١٦/٢/١٤٤١ --- 10/16/2019 --- ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲۴ مهر امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فوت و فن باغبانی امروز
کاشت بذر اسفناج
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  53  نفر
بازدید امروز :  2034  بازدید
بازدید دیروز :  12513  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
هلو  -  PEACH
PRUNUS PERSICA : نام علمی
  ROSACEAE  - گل سرخیان : خانواده
چین : بومی منطقه
- : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک های عمیق و سبک
نواحی گرم
کمی مرطوب
زیاد

هلو

دانستنی های علمی:

مبدأ هلو نواحی گرم چین است که در آنجا از حدود 3000 سال پیش از میلاد مسیح کشت می شده است. در حال حاضر جنگل های گسترده ای از گونه های وحشی هلو در چین وجود دارد.

خصوصیات گیاهشناسی:

هلو درختی است که تا 4 تا 10 متر ارتفاع رشد می کند. برگ های آن نیزه ای شکل، به طول 7 تا 16 سانتیمتر و عرض 2 تا 3 سانتیمتر و با رگبرگ های پرمانند می باشند.
گل ها در بهار و قبل از برگ ها به وجود می آیند. این گل ها منفرد یا دوتاییف به قطر 2.5 تا 3 سانتیمتر، به رنگ صورتی و دارای پنج گلبرگ می باشند. گل هلو، به صورت جانبی، از یک جوانه ساده روی شاخه یکساله به وجود می آید. بیشتر ارقام هلو خودبارورند.
گرده افشانی می تواند توسط باد انجام شود ولی کندوگذاری، مقدار محصول را بالا می برد.

میوه هلو توسط مقدار زیادی کرک پوشیده شده است. گوشت میوه ممکن است سفید و یا زرد و در اطراف هسته قرمز رنگ باشد. هسته ممکن است به گوشت چسبیده یا از آن جدا باشد. انواع هسته جدا، به خاطر گوشت نرم و پر آبی که دارند برای مصرف به صورت تازه، و انواع هسته چسبان برای کمپوت سازی مناسبند.
در حال حاضر در دنیا صدها رقم مختلف  زیر کشت است، که مهمترین انها از نظر سطح زیر کشت، البرتا، ردهیون و جی.اچ.هیل می باشند که هر سه در ایران نیز کشت می شوند و هر کدام دارای انواع متفاوتی مانند زودرس، دیررس و غیره می باشند. در ایران حدود 90 رقم مختلف هلو وجود دارد که از مهمترین آنها می توان هلوی مشهدی، هلوی حاج کاظمی و هلوی انجیری را نام برد. 

شرایط محیط رشد:

پایداری هلو در برابر سرمای زمستانه از سیب و گلابی کمتر و تقریباً مشابه به است. برای هلو، سرمای کشنده به طور معمول حدود -21 درجه سانتیگراد است ولی اگر هوا به سرعت سرد شود در دماهای -9 الی -13 درجه نیز جوانه ها و حتی شاخه های جوان خشک می شوند. نیاز سرمایی هلو برای بیرون آمدن از استراحت زمستانه 400 تا 1000 ساعت دمای زیر 7 درجه سانتیگراد می باشد. هلو، در برابر گرمای تابستان، مقاومتر از سیب است و در تابستان های گرم، میوه آن مانند گلابی از کیفیت بهتری برخوردار می شود.
ریشه های هلو در برابر کمبود تهویه خاک بسیار حساس است و از غرقاب شدن به شدت آسیب می بیند. این درخت برای بهترین رشد به خاک های به نسبت سبک، با ژرفای 1 تا 1.5 متر و زهکش کامل نیاز دارد. هلو 2 تا 3 سال پس از کشت آغاز به گل دادن کرده، اولین میوه اقتصادی خود را در سال چهارم یا پنجم تولید می کند.
عمر اقتصادی هلو حدود 10 سال است و از آن به بعد، باردهی آن کم می شود و باید درخت را قطع کرد.
در هلو، به طور معمول، تعداد میوه تشکیل شده بسیار بیشتر از حد تحمل درخت است و این گیاه باید به طور حتم تنک شود.
هلو معمولاً به روش جامی پیرایش و پس از باروری، هر ساله به شدت هرس می شود تا تشویق به تولید شاخه های جوان، که در سال بعد گل و میوه خواهند داد، گردد.

ارزش غذایی:

هر صد گرم از بخش خوراکی (میوه های) این گیاه دارای 165 کیلوژول (39 کیلوکالری) انرژی، 9.54 گرم کربوهیدرات ها، 8.39 گرم قند، 1.5 گرم فیبر، 0.25 گرم چربی، 0.91 گرم پروتئین، 16 میکروگرم ویتامین آ، 162 میکروگرم بتاکاروتن، 0.024 میلیگرم تیامین، 0.031 میلیگرم ریبوفلاوین، 0.806 میلیگرم نیاسین، 0.153 میلیگرم پانتوتنیک اسید، 0.025 ویتامین ب6، 4 میکروگرم فولات (ویتامین ب9)، 6.1 میلیگرم کولین، 6.6 میلیگرم ویتامین ث، 0.73 میلیگرم ویتامین ای، 2.6 میکروگرم ویتامین کا، 6 میلیگرم کلسیم، 0.25 میلیگرم آهن، 9 میلیگرم منیزیم، 0.061 میلیگرم منگنز، 20 میلیگرم فسفر، 190 میلیگرم پتاسیم، 0.17 میلیگرم روی و 4 میکروگرم فلوراید می باشد.

تکثیر:

افزایش هلو به روش پیوند انجام می شود. بهترین پایه برای هلو، دانهال های خود هلو است ولی این گیاه را می توان روی پایه های زردآلو، بادام و آلو نیز پیوند زد
با به کار بردن گیلاس چینی به عنوان پایه، توانسته اند هلوهای پاکوتاه و نیمه پاکوتاه تولید کنند.
فاصله کشت برای ارقام معمولی هلو، 6 تا 7 متر است و در یک باغ خوب می توان انتظار 40 تا 50 تن محصول در هکتار داشت. در روش های داربستی فواصل کشت کمتر و مقدار محصول بسیار بیشتر است و تا 110 تن در هکتار نیز می رسد.


: منابع  

تصاویر گیاه هلو:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
نظرات و پرسش های کاربران
navid mg
با عرض سلام وخسته نباشید من یه باغچه دارم که تعداد زیادی از درختان هلو شلیل و شلیل انجيري هستند که تازگی رنگ برگ هاش زرد شده و به شدت میریزند و وقتی به درخت نگاه میکنی درخت شادابيشو از دست داده بعد از مدتی از اون شاخه ای که شروع به خشک شدن کرده اون شاخه خشک ميشه در ضمن یک طرف درخت زرد میشه و می ریزه گیاه پزشکم آوردم جواب نداده اگه مشکلمو حل کنین ممنون میشم. در ضمن قارچ کش زدم آهن دادم و به پاش هم سم کرم ریشه خوار ریختم   پاسخ مشاهده
navid mg
navid mg
اینم از تصاویر درخت
مشاهده همه کامنت ها و نظرات این صفحه
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
گيلاس
زردآلو
گیلاس سیاه کوهی
آلو
گوجه سبز

گیاهان دیگر از همین خانواده :
گل محمدی
گل آبشار طلایی
پای شیر
شیر خشت
زالزالک
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت