١٩/٢/١٤٤١ --- 10/19/2019 --- ۱۳۹۸ شنبه ۲۷ مهر امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  96  نفر
بازدید امروز :  5604  بازدید
بازدید دیروز :  11551  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
سنبل  -  COMMON HYACINTH
HYACINTHUS ORIENTALIS : نام علمی
  ASPARAGACEAE  - مارچوبه : خانواده
جنوب غربی آسیا ، جنوب و مرکز ترکیه ، شمال غرب سوریه ، لبنان و شمال فلسطین اشغالی : بومی منطقه
Dutch hyacinth, Roman hyacinth, Garden Hyacinth or Dutch Hyacinth : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک سبک حاوی خاک شن‌دار و خاکبرگ وکمپوست و کود پوسیده دامی
10 درجه سانتیگراد
کمی مرطوب
خیلی زیاد

سنبل

سنبل یک گیاه گلدار چند ساله پیازی در خانواده Asparagaceae، بومی جنوب غربی آسیا ، جنوب و مرکز ترکیه ، شمال غرب سوریه ، لبنان است. این گیاه در قرن 16 به اروپا وارد شده است.
حدود 95% از نیاز جهانی سنبل ، در کشور هلند تولید می شود. از اینرو به این گل ، سنبل هلند نیز گفته می شود. این گیاه ، علفی و پیاز دار می باشد که با تولید گلچه های زنگوله ای شکل ، گل آذین خوشه ای ایجاد می کند. رنگ گل ها ، سفید ، زرد ، صورتی، قرمز ، بنفش و.. می باشد که معمولا رنگ غالب ، بنفش است. لازم به ذکر است سنبل وحشی یا سنبل ایرانی که بصورت خودرو دیده می شود . کلاغک یا موسکاری می باشد که از انواع سنبل نبوده و فقط با سنبل هم خانواده است.
این گیاه میتواند به بلندی 15 تا 20 سانتیمتر برسد و گل های زودرس آن بشکل خوشه انتهای ساقه گوشتی معمولا از نیمه اسفند تا فروردین باز میشود و به رنگهای سفید ، قرمز ، آبی ، بنفش ، صورتی و زرد و غیره است.
سنبل انواع کم پر و پر پر دارد که در ارقام پرپر حالت استوانه ای شکل گل آذین مشخص تر می باشد. ( سنبل های موجود در ایران اغلب کم پر هستند). تعداد گلبرگ ها در انواع کم پر و پر پر فرق نمی کند بلکه تعداد گلچه ها متفاوت می باشد. با توجه به اینکه منشا سنبل نواحی مدیترانه ای می باشد ، مناطقی که زمستان و بهار سرد و مرطوب و تابستان گرم و خشک دارند ، برای سنبل کاری مناسب ترین می باشند. ( سنبل گرما را برای انگیزش گل و سرما را برای تکمیل اندام های خود نیاز دارد).
برای نگهداری سنبل در منزل پیازهای پرورش یافته مخصوص مورد نیاز است که معمولا پس از یکبار گل دادن غیر قابل استفاده میشوند مگر اینکه در خاک مناسبی رشد کرده باشند که در این صورت هم ممکن است پیازچه ها دوسال طول بکشد تا گل بدهند .
در واقع سنبل یک گیاه آپارتمانی نیست ولی هنگام شکفتن گل‌هایش در آنجا ارج می‌یابد. معمولا برای این منظور بیش‌تر به سراغ سنبل‌های هلندی می‌روند، یعنی نژادی که خوشه‌ی متراکمی از گل‌های معطر و به رنگ‌های مختلف (سفید، زرد روشن، سرخ، قرمز، بنفش و یا آبی) می‌دهد.
