٢١/١/١٤٤١ --- 9/21/2019 --- ۱۳۹۸ شنبه ۳۰ شهريور امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  79  نفر
بازدید امروز :  8267  بازدید
بازدید دیروز :  12138  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
اسپاندیاس پیناتا  -  INDIAN HOG PLUM
SPONDIAS PINNATA : نام علمی
  ANACARDIACEAE  - سماق : خانواده
نواحی گرمسیر آسیا : بومی منطقه
Mangifera pinnata : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک های مرطوب
نواحی گرمسیری
کمی مرطوب
زیاد

اسپاندیاس پیناتا

دانستنی های علمی:

جنس Spondias یکی از گیاهان گلدار از خانواده ی Anacardiaceae می باشد. این جنس حدود 17 گونه دارد که 7 گونه ی آن متعلق به آمریکای جنوبی و نواحی گرمسیر آمریکای شمالی است و حدود 10 گونه از آن بومی نواحی گرمسیر آسیا می باشد. که نام عمومی اغلب آنها مامبین (mombin) می باشد. اغلب گونه های این جنس درختانی نیمه همیشه سبز به ارتفاع حدود 25 متر با برگ های مرکب شانه ای و با آرایش مارپیچی می باشند. میوه های آنها نیز از نوع شفت و به اندازه ی یک انبه ی کوچک است. حدود 10 گونه از این جنس، میوه های خوراکی تولید می کنند که این میوه ها توسط بومیان از گیاهان خودرو جمع آوری می شوند. گونه های مختلف این جنس عبارتند از: Spondias cytherea ، Spondias dulcis ، Spondias haplophylla ، Spondias indica ، Spondias lakonensis ، Spondias mombin ، Spondias pinnata ، Spondias purpurea ، Spondias radlkoferi ، Spondias tuberosa و Spondias venulosa .

خصوصیات گیاهشناسی:

گونه ی Spondias pinnata درختی به ارتفاع حدود 27 متر با برگ های مرکب، شانه ای، با آرایش متناوب، به طول 18 تا 20 سانتیمتر و با دمبرگی به طول 5 تا 15 سانتیمتر است که در انتهای شاخه ها قرار گرفته است. هر برگ حدود 4 تا 5 جفت برگچه دارد. هر برگچه دارای پهنکی به ابعاد 6-14 در 5-7 سانتیمتر، بیضی شکل تا کشیده، نوک تیز و دارای حاشیه ای یکپارچه است. گل ها به صورت خوشه ای در گل آذین های جانبی تشکیل می شوند. این گل ها به رنگ سفید، بدون دمبرگ و پلی گام هستند. میوه ها از نوع شفت، تخم مرغی شکل، معطر، به طول 1.5 تا 5 سانتیمتر و پهنای 1 تا 3.5 سانتیمتر دیده می شود. هر میوه حاوی یک تا سه بذر است. زمان گلدهی این گیاهان طی ماه های مارچ تا اپریل و زمان میوه دهی طی ماه های ژوئن تا دسامبر می باشد. گرده افشانی گل های این گیاهان توسط زنبورهای عسل و حشرات صورت می گیرد.

شرایط محیط رشد:

این گیاهان بومی نواحی گرمسیر آسیا از جمله، جنوب چین، شبه قاره هند، میانمار، تایلند، لائوس، ویتنام، مالزی، اندونزی، فیلیپین و جزایر سلیمان می باشند.
این گیاه، سرعت رشد متوسطی دارد. اگرچه نسبت به خشکی متحمل می باشد اما بارندگی و آبیاری متوسط و منظم می تواند در افزایش عملکرد و بهبود رشد گیاه مؤثر باشد.
 همچنین در نواحی خشک، جنگل های ساج، ساوان ها، خاک های آهکی، از نواحی پست تا ارتفاعات بیش از 500 متر بالاتر از سطح دریا نیز یافت می شوند. 
ار نظر نیاز نوری به آفتاب کامل و یا به همراه سایه ی پراکنده نیاز دارد. و خاک های به خوبی آبیاری شده را ترجیح می دهد. 

خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:

از برگ های این گیاهان به عنوان چاشنی استفاده می شود. این برگ ها دارای طعمی ترش بوده که برای پختن غذاهایی مانند کباب مورد استفاده قرار می گیرند. 
میوه های آنها نیز به صورت خام یا پخته شده به مصرف خوراکی می رسند. میوه های سبز و نارس دارای مزه ای ترش بوده که به عنوان سبزی یا چاشنی غذا مورد استفاده قرار می گیرند. میوه های رسیده و آبدار، بدون اسید هستند. ولی در برخی مواقع، پالپ های فیبری شده حتی در میوه های بسیار رسیده نیز ترش می باشند. میوه های رسیده دارای گوشتی به رنگ نارنجی مایل به زرد هستند. 
میوه های این قابض و همچنین سرشار از ویتامین ث هستند که برای درمان بیماری های ناشی از کمبود ویتامین ث مورد استفاده قرار می گیرند.
همچنین از این میوه ها برای درمان سوء هاضمه و ناراحتی های صفراوی استفاده می شود. 
از عصاره ی میوه برای درمان گوش درد استفاده می شود. 
پوست میوه در درمان درد شکم و اسهال های خونی کاربرد دارد.
عصاره حاصل از ریشه های این گیاهان برای تنظیم دوره های قاعدگی مفید می باشند. 

تکثیر:

تکثیر این گیاهان از طریق کشت مستقیم بذرها صورت می گیرد. این بذرها پس از استفاده ی پستانداران از میوه های گیاه، پراکنده شده و در شرایط مناسب برای جوانه زنی، جوانه زده و گیاه جدیدی را به وجود می آورند.
این گیاهان را می توان از طریق قلمه زدن نیز تکثیر نمود. 


: منابع  

تصاویر گیاه اسپاندیاس پیناتا:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
مُمبین زرد (آلوی جاوا)
آلوی برزیلی
اسپاندیاس پورپورآ
آمبارِلا

گیاهان دیگر از همین خانواده :
سماق سیسیلی
سپوندیاس اکسیلاریس-آلو نپالی
بادام هندی
لیمونادبِری
انبه سفید
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت