٢٠/١/١٤٤١ --- 9/20/2019 --- ۱۳۹۸ جمعه ۲۹ شهريور امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  75  نفر
بازدید امروز :  168  بازدید
بازدید دیروز :  12822  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
تمبر هندی  -  TAMARIND
TAMARINDUS INDICA : نام علمی
  FABACEAE ⁄ LEGUMINOSAE  - بقولات : خانواده
آفریقا : بومی منطقه
خرمای هندی : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
غنی و زهکش دار
شرایط گرمسیری و نیمه گرمسیری
مرطوب
زیاد

تمبر هندی

دانستنیهای علمی :
 درختی گرمسیری از  خانواده بقولات که این گیاه بومی مناطق استوایی قاره آفریقا است.
 تمبر هندی در میان ساکنین ماداگاسکار درختی مقدس و پادشاه درختان تلقی می‌شود. 
در کشور هند باغ‌های بزرگ تمر هندی سالانه حدود ۲۷۵٬۵۰۰ تن میوه تولید می‌کنند.
هر درخت بالغ می‌تواند سالیانه تا ۱۷۵ کیلوگرم میوه دهد.

خصوصیات ظاهری :
درخت تمبر هندی بین ۱۰ تا ۲۰ متر طول دارد. رشد این گیاه کُند، ولی عمر آن بسیار طولانی است.. برگ‌های این درخت همیشه‌سبز و به رنگ سبز روشن هستند. برگ‌ها مرکب بوده به صورت فراهم قرار گرفته‌اند. 
تمبر هندی در اواخر ماه اردیبهشت گل‌هایی دارای ۵ گل‌برگ و زردرنگ با خطوط نارنجی یا قرمز می‌دهد. 
در ماه مهر این درخت میوه‌هایی به شکل لوبیا درشت و قهوه‌ای و ترش‌مزه و سرشار از قند است .
هر میوه دارای بین ۱ تا ۱۲هسته است که توسط گوشتی ترش‌مزه، خمیرمانند و رشته و فیبردار احاطه شده است. 
میوه‌ها پوستی قهوه‌ای رنگ و سخت دارند و می‌توانند تا ۱۵ سانتی‌متر طول داشته باشند. 
تمبر هندی‌های شبه‌جزیره هند میوه‌هایی بزرگ‌تر با ۶ تا ۱۲ هسته می‌دهند، در حالی که تمر هندی‌های آفریقایی و مناطق آمریکای جنوبی بین ۱ تا ۶ هسته دارند. این هسته‌ها قهوه‌ای‌رنگ، پهن و صاف هستند. 

شرایط محیط رشد: 
تمبر هندی در خاک‌های رسی، ماسه‌ای و اسیدی به خوبی رشد می‌کند. 
این درخت مخصوص مناطق گرمسیری بوده و به سرما حساس است، اما مقاومت بالایی دربرابر خشکی و باد دارد. 
خاک آن اگر غنی و حاصلخیز باشد محصول بهتری می دهد.
همچنین باید از زهکشی خوبی برخوردار باشد.

خواص درمانی و کاربردها: 
میوه کال تمبر هندی دارای گوشتی سبز و بسیار ترش است که اغلب به عنوان چاشنی و برای ترش کردن غذا استفاده می‌شود. 
تمبر هندی رسیده که شیرین‌تر می‌باشد در بسیاری از مناطق به عنوان میوه مصرف می‌شود. 
تمبر هندی هم‌چنین برای تهیه دسر، مربا، شربت،بستنی، آب‌میوه و نوشیدنی مورد استفاده قرار می‌گیرد. 
برای تهیه بسیاری از سس‌ها نیز از تمبر هندی استفاده می‌شود. در هند، نه تنها میوه، بلکه گل و برگ‌های تمبر هندی برای پخت غذا مورد استفاده قرار می‌گیرند.
 این میوه به‌عنوان مسهل طبیعی مورد استفاده قرار می‌گیرد. تمبر هندی هم‌چنین در برخی مناطق آسیای شرقی و آفریقا به منظور درمان گلودرد، اختلالات گوارشی، درد بدن و تمیزکنندهٔ صورت مصرف می‌شود.
قسمت گوشتدار میوه دارای کمی قند و پکتین و همچنین اسید سیتریک ، اسید مالیک ، تارتارات و اسید پتاسیم می باشد . در پوست درخت تمبر هندی مقدری تانن وجود دارد .
 سرشاخه های جوان و سبز این درخت دارای مقدار زیادی ویتامین های گروه B می باشد. 
 تمبر هندی برای ریه و طحال خوب نیست و در اشخاصی که ریه و طحال ضعیف دارند ممکن است تولید اشکال کند . اینگونه اشخاص بهتر است که تمبر هندی را با کتیرا و یا خشخاش بخورند . 
در بعضی از مناطق چون چین و جاوا مورد استفادهٔ کودکان برای بازی‌ها قرار می‌گیرد.