کشت مصنوعی سنبل‌ها برای استفاده از آن‌ها در آپارتمان با انتخاب پیازی درشت که پیرامون آن دست کم 16 سانتیمتر باشد آغاز می‌شود. آنگاه چنین پیازی را در گلدانی کوچک و در خاکی سبک و سالم که حاوی خاک شن‌دار و خاک‌برگ باشد می‌کارند به صورتی که بیش از دو سوم پیاز داخل خاک نشود. آنگاه آن را در محلی خنک و یا داخل یک شاسی شیشه‌ای قرار می‌دهند و روی پیاز را با خاک سبکی می‌پوشانند و مدت شش هفته در این شرایط نگهداری می‌کنند و بالاخره گلدان را به محلی که حرارتی معتدل دارد می‌آورند و در اینجاست که به زودی شروع به گل دادن می‌کند.
این گیاه را در آپارتمان می توان درون پیت ، ماسه و یا آب پرورش داد . برای نگهداری آن در آب به گلدانهای مخصوصی نیاز دارد که دارای دهانه ای گشاد و گلوگاهی باریک باشند ، بقسمی که آب ریشه ها را فرا گرفته و مماس با انتهای پیاز گل باشد.
سنبل ، در تاریکی مطلق ریشه تولید میکند . بنابراین بهتر است بدین منظور پیاز را در قفسه آشپزخانه گذارده و حرارتی معادل 9 – 11 درجه سانتیگراد برای آن فراهم نمود .
پیازهائیکه در شن خوابانده شده اند را لازم است با گلدان در نقطه ای از باغچه که از خطر یخبندان محفوظ باشد دفن نمود .
برای اینکه بیرون آوردن گلدان از خاک در زمستان آسان شود می توان قبلا پوششی اطراف گلدان قرار داد .
هیچگاه گیاه را در مکانی که خیلی گرم باشد قرار ندهید
هرچه می توانید بر روی برگها آب بپاشید تا شادابی خود را حفظ کنند
برای کاشتن آن‌ها در تُنگ‌های بلورین نیز همین شیوه به کار می‌رود. بدین معنی که ابتدا آن‌ها را در محلی تاریک و در حرارتی بین 8 تا 10 درجه‌ی سانتیگراد نگهداری می‌کنند تا ریشه‌ها به حد کافی رشد نمایند و سپس آن‌ها را به آپارتمان‌های نسبتا گرم با حرارت ملایم می‌برند تا به گل بنشینند. گل سنبل در گلدان، جام یا تُنگ بلورین بین ماه‌های دی و فروردین به دست می‌آید.
· ارقامی که پیش از دی ماه گل می دهند: سوخ در تیر برداشت شده و در انبار 29 درجه سانتیگراد انبار می شود. در طول 5-4 هفته اول انبار داری ، دما به تدریج به 27 ، 23 ، 20 درجه سانتیگراد رسانیده می شود زمانی که گل داخل سوخ تشکیل شد، دما را به 17 درجه سانتیگراد می رسانند. · ارقامی که دی ماه گل می دهند: سوخ در تیر برداشت شده و در انبار 26 درجه سانتیگراد انبار می شود. برخی ارقام برای تشکیل گل به بیش از یک تا دو فته در انبار 26 درجه می مانند. پس از آن ، سوخ ها تا زمان کاشت در دمای 17 درجه سانتیگراد نگاه داشته می شوند. در مورد سایر ارقام ، باید سوخ ها را پس از برداشت تا اواسط مهر در دمای 26 درجه سانتیگراد نگهداری کرد . سپس تا زمان کاشت دمای انبار، 17 درجه سانتیگراد باشد. زمان کاشت سنبل اوایل تا اواسط پاییز ( حدودا آبان ، آذر) می باشد. در کشت سوخ ها باید دقت شود که نوک پیاز ها چند سانتیمتر بالاتر از سطح خاک قرار گیرند. بعد از کاشت پیاز ها باید آنها را آبیاری کرد و گلدان ها را به محلی سرد انتقال داد تا ریشه ها تکامل یابند. بعد به تدریج آنها را به محل گرمتری منتقل می کنیم تا برگ ها ظاهر شوند و در گلخانه های سرد به گل روند. در زمان حمل گلدان های سنبل ، با قرار دادن دو قیم در دو طرف پیاز گل و بستن خوشه گل به این قیم ها از شکستن آن ها جلوگیری می کنیم. برداشت سنبل ها زمانی که رنگ گلچه های پایینی مشخص شدند ، سنبل های گلدانی را می توان برای فروش بسته بندی کرد پس از 4 -2 روز گل ها کاملا باز می شوند. می توان آ نها را به مدت 4 هفته در دمای ) 0-2–( نگهداری کرد. گل بریدنی سنبل به همراه صفحه پایگاهی به فروش می رسد و نیاز به ریکات کردن ( زدن پایین ساقه) نیست. زمان برداشت گل بریدنی سنبل نیز مانند گل گلدانی آن است.
روش های تکثیر سنبل: - بذر ( برای به نژادی) - کشت بافت - ته برداری (Scooping) - ته شکافی(Scoring)
بذر سنبل حالت کاغذی دارد و افزایش به روش بذری 6-4 سال زمان نیاز دارد ( تا گیاه گل دهد.) سوخ سنبل یکساله است و کیفیت گلها در سال دوم مطلوب نمی باشد. (از برخی سوخ ها نظیر سوخ نرگس ، می توان چند سال گل با کیفیت خوب بدست آورد). سنبل به طور طبیعی سوخک کمی تولید می کند ؛ به منظور تولید سوخک بیشتر ، بکار گیری دو روش ته شکافی و ته برداری مرسوم است.
ته برداری (Scooping): در این روش با چاقوی انحنا دار، صفحه پایگاهی سوخ بصورت افقی ، برداشته می شود. در قسمت های برش داده شده تعداد زیادی سوخک تولید می شود که می توانیم آنها را کشت کنیم. اجرای این روش مهارت خاصی می طلبد.
ته شکافی(Scoring): در این روش نیز به منظور تولید سوخک بیشتر، با استفاده از چاقو برش هایی در صفحه پایگاهی سوخ ایجاد می شود. بعد از برداشت گل ها، باید برگ ها را به منظور تغذیه سوخ ، روی گیاه نگه داشت. سنبل گلی نوروزی می باشد. در تیر و مرداد که گلدهی تمام شده است ، سوخ های سنبل را در می آوریم .(در بهار، وقتی سنبل گل دارد ، مواد ذخیرهای از سوخ خارج شده و سوخ چروکیده است. اما در تابستان که سوخ های بدون گل را از خاک خارج می کنیم می بینیم که ، سوخ ها شاداب هستند.). پس از خارج نمودن سوخ از خاک (در تابستان) می توان از تیمار هایی نظیر تیمار دمایی برای زود گلدهی استفاده کرد .
Hyacinthus Orientalis حاوی آلکالوئید سمی است و اگر در مقادیر زیاد مصرف شود خطرناک است

: منابع  

تصاویر گیاه سنبل:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
نظرات و پرسش های کاربران
فاطمه
پیاز سنبل را چگونه برای سال بعد نگهداری کنیم؟  پاسخ مشاهده
م.شهاب
پس از گلدهی گلهای پژمرده را می بریم ( نه ساقه ی گل دهنده را ) . به تغذیه و آبیاری گلدان ادامه می دهیم تا برگها پژمرده شوند. پیازها را از گلدان خارج کرده و پس از خشک شدن ، برگ های مرده را حذف می کنیم و در محل خشک وخنک پیاز را نگهداری می کنیم. آنها را در پاییز می کاریم.
Puya Rahmani
باسلام و خسته نباشید من سال قبل یه سنبل خریدم که بعد خشک شدنش گلدان را نگه داشتم البته متاسفانه شرایط نگهداری مناسبی براش فراهم نکردم و تو حیاط نگهش میداشتم و آب هم مرتب نمیدادم ولی الان در کمال تعجب دیدم که سنبلم جوانه زده و حتی ریشه هاش هم از ته گلدان بیرون زده میشه راهنمایی کنید که الان باید چیکار کنم آیا گلدانش رو باید عوض کنم و بزگترش کنم، خاکش چی باشه و دمای محیطی که باید بذارمش چه جوری باید باشه ممنون میشم اگر راهنمایی کنید   پاسخ مشاهده
مهندس رامندی
گلدونش رو اعویض کنید ودر فضای باز وسرما قرارش بدهید ودر اوایل اسفند گلدانهای محتوی پیازها را که نیاز سرمایی آنان تامین شده است به مکانی با دمای 15-10 منتقل می‌کنند تا رشد آنان آغاز شود و با توجه به زمان مورد نیاز گلدهی می‌توان دما را افزایش داد تا رشد گلها و شکوفایی آنان تسریع شود و یا می‌توان مکان را سرد نگهداشت تا رشد آهسته صورت گیرد و یا حتی به تعویق بیافتد. هنگامي که شاخ و برگ يک گياه بيش از حد سنگين شود يا اينکه ريشه هاي آن از روزنه خروج آب بيرون بزنند،ویا ریشه درون گلدان تنیده ومتراکم شده باشد زمان تعويض گلدان فرا رسيده است. گياه خود را به گلداني که تنها کمي از گلدان قبلي بزرگ تر است منتقل کنيد. هنگامي که گياهي را از گلدان خارج مي کنيد، گلدان را با يک دست نگهداريد و با دست ديگر محکم ساقه ها را نگهداريد و گياه را به آرامي بيرون بکشيد. درهنگام تعویض بایددقت شودخاک اطراف ریشه تاحدممکن جدانشودوتوپ ریشه اسیب نبیند.حجم گلدان باید متناسب با حجم ریشه گیاه ونیز مناسب با شاخ وبرگ گاهتون باشه.قرار دادن گیاه کوچک در گلدان بزرگ روی رشد گیاه تاثیر منفی داره وباید گلدان را بتدریج بزرگ نمایید ودر هر انتقال وتعویض گلدان را 1-2سایز بزرگتر نمایید برای کاشت پیاز سنبل در گلدان چند روش وجود دارد. اول اینکه گلدانی با عمق 30 سانتیمتر انتخاب می‌شود و پیاز در عمق 15 سانتمتری کاشته میشود. زمان کاشت در ابتدای پاییز است و پیازها در همین گلدانها فصل سرد را طی می‌کنند تا نیاز سرمایی آنها برطرف شود. کاشتن پیازها در سطح گلدان می‌تواند موجب سرمازدگی آنان شود. از طرفی پیازهایی را که سرمازدگی آنان برطرف شده است و جوانه های آنان اماده رشد هستند را می‌توان بسیار سطح کاشت بدین صورت که پیاز یا در سطح خاک قرار می‌گیرد و یا آنکه فقط تا حدی در بستر کاشت فرو می‌رود که نوک آن بیرون می‌ماند. بنابراین عمق کاشت بستگی به شرایط پیاز و زمان کاشت نیز دارد.به خاکی با بافت سبک و زهکش خوب نیاز دارد. خاک محل کاشت سنبل بهتر است که حداقل 35-30 سانتیمتر عمق داشته باشد تا رشد پیاز مادری و پیازهای دختری در فضای مناسبی صورت بگیرد. از ترکیبات بستر کاشت می‌توان به یک قسمت شن+دوقسمت کوکوپیت (الیاف نارگیل)+دو قسمت پیت موس اشاره کرد. برخی از پرورش دهندگان (آنهایی که در مناطق کشت و کار پیازهای سنبل هستند و این گیاه را در بستر مزرعه و نه در گلدان می کارند ) در زمان آماده سازی خاک محل کاشت این پیازها در فصل پاییز از کودی ملایم همانند 10-10-10 و یا 10-10-5 در خاک استفاده می کنند. سپس مجددا در اواخر زمستان و اوایل بهار و زمانی که جوانه زنی برگها و ساقه گل مشاهده می شود بار دیگر از کود استفاده می شود. این پرورش دهندگان استفاده دو مرتبه از کود را برای گیاهان سنبل کافی می دانند. برخی دیگر از پرورش دهندگان نیز در اوایل بهار و قبل از ظهور ساقه گل از کودهایی که میزان بیشتری فسفر (در مقایسه با ازت و پتاسیم ) دارند استفاده می کنند. گفته می شود که کوددهی به این گیاه بعد از اتمام گلدهی ، می تواند منجر به تحریک شیوع بیماری ها شود.
