فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز شنبه ۱۴۰۳/۲/۱         
  

Kigelia pinnatasausage tree که به فارسی درخت سوسیس نامیده میشود، گیاهی از خانواده بیگنونیاسه بومی آفریقا می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: مرطوب درجه حرارت: نیمه گرمسیری درجه سانتیگراد خاک: متوسط و زهکش دار
درخت سوسیس
درخت سوسیس

دانستنیهای علمی



نام علمي
Kigelia pinnata
نام لاتين
sausage tree
خانواده (تيره)

دانستنیهای علمی :

 Kigelia  از گروه گیاهان گلدهنده بوده و متعلق به خانواده بیگنونیاسه می باشد. این جنس فقط شامل همین گونه Kigelia africana می شود. در نواحی گرمسیری آفریقا از Eritrea و Chad تا شمال آفریقا یافت می شود. 
در سنگال و نامیبیا نیز دیده شده است. بعلت شباهت به سوسیس به نام درخت سوسیس نامگذاری شده است. 



درخت سوسیس درخت سوسیس

خصوصیات - معرفی


خصوصیات ظاهری :

 درخت سوسیس تا 20 متر ارتفاع داشته و تنه آن در ابتدا خاکستری و ملایم بوده و با گذر عمر پوست آن زبرتر می شود. پوست آن در یه شاخه ی 15 سانتی متری  6 میلی متر ضخامت دارد. چوب آن قهوه ای روشن یا زرد می باشد.
 درخت سوسیس در جاییکه باران زیاد در سال رخ دهد همیشه سبز بوده است اما در مکان های خشک بصورت برگ ریز شده یعنی با شروع فصل خزان برگهایش می ریزد. برگ ها متقابل هستند  و 30 تا 50 سانتی متر طول دارند. گل ها از شاخه ها آویزان بوده و ساقه ها انعطاف پذیر هستند. گلها در پانیکول ظاهر می شوند. 
شکل کلی آنها شبیه زنگ است. رنگ گلها نارنجی تا سبز مایل به قرمز یا سبز مایل به بنفش هستند و قطر 10 سانتی متر دارند. میوه ها چوبی بوده و از 30 تا 100 سانتی متر طول دارند. حدوداً 5 تا 10 کیلو گرم وزن دارند. 
گوشت میوه ها فیبری بوده و تعداد زیادی بذر دارند. میوه درخت سوسیس غذای بسیاری پستانداران در مناطق بومی می باشد.  گلها در اواخر زمستان تا اوایل بهار ظاهر می گردند  و معطر هستند. 



sausage tree sausage tree

شرایط نگهداری درخت سوسیس



نور مورد نياز
نور مورد نیاز گیاه درخت سوسیس
زیاد
آبياري و رطوبت
رطوبت مورد نیاز  درخت سوسیس
مرطوب
دماي مورد نياز
دمای مورد نیاز  درخت سوسیس
نیمه گرمسیری
خاک مورد نياز
خاک مورد نیاز  درخت سوسیس
متوسط و زهکش دار

شرایط محیط رشد: 

درخت سوسیس در حاشیه مناطق نیمه گرمسیری کشت شده و می تواند در سرما کمی طاقت بیاورد. 
از لحاز نیاز نوری با آفتاب کامل نیاز داشته و آبیاری آن باید منظم باشد. به خشکی نیز مقاوم است.
درجه اسیدیته خاک 6.6 تا 7.5 باشد. مناطق مرطوب را بهتر می پسندد. خاک های آبرفتی مکانی است که در آنجا درخت سوسیس رشد بهینه دارد. 



Kigelia pinnata Kigelia pinnata

خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی


خواص درمانی و کاربردهای صنعتی: 

در گیاهان دارویی آفریقا اعتقاد بر این است که میوه درخت سوسیس برای درمان دردها ، از روماتیسم ، مار گزیدگی ، سیفلیس و هر گونه ناراحتی استفاده می شود. میوه های تازه سمی بوده و اسهال آور هستند. 
میوه ها برای مصرف خشک شده و کباب یا تخمیر می شوند.  این درخت در رنج وسیعی به عنوان گیاه زینتی در فضای سبز مناطق استوایی بعلت گل ها و میوه های تزئینی کاشته می شود. 
در انتخاب مکان کاشت باید دقت شود چرا که افتادن میوه های سنگین باعث جراحت برای مردم می شود. از این میوه ها شامپو و کرِک های صورت و بدن ساخته می شود. ت
رکیبات دارویی همچون پالمتیک اسید ، لیگنین ها و استروئید ها نیز در این گیاه شناسایی شده است. خاصیت آنتی اکسیدانی نیز برای آن گزارش شده است. میوه تازه خورده نشود. 



معرفی و راهنمای پرورش درختان میوه - درخت سوسیس معرفی و راهنمای پرورش درختان میوه - درخت سوسیس

نحوه تکثیر درخت سوسیس


نحوه تکثیر گیاه : 

از طریق بذر تکثیر می یابد. هم میتوان بذور را مستقیما در زمین اصلی کشت کرد و هم می توان از روش کشت بافت برای تولید گیاهچه در محیط های کشت ژله ای اقدام نمود. 
بذور باید خشک شوند تا برای نگه داشتن برای تکثیر آماده باشند. 



sausage tree sausage tree



منابع :
http://davesgarden.com/guides/pf/go/54271/#b
http://en.wikipedia.org/wiki/Kigelia
http://ntbg.org/plants/plant_details.php?plantid=6
http://toptropicals.com/html/toptropicals/articles
http://www.tradewindsfruit.com/content/sausage-tre


 
 
 


گياهان ديگر از همين خانواده :
 
  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.