تیوسیانات در این گونه از خردل ها سبب تند مزه شدن آنها می شود.
این گیاه برای درمان بیماری ها و ناخوشی های زیادی مانند سرماخوردگی، کمردرد، یبوست، سرفه و غیره مؤثر است.
برگ های خردل سرشار از ویتامین C است و در کشور چین آنها را به عنوان تقویت کننده و برای تصفیه ی خون به غذا اضافه می کنند.
اگر بینی تان گرفته است سراغ خردل بروید. خردل حاوی ترکیباتی مثل «میروزین» و «سینیگرین» است که خلط ها را روان و دفع آنها را آسان تر می کند.
زمانی که بی اشتها می شوید و یا احساس سنگینی می کنید جوشانده ی خردل می تواند کمکتان کند. در واقع خردل با افزایش ترشحات معده به هضم بهتر غذا کمک می کند.
زمانی که کمردرد دارید یا از دردهای روماتیسمی رنج می برید، خردل یک مسکن و گرم کننده ی خوب مفاصل است.
برگ های خردل سرشار از ویتامین C است و در کشور چین آنها را به عنوان تقویت کننده و برای تصفیه ی خون به غذا اضافه می کنند.
خردل با عفونت های مجرای تنفسی مقابله می کند. اگر سرفه می کنید خردل را دریابید.



معرفی و راهنمای پرورش سبزی جات برگی - خردل هندی معرفی و راهنمای پرورش سبزی جات برگی - خردل هندی

مقابله به آفات خردل هندی



در طول رویش خردل، ممکن است آفات آن را مورد حمله قرار دهند و خسارت های زیادی به بار آورند. از آفات خردل می توان از حشره ای به نام سوسک شلغم که متعلق به زیرخانواده هالتی سینه است نام برد. لاروها و حشرات بالغ از برگ ها و به خصوص از پارانشیم برگ تغذیه می کنند.
از دیگر آفات می توان از سوسک گل و حشره خردل نام برد. به وسیله یخ اب زمستانه می توان با سوسک شلغم مبارزه کرد. وفاتوکس هم از سموم مناسب برای مبارزه با این آفت است که مقدار مناسب مصرف آن 2.5 تا 3 کیلوگرم در هکتار است. برای ازبین بردن دو آفت دیگر، تا قبل از تشکیل گل ها می توان از فوسدرین به مقدار 2.6 تا 2.8 لیتر در هکتار استفاده نمود.



خردل هندی خردل هندی

نحوه تکثیر خردل هندی



کاشت و تکثیر این گیاهان به وسیله بذر انجام می شود. از آنجا که خردل ها بذرهای کوچکی دارند، آنها را با ماشین های بذرکار در ردیف هایی به فاصله 40 تا 48 سانتیمتر، کشت می نمایند.
پس از کاشت، انجام غلتکی سبک برای تسریع در جوانه زنی بذرها مؤثر است.



Indian mustard Indian mustard



منابع :
http://www.pfaf.org/user/Plant.aspx?LatinName=Bras
http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=202199
https://en.wikipedia.org/wiki/Brassica_juncea
https://www.hort.purdue.edu/newcrop/duke_energy/Br
امیدبیگی، ر. 1388. تولید و فرآوری گیاهان دارویی. ا


 
 
 


گياهان ديگر از همين جنس :
 



گياهان ديگر از همين خانواده :
 
  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.