Puya Rahmani
با تشکر فراوان
مهندس رامندی
موفق باشید
مرتضی
باسلام باتشکر فراوان از سایت فوق العاد ه ای که آماده کردید من تازه وارد دنیای گلها شدم یک گل میخاستم سازگار با هوای گرم مثل شهر قم اگه لطف کنید گزینه هارو برام ایمیل کنید یک دنیا ممنون میشم  پاسخ مشاهده
م.شهاب
طیف وسعی از گیاهان این قابلیت را دارند.در مورد گیاهان فضای بازگیاهانی مانند پیچ امین الدوله.یوکا.زرشک زینتی.رز.پالم.فونیکس.و یاس هلندی.مورد پیوندی.یاس امین الدوله.شمشاد طلایی وتوپی.رزماری و.لاواندر انواه سروها و...گونه های مناسبی هستند.در مورد گیاهان اپارتمانی الوئه ورا،فونیکس،فیکوس،بنجامین،پتوس و...البته باید تلاش نماییدشرایط محیط را متعادلتر نمایید(با ایجاد سایبان در تابستان وپوشش در زمستان و..)
نازنین احمدی
ممنون ..فقط اینو لطفا بگین  همینجوری گوشه اتاق لای روزنامه پیاز رو بذارم که نور بهش نخوره خوبه؟یا حتما تو گلدون بزارم؟  پاسخ مشاهده
مهندس رامندی
بعد از زرد شدن برگها می‌توان با احتیاط پیازها را از بستر کاشت خارج کرد . زرد شدن و خشک شدن طبیعی برگها مهم است و نباید در بیرون آوردن پیازها عجله کرد زیرا موجب ضعیف شدن پیاز مادری و پیازهای دختری خواهد شد. 5-3 روز پیازها را در مکانی به دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید تا رطوبت اضافه خود را از دست بدهند. از این مرحله به بعد برخی از پرورش دهندگان پیاز سنبل را در گلدان می‌کارند تا مرحله انبارداری و رشد آینده خود را در همین گلدانها سپری کند. برخی نیز پیازها را بین موادی سبک همانند پیت موس نگه می‌دارند و بعد از دوران انبارداری و برطرف شدن نیاز سرمایی آنان را به گلدان منتقل می‌کنند. از هر روش که استفاده می‌شود در طی مدت انبارداری مکانی تاریک و خنک مورد نیاز است . تاریک بودن به توسعه ریشه های جدید و جوان پیاز کمک می‌کند.
نازنین احمدی
سلام.من گل سنبل رو برای عید خریدم الان گلاش زرد وپژمرده شده اما برگاش سبزه هنوز..میخواستم ببینم کی میتونم پیازش رو برای سال بعد از خاک دربیارم و اصلا چطوری از پیازش نگهداری کنم که بدونم سال دیگه حتما گل میده؟؟  پاسخ مشاهده
مهندس رامندی
بعد از گلدهی و اتمام عمر گل، باید به برگها اجازه داد که رشد کنند و از آنان به خوبی نگهداری کرد زیرا رشد پیاز و گلدهی مناسب در سال آینده، به رشد و فعالیت برگها در سال جاری بستگی دارد.بعد از زرد شدن برگها می‌توان با احتیاط پیازها را از بستر کاشت خارج کرد . زرد شدن و خشک شدن طبیعی برگها مهم است و نباید در بیرون آوردن پیازها عجله کرد زیرا موجب ضعیف شدن پیاز مادری و پیازهای دختری خواهد شد. 5-3 روز پیازها را در مکانی به دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید تا رطوبت اضافه خود را از دست بدهند. از این مرحله به بعد برخی از پرورش دهندگان پیاز سنبل را در گلدان می‌کارند تا مرحله انبارداری و رشد آینده خود را در همین گلدانها سپری کند. برخی نیز پیازها را بین موادی سبک همانند پیت موس نگه می‌دارند و بعد از دوران انبارداری و برطرف شدن نیاز سرمایی آنان را به گلدان منتقل می‌کنند. از هر روش که استفاده می‌شود در طی مدت انبارداری مکانی تاریک و خنک مورد نیاز است . تاریک بودن به توسعه ریشه های جدید و جوان پیاز کمک می‌کند. دمای مورد نیاز برای برطرف شدن نیاز سرمایی پیازهای سنبل 10-7 درجه سانتیگراد است و مدت زمان وجود چنین دمایی در محل نگهداری پیاز سنبلها کمی بین نمونه های مختلف سنبل متفاوت است اما تقریبا بین 8 الی 14 هفته ( حدود 3 ماه) به زمان برای بر طرف شدن نیاز سرمایی احتیاج است.در زمان نگهداری پیازهای سنبل در انبار دما نباید به بالای 17 درجه برسد. در غیر انصورت نیاز سرمایی پیازها یا برطرف نمی‌شود یا اگر برطرف شده باشد پیازها سبز می‌کنند. بنابراین اگر بعد از بر طرف شدن نیاز سرمایی لازم است تا سنبلها هنوز در انبار نگهداشته شوند و دیرتر نسبت به کاشت آنان اقدام کنیم می توان این پیازها را در مکانی با دمای 10 درجه نگهداری کرد . نکته دیگری که در مدت زمان انبارداری و برطرف شدن نیاز سرمایی سنبل باید مورد توجه قرار داد عدم خشک شدن کامل پیازها است بنابراین محیط اطراف پیازها را کمی باید مرطوب نگهداشت مثلا می‌توان پیازها را در بین پیت موس قرار داد و زمانی که رطوبت پیت موس کاهش یافت مجددا و به شکل سبک که منجر به رطوبت بیش از اندازه محیط اطراف پیازها و در نتیجه پوسیدگی آنان نیز نشود ، پیت موس را بخصوص با کمک روش افشانه و غبارپاشی آب کمی مرطوب کرد. خیس شدن بیش از اندازه محیط نگهداری پیازها میتواند موجب شیوع برخی از بیماری های قارچی بخصوص کپک خاکستری شود که یکی از جمله عوامل بسیار مهم در از بین رفتن پیازهای سنبل در طی انبار داری است . تاریک و مرطوب بودن محیط به شیوع این بیماری بسیار کمک می کند.
tahere
سلام سه سال پیش چند تاگل سنبل و نرگس هلندی گرفتم،همشون هم گل داشتن ولی از سال بعدش نرگس گل نداد و گل سنبل از یک دهم اولش هم کمتر شد وامسال روی یه شاخه فقط چهار تا شکوفه داد.همه ی شرایط کاشت و آبیاری رو از اینترنت گشتم و همش کامل بود.چرا پیاز لیلیوم زیاد نمیشه؟لکه های زنگی روی برگ گل بنجامین ابلغ چرا بوجود میاد؟و چطور از بین میره؟  پاسخ مشاهده
م.شهاب
نرگس‌ها برای گلدهی سال بعد خود نیاز به انرژی سرازیر شده از ساقه و برگ به پیازها دارند. به همین دلیل برگها را از محل طوقه قطع نکنید چون این کار باعث می‌شود آنها ضعیف شوند. هنگامی که 6 هفته سپری شد بعد از گلدهی می‌توانید برگها را قطع کنید چون تأثیری بر گلدهی سال بعد ندارد. بعد از پژمرده شدن گلها آنها را از بخش زیرین و پشت تخمدان قطع کنید. هر پیازی را که در ساقه و برگ آن نشانی از بیماری است خارج کرده و آن را بسوزانید. پس از گلدهی گیاه را هفته‌ای یک بار آبیاری و بوسیله کودهای غنی از تپاس تغذیه کنید تا هنگامی که برگها زرد شوند.
