فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز پنجشنبه ۱۴۰۳/۱/۳۰         
  

اگر چه چندین حشره کش و آفت کش شیمیایی برای کنترل کرم مفتولی وجود دارد و پیش از کاشت محصول یا در حین آن میتوان از آن استفاده کرد، اما توجه داشته باشید به محض آلودگی محصولات به این آفت مخرب، دیگر هیچ درمانی وجود نخواهد داشت
کنترل آفت: با روش‌های طبیعی و ارگانیک مقابله با کرم مفتولی
کنترل آفت: با روش‌های طبیعی و ارگانیک مقابله با کرم مفتولی

کرم مفتولی ( Wireworm ) یکی از مصیبت‌های اصلی کشاورزان و باغداران است. کرم مفتولی آفت بسیار مخرب بوده و به سختی می‌توان آن را کنترل نمود. اگر چه این آفت در باغچه ‌های خانگی چندان متداول نیست اما آشنایی با آن علاقمندان به پرورش گل و گیاه کمک می‌کند در صورت هجوم این آفت خیلی زود متوجه آن شده و به موقع اقدام نمایند تا بتوانند گیاهان خود را از شر آفت ‌زدگی رها نمایند.

کرم مفتولی چیست؟

کرم مفتولی ریشه، لاروهای حشراتی هستند که معمولاً به عنوان سوسک ورجه یا کلیک ( click beetle ) شناخته می‌شوند. سوسک کلیک نام خود را از صدایی گرفته است که هنگام تلاش برای برگرداندن خود به پشت، ایجاد میکند. کرم مفتولی بدن بسیار باریک و سختی دارد. رنگ آن معمولاً زرد و قهوه ‌ای بود و دامنه اندازه آن از نیم اینچ تا یک و نیم اینچ (1.25 سانتیمتر تا 3.7 سانتی متر ) است. این آفت‌ها می‌توانند آسیب قابل توجهی به ذرت جوان و گیاهان دیگر وارد نمایند. 2 تا 6 سال طول می‌کشد تا این کرم‌ها بالغ شود. این لاروها در طول زمستان در عمق 60 سانتی‌متری خاک زنده می‌مانند. هنگامی که دما به حدود 10 درجه سانتی ‌گراد رسید، لاروها به سطح خاک نزدیک شده و دوباره هنگامی که دما بالاتر از 27 درجه سانتی ‌گراد شد به اعماق خاک می‌روند.

آسیب‌های ناشی از هجوم آفت کرم مفتولی

آسیب‌هایی که کرم مفتولی در محصول ذرت ایجاد می‌کند در اثر تغذیه لاروها از جوانة داخل دانه ذرت اتفاق می‌افتد. این کرم‌ها تمامی داخل ذرت را می‌خورند و تنها پوشش دانه بر جای می‌ماند. همچنین ممکن است کرمها در بخش‌های مختلف ریشه و ساقه گیاهان جوان تونل زده و موجب توقف رشد و پژمردگی برگ‌ها شوند. از جمله سایر محصولات کشاورزی که ممکن است مورد هجوم کرم مفتولی قرار بگیرند عبارتند از سیب‌زمینی، جو، گندم و شبدر.

هنگامی که گیاهان جوان هستند و هوا رو به سردی می‌گذارد، احتمال آسیب‌ دیدگی بیشتر است و باعث می‌شود فرآیند سبز شدن دانه، کند شود. آفت ‌زدگی گیاهان توسط کرمهای مفتولی در نواحی از زمین‌های کشاورزی که خاک زیاد مرطوب می‌ماند، بیشتر اتفاق می‌افتد.

 

روش‌های طبیعی و ارگانیک مقابله با آفت کرم مفتولی

برای کنترل هجوم آفت کرم مفتولی، ابتدا باید از خاک نمونه ‌گیری شود تا وجود کرم مفتولی بررسی شود یا این که خاک پس از شخم زنی در پاییز، بررسی شود.

طعمه آرد خشک را میتوان با استفاده از ماشین کشت ذرت در خاک قرار داد. باید در هر آکر زمین (4047 متر مربع) بیست و پنج طعمه قرار داده شود و این تله ها باید هر چند روز یک بار بررسی شوند. در صورتی که محل طعمه ها حداقل دو یا چند کرم مفتولی دارد، احتمال آسیب ناشی از این آفت در محصولات کشاورزی که در این زمین کشت میشود وجود دارد.

در باغچه های خانگی و زمینهای کوچک، تکه های سیب زمینی را میتوان به عنوان تله استفاده کرد. سیب زمینی را میتوان با سیخ در داخل زمین قرار داد. سیخها باید پس از یک هفته از زمین بیرون کشیده شده و همراه با لاروهای داخل آنها منهدم شوند.

اگر چه چندین حشره کش و آفت کش شیمیایی برای کنترل کرم مفتولی وجود دارد و پیش از کاشت محصول یا در حین آن میتوان از آن استفاده کرد، اما توجه داشته باشید به محض آلودگی محصولات به این آفت مخرب، دیگر هیچ درمانی وجود نخواهد داشت.

تمام گیاهان آلوده را باید از بستر کاشت دور کرده و بلافاصله منهدم نمایید.

در مورد این آفت پیشگیری بسیار مهم است چرا که تقریبا درمانی برای آن وجود ندارد. 

  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.