٢٢/١٢/١٤٤٠ --- 8/24/2019 --- ۱۳۹۸ شنبه ۲ شهريور امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فوت و فن باغبانی امروز
چگونه از امپیشن نگهداری کنیم ؟
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  44  نفر
بازدید امروز :  1320  بازدید
بازدید دیروز :  11401  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
پیتومبا / گاوچشم  -  PITOMBA
TALISIA ESCULENTA : نام علمی
  SAPINDACEAE  - ساپینداسه : خانواده
رودخانه آمازون : بومی منطقه
Ox eye : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک هایی با رطوبت مناسب
آب و هوای گرم و مرطوب
کمی مرطوب
زیاد

پیتومبا / گاوچشم

دانستنی های علمی:
حدود 40 گونه در جنس Talisia وجود دارد که هشت گونه ی آن دارای میوه های خوراکی است. از بین این هشت گونه، گونه های T. esculenta و T. oliviformis از بقیه مهمتر هستند. سایر گونه های خوراکی شامل T. hexaphylla از ونزوئلا، T. acutifolia، T. cerasina از برزیل، T. guianensis از گویانا و گونه T. pedicellaris از فرانسه و شمال برزیل می باشند. 
گیاه پیتومبا یا گاوچشم با نام علمی T. esculenta درختی است در اندازه های متوسط که بومی رودخانه آمازون می باشد ولی در برزیل، کلمبیا، پرو، پاراگوئه و بولیوی نیز یافت می شود.

خصوصیات گیاهشناسی:
درخت پیتومبا می تواند تا ارتفاع 9 تا 20 متر رشد کند. این درخت دارای تنه ای به قطر 45 سانتیمتر می باشد.
برگ های پیتومبا دارای آرایش متناوب، چندبرگچه ای، دارای 5 تا 11 برگچه، برگچه ها به طول 5 تا 12 سانتیمتر و پهنای 2 تا 5 سانتیمتر هستند.
گل ها در خوشه هایی به طول 10 تا 15 سانتیمتر تشکیل می شوند. این گل ها کوچک، کامل و به رنگ سفید هستند.
میوه ی پیتومبا به شکل گرد تا بیضوی و به قطر 1.5 تا 4 سانتیمتر می باشد. پوست میوه نازک، ترد، قهوه ای با گوشتی زرد-طلایی است. میوه این گیاه ساختاری شبیه زردآلو دارد. نرم، آبدار، معطر و کمی اسیدی و کمی چسبناک و رزینی است. مزه ی این میوه در مخلوط با زردآلو و لیمو، بهتر و خوش طعم تر نیز می شود. گوشت میوه نیمه شفاف و دارای مزه ای ترش و شیرین است. هر میوه دارای یک یا دو بذر بزرگ و طویل می باشند.

شرایط محیط رشد:
پیتومبا در شرایط گرم و آب و هوای مرطوب می تواند رشد کند و در تمام نواحی آمازون در برزیل، کلمبیا، پرو، پاراگوئه و بولیوی یافت می شود. این گیاه به آبیاری منظم نیاز دارد. و نسبت به دماهای پایین و سرما مقاوم نیست.

خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:
میوه ی این گیاه بصورت تازه و یا بصورت آب میوه مصرف می شود.
بذرهای بو داده و برشته شده ی این گیاه برای درمان اسهال مورد استفاده قرار می گیرند.
هر 100 گرم میوه ی پیتومبا دارای 8.8 گرم کربوهیدرات، 0.1 گرم چربی، 0.4 گرم پروتئین، 15 میلیگرم کلسیم، 9 میلیگرم فسفر، 0.8 میلیگرم آهن، 0.04 میلیگرم ویتامین ب1، 0.04 میلیگرم ویتامین ب2، 0.5 میلیگرم نیاسین و 33 میلیگرم ویتامین ث است. 
از درخت پیتومبا به عنوان درختی زینتی در پارک ها یا فضای سبز باز می توان استفاده کرد. 

تکثیر:
تکثیر پیتومبا توسط کشت بذرهای تازه برداشت شده صورت می گیرد. بذور طی 30 روز جوانه می زنند. 
یک درخت بالغ حدود 45 کیلوگرم میوه در سال تولید می کند. در آمازون زمان تولید میوه در ماه های دسامبر تا فوریه می باشد. ولی در هاوایی، زمان محصول دهی طی ماه های می تا جولای است.


: منابع  

تصاویر گیاه پیتومبا / گاوچشم:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 


گیاهان دیگر از همین خانواده :
لیچی
رامبوتان
چینی
لیموترش اسپانیایی
کیکم شیرازی
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت