وقوع جنگ دوم
جهانی , انجام تحقیقات در این زمینه را متوقف نمود.
و بعد از جنگ از سال
1948 این فعالیت دوباره از سرگرفته شد و تركیبات دی تیوكاربامات وارد
بازارهای دنیا گردیدند وبا اثر جالبی كه در جلوگیری از بیماریهای قارچی
اندوفیت داشتند , رفته رفته دامنه مصرف آنها توسعه یافت و از سال 1956 به
بعد جایگزین تركیبات معدنی مس شدند و امروزه نیز بعلت تاثیر خوب و سمیت كم
روی انسان و نبات همچنان از پرمصرف ترین تركیبات قارچكش می باشند .
طرز تهیه
دی
تیوكارباماتها را از تاثیر نمكهای معدنی روی اسید دی تیوكاربامیك بدست نمی
آورند، زیرا این اسید در حرارتهای معمولی ناپایدار است . برای بدست آوردن
آنها ار تاثیر سولفور كربن روی یك آمین از نوع اول یا دوم و در مجاورت یك
ماده قلیائی مانند Naoh استفاده می كنند .
و بدین ترتیب فرمول كلی آنها عبارتست از :
كه
در آن x می تواند یك رادیكال (مانند ch3 ) یا آریل ( مانند ch2 ) باشد و y
می تواند ئیدروژن و یا یك رادیكال الكیل و یا اروماتیك ( aromatique) ، و
z می تواند یك فلز و یا رادیكالی كه دارای فلز است باشد .
مثلا، موقعیكه x و y رادیكال متیل بوده و z سدیم باشد، تركیب ها بصورت زیر خواهد بود : دی متیل دی تیوكاربامات سدیم
اگر x رادیكال اتیل و y ئیدروژن و z سدیم باشد، تركیب ها بصورت زیر خواهد بود :
( اتیلن بیس دی تیوكاربامات سدیم) .
از اكسیداسیون دی تیوكاربامات سدیم در مجاورت یك اكسیدان مانند ید تركیب زیر به دست می آید : تترامتیل تیورام دی سولفید
طرز تاثیر دی تیوكارباماتها
تاثیر
دی تیوكارباماتها روی آنزیمهای تنفسی است، یعنی باعث توقف فغالیت این
آنزیمها می ود . تحقیقات فراوان در این زمینه انجام گرفته است كه در درس
اصول مبارزه بعلت اهمیت آن آمده است، ولی موضوعی كه لازم است در این جا
گفته شود، آن است كه بعقیده دانشمندان، بعضی از دی تیوكارباماتها قبل از
ورود بداخل سلول قارچی تجزی شده و تركیبات حاصله از این عمل است كه وارد
سلول قارچی می گردد