فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز سه شنبه ۱۴۰۳/۲/۴         
  

شرایط محیط برای پرورش گیاه گلوکسینیا عبارتند از: نور: متوسط رطوبت: خیلی مرطوب دما: 25-30 خاک: مخلوطی از خاک برگ و ماسه به نسبت مساوی
گلوکسینیا
گلوکسینیا

دانستنیهای علمی



نام علمي
Gloxinia Speciosa
نام لاتين
Sinningia speciosa
خانواده (تيره)

گلوكسينيا گياه گلدار آپارتماني بدون ساقه با برگهاي مخملي زيبا است.



گلوكسينيا با اسم علمي Gloxinia speciosa،که از خانواده Gesneriaceae است. اين جنس داراي 20 گونه مختلف ازگياهان علفي با ريشه هاي غده اي است.



این گیاه برزیلی یکی از سه گونه از گیاهان گرمسیری دارای ساقه های ریشه مانند زیرزمینی در خانواده ژسنریاسه است. این گونه عمدتا در رشته کوه های آند در امریکای جنوبی مخصوصاً برزیل به صورت خود رو وجود دارد. اما در آمریکای مرکزی و غرب هند از طریق کشت به وفور یافت میشود.



گلوکسینیا گلوکسینیا

خصوصیات - معرفی


گونه مورد نظر كه بيشتر به عنوان گياه گلدار در آپارتمانها استفاده مي شود، بومي برزيل است و ارتفاع آن به 20 تا 25 سانتيمتر و گسترش آن به 30 سانتيمتر مي رسد.



گیاه گلوکسینیا تقریبا بدون ساقه با برگهای مستطیلی تخم مرغی، به رنگ سبز تیره و آبدار و مخملی، میباشد. گلهای این گیاه بنفش یا ارغوانی بوده و از اواسط بهار تا اواخر تابستان ظاهر می شوند.



این گیاه آپارتمانی بسیار مناسب برای داخ ساختمان و یا گلخانه و مکان های مسقف میباشد



Sinningia speciosa Sinningia speciosa

شرایط نگهداری گلوکسینیا



نور مورد نياز
نور مورد نیاز گیاه گلوکسینیا
متوسط
آبياري و رطوبت
رطوبت مورد نیاز  گلوکسینیا
خیلی مرطوب
دماي مورد نياز
دمای مورد نیاز  گلوکسینیا
28 درجه سانتیگراد
خاک مورد نياز
خاک مورد نیاز  گلوکسینیا
مخلوطی از خاک برگ و ماسه به نسبت مساوی

گلوکسینیا به نور متوسط، گرمای زیاد، آبیاری فراوان، رطوبت محیطی ۵۰ تا ۹۰ درصد و خاک کمی اسیدی احتیاج دارد



کود مورد نیاز این گیاه را می توان به میزان ۳ گرم در لیتر ، هر هفته یکبار، از اوائل بهار تا زمان گل دهی، مصرف کرد.



مخلوطی از خاک برگ و ماسه به نسبت مساوی، خاک مطلوب گلوکسینیا است.



Gloxinia Speciosa Gloxinia Speciosa

نحوه تکثیر گلوکسینیا


وقتی این گیاه گل داد، باید به تدریج آب دادن را کم کنیم به طوری که هنگام زرد شدن برگها آبیاری کاملا قطع شده باشد. آنگاه غده ها را از خاک درآورده و درمحلی خشک و سرد نگه داری کنید. گلوکسنیا از طریق قلمه برگی، تقسیم بوته و کاشت بذر تکثیر می شود. روش کاشت بذر، بهترین روش می‌باشد. در روش قلمه گیری برگ‌دار اوایل تابستان ، برگها را با دقت ازگیاه جدا کنید. دمبرگها راباحفظ ۴ تا ۵ سانتیمتر از طول آن ، کوتاه کرده و در پودر هورمون ریشه زایی فرو ببرید. سپس در گلدانی باقطر دهانه ۹ سانتیمتر حاوی کمپوست گلدانی با پایه پیت بکارید. روی قلمه ها رابا کیسه پلاستیکی شفاف بپوشانید و آنها را دردمای ۲۰ درجه سانتیگراد و نورمناسب نگاه دارید ۴ تا ۶ هفته بعد ریشه دهی انجام می شود. همچنین می توانید برگ را روی بافت نرم و صاف برگ برگردانید سپس برشهای تمیزی میان رگبرگهای اصلی ایجاد کنید سپس برگ را به حالت طبیعی برگردانید روی سطح خاک درسینی بذر بخوابانید و خاک را مرطوب کنید. روی سینی را با کیسه پلاستیکی شفاف بپوشانید. ۴ تا ۶ هفته طول می کشد تا ریشه دهی صورت بگیرد وآنگاه میتوانید گیاهچه را منتقل کنید. برای کاشت بذر نی، در اواسط بهار، بذرها را به طور پراکنده در سینی بذر حاوی کمپوست بذر و قلمه بکارید . سپس با پوشش پلاستیکی یا شیشه ای آن ار بپوشانید و در دمای ۲۱ درجه سانتیگراد نگاهداری کنید. پس از ۴ تا ۶ گیاهچه رشد میکنند. و بزرگ میشوند سپس هرجوانه را در گلدانی با قطر دهانه ۶ تا ۹ سانتیمتر، حاوی کمپوست گلدانی با پایه پیت، بکارید دقت کنید که خاک همیشه مرطوب باشد و نور کافی به گیاه برسد.



Sinningia speciosa Sinningia speciosa



منابع :
http://en.wikipedia.org/wiki/Gloxinia_%28genus%29
http://www.aryanews.com/Lct/fa-ir/News/20110315/20
http://www.aryanews.com/Lct/fa-ir/News/20110315/20
http://www.golestan-ali.com/42/gloxinia
http://www.plantcare.com/encyclopedia/gloxinia-900


 
 
 


گياهان ديگر از همين خانواده :
 
  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.