سارا ن
دو پیاز سنبل دارم که یکی را دو سال پیش و دیگری را سال پیش خریدلری کردم،در زمستان آنها را درون خاک باغچه مدفون کردم و اکنون که میخواستم به گلدان منتقلشان کنم دیدم که حدود هفت ای هشت سانت برگ ها داده اما هنوز غنچه نزده است. برای اینکه تا دو هفته آینده سنبل هایم گل بدهد و بتوانم برای هفت سین استفاده کنم باید چکار کنم؟ آیا با این وضعیت اصلا گل خواهد داد؟ در صورت لزوم استفاده از کود لطفا راهنمایی ام کنید،ممنون  پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
سلام گیاه را در محیطی گرم تر با نور غیر مستقیم قرار داده هرچه قدر دما بیشتر و محیط پر نور تر باشد گل دهی زود تر انجام می شود.کود کریستالون صورتی تهیه کرده ، 3 گرم از کود را در یک لیتر آب حل کنید و به صورت آبیار ی به گیاه دهید.
آیدین بهاور
نارگیل عزیز سلام پیشاپیش عید نوروز بر شما و همکاران گرامی مبارک باشه، پیازی از سال قبل داشتم و تمامی موارد گفته شده را رعایت کرده ام ، خاک برگ و مخلوطی از شن داخلی گلدانی ریخته و پیاز را در آن قرار داده ام ، پیاز به مرور زمان رشد نمود و برگها پدیدار شدند و همچنین در هفته های بعد نیز گل ها پدید آمدند ولی بعد از گذشت 3 الی 4 هفته گیاه دیگر گل نداده و رشدش نیز متوقف شده است ، من مقداری ورمی ( یک مشت ) به خاک اضافه کرده ام . گل ها به مرحله رشد نرسیده خشک میشوند دلیل چیست ؟ من با استفاده از چاقوی تیز و تمیز گلهای خشک شده این گیاه را هرس نمودم . آیا اقدام دیگری هم باید انجام داد ؟ در ادامه 2 عکس از گل سنبلم را برای شما ارسال مینمایم. سپاس از شما https://app.box.com/s/xjbyhb78w53469nv6gzr7xi5h4zhj4ff https://app.box.com/s/wzetz73ad8p0gfrac3vjbitp7ac4jxlq  پاسخ مشاهده
مهندس رامندی
در زمانیکه گیاه گل داره هرچی هوا رو خنک نگه دارید عمر گلها هم بیشتر خواهد بود.البته این گیاه دایم گل نیست ومعمولا بعد از گلدهی تا فصل بعدی دیگه گل نمیده والبته این به کیفیت پیازهم بستگی دارد
زینب
سلام مدتی روی برگهای گل سنبل من حشره های سفیدی رو میبینم برای از بین بردن این حشره ها باید چیکار کنم؟ممنون  پاسخ مشاهده
م.شهاب
بهتر است در مراحل ابتدایی مبارزه از حشره کشهای خانگی ویا محلول رقیق اب ولرم وصابون استفاده نمایید
جواد رضایی
با سلام
من 3 تا پیاز سنبل دارم، توی محیط تاریک و خنک کاشتمشون و هر سه در حدود 10 تا 15 سانتی متر برگ هاشون رشد کرد
بعد به محیط گرم و پور نور منتقل کردم ولی ساقه غنچه های هیچکدام رشد نکرد و با کنار زدن برگ ها متوجه شدم که غنچه های هر سه پیاز بدون رشد ساقه غنچه ها خشک شدن. آیا باید رطوبت هوا در محیط گرم و پور نور نیز حفظ شود؟ چون رطوبت خاک همیشه حفظ شده بود و نگذاشتم خاکشون خشک بشه
لطفا راهنمایی کنید
ا.س.فرود
سلام عمر گل ها معمولا يک هفته تا ده روز و بستگي به دماي محيط داره. هرچقدر محيط خنک تر باشد ماندگاري گلها هم بيشتر مي شود.ودر ضمن کودهي وابياري روي گل ودر زماني که گياه روي گله روي رشد ودوام گلها اثر منفي دارد. بستر کاشت نیزهيچگاه نبايد حالت خيس و غرقابي پيدا کند بنابراين اگرچه با سبز شدن پيازها و رشد برگسار نياز آبي گياه افزايش مييابد و در فواصل نزديکتري از نظر زماني بايد گياهرا آب دهيد، اما بهتر است که سطح بستر کاشت را ابتدا بررسي کنيد و زماني که سطح بستر رطوبت را تا حدودي از دست داده بود، گياه را آبياري کنيد در زمان آبياري هرگز بر روي گلها آب نريزيد زيرا ميتواند منجر به پوسيدن گلها شود. بعد از اتمام زمان گلدهي آبياري را ادامه دهيد تا برگها به شکل مناسبي به رشد خود ادامه دهند و با زرد شدن برگسار آبياري به تدريج کاهش دهيد و سپس آنرا متوقف کنيد. قبل از جوانه زني پيازها به محيطي تاريک نياز است اما زماني که پيازها سبز کردند و زماني که شاخه ها به طول 5-2.4 سانيتمتر رسيدند بايد گلدانها را به محيطي روشن منتقل کرد. اما مراقب نور مستقيم آفتاب باشيد. زماني که طول شاخه گل به 12-10 سانتيمتر رسيد ميتوان آنرا در معرض نور مستقيم آفتاب قرار داد بنابراين اگر خواهان به تاخير انداختن گلدهي گياه هستيد گلدانها را در مکاني روشن اما به دور از نور مستقيم آفتاب قرار دهيد. اما بعد براي رشد برگها و کارايي مناسب آنان مکاني نيمه سايه که 8-6 ساعت نور مستقيم آفتاب دريافت کند مناسب است.اول اسفند گلدان را به به مکاني با دماي 10 تا 15 درجه منتقل مي کنند تا رشد آن آغاز شود پس از اينکه طول گياه به 2.5 تا 5 سانت رسيد دما را به تدريج افزايش دهيدو زماني که طول گياه به 10 تا 12 سانت رسيد دما حدود 20 درجه به بالا باشد.(در 15 اسفند) 2 هفته بعد از اين مرحله گل دهي شروع مي شود هرچه قدر دما بيشتر باشد گل دهي زود تر خواهد بود.
افسانه
سلام من رز رونده خریداری کردم ولی هیچ گلی نمیده لطفا در مورد نگهداری رونده هم توضیح بدهید باتشکر  پاسخ مشاهده
م.شهاب
معمولا این گیاه در صورت ایجاد شرایط مناسب در اواسط بهار گل میدهد وباگرم شدن هوا فصل گلدهی اش نیز تمام میشود.
اشكان نعمتي پور
با سلام.
 بهترين كود واسه گل رز، كود كرم هستش(wormy Compose)
گلهاي رز منم امسال گل نميدادن كه با اين  ترفند، حسابي گل دادن.
مشاهده همه کامنت ها و نظرات این صفحه
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 


گیاهان دیگر از همین خانواده :
یوکا فیلامنتوسا
دراسنا کامپکتا
سانسوریا دونِری
آگاوِ ویکتوریا - رجیون
گل مريم
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت