١٥/٢/١٤٤١ --- 10/15/2019 --- ۱۳۹۸ سه شنبه ۲۳ مهر امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فوت و فن باغبانی امروز
فواید رنگ کردن تنه درختان
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  75  نفر
بازدید امروز :  2356  بازدید
بازدید دیروز :  12219  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
کاپوسو  -  CUPUAÇU
THEOBROMA GRANDIFLORUM : نام علمی
  MALVACEAE  - پنیرک : خانواده
برزیل : بومی منطقه
cupuassu, cupuazú, cupu assu, copoasu : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک های حاصلخیز و مرطوب
نواحی گرم و مرطوب
مرطوب
زیاد

کاپوسو

خصوصیات گیاهشناسی:

"کاپوسو" یکی از درختان مخصوص جنگل های بارانی نواحی گرمسیری است که ارتباط خویشاوندی با کاکائو دارد. این گیاه بومی برزیل می باشد. این گیاه دارای ارتفاعی حدود 5 تا 15 متر است که در برخی موارد به 20 نیز می رسد. این درختان دارای پوستی به رنگ قهوه ای تیره است. برگ های آن به طول 25 تا 35 سانتیمتر و به عرض 6 تا 10 سانتیمتر است. هر برگ حدود 9 تا 10 جفت رگبرگ دارد. در گیاهان بالغ رنگ برگ ها از صورتی کمرنگ تا سبز تغییر می کند. گل ها به صورت منفرد یا در گروه های 3 تا 5 تایی تشکیل می شوند. میوه ها کشیده و دوکی شکل، به رنگ قهوه ای، کرکدار، به طول 20 سانتیمتر (7.9 اینچ)، به وزن یک تا دو کیلوگرم می باشند. این میوه ها با برون بر یا پوستی (اگزوکارپ) سخت به ضخامت 4 تا 7 میلیمتر پوشیده شده است. پالپ میوه ها به رنگ سفید و دارای عطری مخلوط از شکلات و آناناس است که به وفور به عنوان دسر، آب میوه و طعم دهنده استفاده می شود. مزه ی آبمیوه شبیه گلابی با کمی طعم موز است. هر میوه حاوی حدود 20 تا 50 بذر است که توسط پالپی معطر و سفید یا کرم رنگ احاطه شده اند.

شرایط محیط رشد:

این گیاه نسبت به سرما مقاوم نیست و حداقل دمایی که می تواند تحمل کند دمای 45 تا 50 درجه سانتیگراد است. 
کاپوسو محیط های بسیار مرطوب را با نوسان دمایی بسیار کم در سال است. دمای مناسب برای رشد این گیاهان دمای 75 درجه سانتیگراد می باشد. 
این درختان برای رشد بهینه به آبیاری زیادی نیاز دارند. 
این گیاهان خود را با آب و هوای گرم و مرطوب سازگار کرده اند و بهترین رشد را در خاک های حاصلخیز و مرطوب دارند. 
اگرچه این درختان در مکان های سایه – آفتاب نیز رشد خواهند کرد اما بهترین رشد را در آفتاب کامل خواهد داشت. 
در نواحی بومی و رشد به صورت خودرو عمدتاً در ارتفاعات بیش از 396 متر (1300 فوت) بالاتر از سطح دریا مشاهده می شوند اما کشت آنها در ارتفاعات بیش از 610 متر (2000 متر) بالاتر از سطح دریا نیز موفقیت آمیز بوده است. 

ترکیبات شیمیایی:

میوه های این گیاه حاوی مواد فیتوشیمیایی نظیر تانن، گلیکوزیدها، تئوگراندین ها، کوئرستین، کمفرول و ایزوکوتیلارین است. این میوه ها همچنین دارای کافئین، تئوبرومین و تئوفیلین است که در کاکائو نیز وجود دارد. اما در این گیاه مقدارشان کمتر از کاکائو است. 
کره ی کاپوسو یک ترکیب تری گلیسرید از اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع است که در دمای 30 درجه سانتیگراد ذوب می شودو ساختاری جامد و نرم پیدا می کند. و در شیرینی سازی در تهیه ی شکلات های سفید مورد استفاده قرار می گیرد. ترکیب اصلی اسید چرب کره ی کاپوسو شامل استئاریک اسید (38 درصد)، اولئیک اسید (38 درصد)، پالمتیک اسید (11 درصد) و آراشیدیک اسید (7 درصد) می باشد.

ارزش غذایی:

هر صد گرم از میوه های این گیاهان حاوی حدود 8 گرم کربوهیدرات، 1.2 گرم پروتئین، 40 میلیگرم کلسیم، 310 میلیگرم فسفر و 4 تا 23 میلیگرم ویتامین ث می باشد. 

تکثیر:

تکثیر این گیاهان توسط کشت بذرها، ریشه دار کردن قلمه ها یا پیوند زدن صورت می گیرد. بذرها به مدت 10 تا 20 روز جوانه خواهند زد اما اگر به سرعت کشت نشوند و یا خشک شوند، قوه نامیه خود را از دست می دهند. این بذرها را باید در مکان هایی با 50 درصد سایه کشت کرد. گیاهان کشت شده، حدود 2 تا 3 سال پس از کشت به باردهی خواهند رسید. کی درخت بالغ می تواند بیش از 40 میوه در سال تولید کند. 


: منابع  

تصاویر گیاه کاپوسو:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
درخت موکامبو
درخت کاکائوی وحشی
درخت کاکائو

گیاهان دیگر از همین خانواده :
شاه بلوط گویان
ختمی چینی
سیدالاشجار
گل کاکائو
دوریا گرندی فلوروس
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت