١٤/٤/١٤٤١ --- 12/12/2019 --- ۱۳۹۸ پنج شنبه ۲۱ آذر امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  33  نفر
بازدید امروز :  1546  بازدید
بازدید دیروز :  11788  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
انبه سفید  -  WHITE MANGO
MANGIFERA CAESIA : نام علمی
  ANACARDIACEAE  - سماق : خانواده
مالزی و اندونزی : بومی منطقه
jack ، binjai ، wani ، yaa-lam ، bayuno : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک های حاصلخیز
نواحی گرم و مرطوب
کمی مرطوب
زیاد

انبه سفید

خصوصیات گیاهشناسی:

"انبه ی سفید" یکی از گیاهان گلدار از خانواده پسته است. یکی دیگر از نام های این گیاه "درخت جَک" می باشد. این گونه ی گیاهی متعلق به جنس انبه بوده که در اندونزی، مالزی، سنگاپور، گینه ی نو، کرالا و فیلیپین کشت می شود.
این درخت حدود 30 متر ارتفاع داشته و دارای تاجی انبوه و متراکم می باشد.
گل ها به رنگ ارغوانی یا صورتی، به طول 0.7 سانتیمتر و دارای پنج کاسبرگ می باشند.

میوه ها بزرگ، خوراکی، بیضی شکل، شفت به طول 10 تا 15 سانتیمتر و عرض 6 تا 8 سانتیمتر هستند. پوست این میوه ها نازک، به رنگ قهوه ای با وصله هایی تیره تر می باشد. گوشت میوه ها نیز به رنگ سفید مایل به زرد، خمیرمانند و دارای عطری قوی با مزه و طعمی ترش و شیرین و مابین انبه و آناناس است.
این درخت یکی از معمول ترین گونه های کشت شده در مالزی است که در باغ های گران قیمت کشت می شود. این گیاه همچنین به صورت خودرو در بالی، سوماترا و بورنئو نیز رشد می کند.
درخت انبه ی سفید یا جَک، هزاران میوه تولید می کند که میوه ها چند ماه پس از گرده افشانی می رسند. این میوه ها در طول فصول پرباران به بلوغ می رسند.

شرایط محیط رشد:

این درختان در زمین های پست با حدود 400 تا 800 متر ارتفاع و با باران فراوان یافت می شوند. و به ندرت در جنگل ها و نواحی قارچ رو، رشد می کند.
در نواحی گرم و مرطوب رشد خوبی دارد. همچنین در برابر باد های موسمی نیز رشد موفقیت آمیزی داشته است.

کاربردها:

میوه های این گیاهان ارزش خوراکی داشته و می توانند همراه با فلفل یا سوس های تند مورد استفاده قرار گیرند.
این میوه ها یکی از اجزای عالی برای ساختن آب میوه های خامه ای و همچنین برای تهیه ی ادویه ای مخصوص است که همراه با ماهی خورده می شود.
از این میوه ها برای ساختن ترشی نیز استفاده می شود.
چوب این درختان نیز برای ساختن برخی لوازم منزل و ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند.
برگ های جوان این درختان برای تهیه ادویه کاربرد دارند.
بذرهای ساییده شده ی تازه یا خشک شده نیز به عنوان ادویه در کنار ماهی یا برنج به مصرف می رسند.

ارزش غذایی:

هر صد گرم از بخش خوراکی یا میوه های این گیاه حاوی حدود 86.5 گرم آب، یک گرم پروتئین، 0.2 گرم چربی، 11.9 گرم فیبر، 0.4 گرم خاکستر، 0.08 میلیگرم تیامین، 0.005 میلیگرم بتا کاروتن، 58 میلیگرم ویتامین ث و نیز حدود 200 کیلوژول انرژی می باشد.

تکثیر:

تکثیر انبه ی سفید از طریق کشت بذرها و نیز پیوند روی پایه های بذری یا پایه های مادری صورت می گیرد.
درختان بالغ به دلیل تاج گسترده و رشد زیاد، به فضای زیادی حدوی 12 متر تا 16 متر نیاز دارند.

هشدار:

آب میوه ی سفیدرنگ حاصل از میوه های نابالغ این گیاهان سمی بوده و در صورت مصرف یا برخورد با پوست سبب ایجاد سوزش و خارش می گردد. بنابراین افراد و کارگران در هنگام برداشت میوه ها باید بسیار دقت کنند و دست ها و بدن خود را با پوشش های مناسب مورد حفاظت قرار دهند.


: منابع  

تصاویر گیاه انبه سفید:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
انبه (منگیفرا کوادریفیدا)
انبه کوئینی / انبه معطر

گیاهان دیگر از همین خانواده :
بَنه / پسته کوهی
بادام هندی وحشی
خینجوک
مارولا
مُمبین زرد (آلوی جاوا)
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت