Bactris maraja MARAJA PALM که به فارسی نخل ماراجا نامیده میشود، گیاهی از خانواده آراسه بومی آمریکای جنوبی می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: مرطوب دمای محیط: شرایط گرمسیری و نیمه گرمسیری خاک: متوسط و زهکش دار
دانستنیهای علمی
دانستنیهای علمی :
نخل ماراجا جنسی از خانواده نخل ها (Arecaceae ) می باشد.
این گیاه بطور گسترده از جنگلهای نواحی نخل خیز کاستا ریکا و پاناما تا شمال آمریکای جنوبی (بولیوی ، برزیل ، کلمبیا ، اکوادور ، پرو و ونزوئلا) نشأت گرفته است.
خصوصیات - معرفی
خصوصیات ظاهری :
نخل ماراجا گیاهی همیشه سبز بوده و ریزوم های زیر زمینی خزنده دارد.
ارتفاع کل درخت تا 6 متر می رسد. تنه نخل ماراجا دسته ی 5 تا 20 ساقه ی 2 تا 8 متری و قطر 3 تا 6 سانتی متر دارد.
خارها پهن و سیاه داشته که 2 تا 9 سانتی متر طول دارد.برگ ها در غلاف 35 تا 55 سانتی متر طول داشته و خارهای زرد در ابتدا دارد.
برگ ها در 4 سانتی متر انتهایی بنفش بوده و برگچه کشیده دارد.برگچه ها 35 تا 60 سانتی متر طول دارد. گل آذین در بین برگها با ساقه براکته ای 20 تا 65 سانتی متر طول دارد.
میوه ها از نوع شفت هستند و کروی شکل می باشند. قطر میوه ها 1.5 تا 2 سانتی متر است.
رنگ میوه ها سیاه مایل به بنفش بوده و هنگام رسیدن پوست بیرونی آن و بافت دورن آن خوراکی می باشد.
بذور آن سیاه است و کروی شکل هستند که 0.8 تا 1 سانتی متر قطر دارند.
شرایط نگهداری نخل ماراجا
نور مورد نياز
زیاد
آبياري و رطوبت
مرطوب
دماي مورد نياز
شرایط گرمسیری و نیمه گرمسیری
خاک مورد نياز
متوسط و زهکش دار
|
شرایط محیط رشد:
نخل ماراجا می تواند در جنگل ها و حتی مکان های خشک زندگی کند.
در مکان های که سیلاب های موقتی دارد نیز می تواند دوام آورد.
رشد موفق این گونه گیاهی در آب و هوای گرمسیری و مرطوب اتفاق می افتد.
دمای محیط آن نباید از 10 درجه سانتی گراد پایین تر رود.
بارندگی متوسط سالانه آن 1500 میلی متر باشد و در خشک ترین ماه سال حداقل 25 میلی متر باران وجود داشته باشد.
خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی
خواص و کاربردها:
میوه های نخل ماراجا بصورت خام کاربرد خوراکی دارد.
گوشت میوه فیبری ، خوشمزه ، شیرین و معطر می باشد.
نوعی فیبر مفید از برگ های نخل ماراجا استخراج می گردد.
چوب تنه نخل مارجا توسط ساکنان هندی برای ساخت نوک تیر استفاده می گردد.
در مناطق بومی از میوه های نخل ماراجا در ساخت دسر ، مربا و نوشیدنی ها استفاده می گردد.
نحوه تکثیر نخل ماراجا
نحوه تکثیر گیاه :
می توان با استفاده از بذر آن را تکثیر نمود.
بطوریکه بذر را 24 ساعت قبل از کاشت در آب گرم خیس نموده و سپس آن را در بستر مناسب کشت نمود. جوانه زنی حدود دو ماه طول می کشد.
بذور قوه نامیه پایینی داشته و نیاز است که تا تازه است آن را کشت کرد. در غیر اینصورت بذر قدرت جوانه زنی خورد را از دست می دهد.
در روش دیگر می توان ریزوم های نخل ماراجا را تقسیم کرده و هر تکه جدید را برای تولید گیاهی مستقل کشت نمود.
منابع :
http://es.wikipedia.org/wiki/Bactris_marajahttp://tropical.theferns.info/viewtropical.php?id=http://www.palmpedia.net/wiki/Bactris_marajahttp://www.rarepalmseeds.com/pix/BacMar.shtmlhttp://www.tradewindsfruit.com/content/maraja-palm گياهان ديگر از همين خانواده :