نحوه تکثیر گیاه :
 در روش های سنتی از طریق بذر آن را تکثیر می کردند.
 می توان با قلمه های سبز و یا چوبی و ریشه دار کردن آنها آن را تکثیر نمود که البته کار راحتی نیست. 
همچنین می توان از رقم های مناسب برای گرفتن پیوندک روی پایه های مقاوم بهره گرفت.


: منابع  

تصاویر گیاه تمبر هندی:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
نظرات و پرسش های کاربران
ابوالفضل کریم
با سلام وعرض خسته نباشید بنده به تازگی 4 عدد هسته تمر هندی کاشتم که درمدت 4 روز جوانه زد و رشد سریعی دارد آیا این بذر ها را که در کلدان کاشتم امکان دادن محصول دارد و آیا این گیاه خزان کننده است چون آنها را داخل گلدان کاشتم میتوانم در فصل سرد جابه جا کنم یا باید در فصل سرد خزان کند و برای محصول باید سرما ببیند با تشکر  پاسخ مشاهده
ایمان نامی
سلام، بابت سایت مفیدی که ایجاد کرده‌اید سپاسگزارم.
ما یه درخت تمر هندی داریم که سنش حدقل 12 ساله و با کاشت هستهٔ تمرهندی تازه که توی بازار هست، عمل اومده.
مرتب بهش رسیدگی کردیم و در طی زمان گلدونش رو بزرگتر کردیم (الان حدودا قطرش ۵۰ و ارتفاعش ۶۰ س.م)
خاکش از ماسه و خاک رس و کود حیوانی هست و خاک برگ هم داره. چند تا تصویر از گلدون و قطر تنه و کل گیاه براتون میفرستم.
اطلاع دارم که این درخت با آب و هوای گرم سازگاره اما از اونجایی که ما در اراک زندگی میکنیم و حالا قصد داریم اون رو به باغچه منتقل کنیم، خواستیم تا نظر شما رو جویا بشیم و ما رو راهنمایی کنید که به نظرتون این کار رو بکنیم و الآن فصل مناسبی هست؟ با در نظر گرفتن این که در فصل سرما هم بپوشانیمش.
تصاویر: 

با سپاس فراوان.

  پاسخ مشاهده
خانم عابدی
نمیشه تو باغچه هر چقدم بپوشدنینش سرما زمستون خرابش میکنه شما میتونید دیگه سایز گلدون رو بزرگ نکنید تا گیاهتون دیگه رشد قدی نداشته باشه یا اینکه میتونید هم خود گیاه رو و هم ریشه ش رو هرس کنید و توی گلدون کوچکتر بکارید و ازش مراقبت کنید و یا اینکه میتونید بن سایش کنید
hamed shams
سلام و عرض ادب خدمت مهندس عزیز. من مقدار زیادی هسته تمر دارم. آیا ممکن هست بتونم داخل آکواریوم بکارم. توضیحی اگه هست لطفا بگین. تشکر ویژه .   پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
سلام جهت کاشت باید از ظرفی استفاده شود که زهکش مناسبی داشته باشد یعنی آب اضافه از زیر گلدان خارج شود .برای شکستن خواب دانه ها باید ابتدا آنها را تمیز کنید.سپس آنها را داخل آب گرم بریزید.(آب گرم کمی داغ).سپس بگذارید تا به دمای اتاق برسد.سپس باز دوباره چندبار اینکار را انجام دهید.زمانی که لایه روی بذر کنده شد کافی است.حتی با کمک انگشتان دست هم میتوان پوست رویی بذر را جدا کرد. سپس ظرفی که ته آن سوراخ داشته باشد برای خروجی آب اضافه انتخاب کنید.داخل آن دوسوم کوکوپیت(پیت نارگیل) و یک سوم پیت ماس بریزید.بعد مخلوط کنید.سپس دانه ها را به فاصله چند سانتی متر ازهم بکارید.خیلی زیر خاک نکنید.به اندازه دوبرابر اندازه دانه.آنها بعد بزودی رشد خواهند کرد.گلدان را در نزدکی پنجره آفتاب گیر قرار دهید و به تدریج با بزرگ شدن گیاه به محیط بیرون مثل بالکن منتقل شود .
مشاهده همه کامنت ها و نظرات این صفحه
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 


گیاهان دیگر از همین خانواده :
شاه بلوط تاهیتی
اسپرس
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت