١٥/١١/١٤٤٠ --- 7/18/2019 --- ۱۳۹۸ پنج شنبه ۲۷ تير امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  64  نفر
بازدید امروز :  12975  بازدید
بازدید دیروز :  15560  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
منگوستین ارغوانی  -  PURPLE MANGOSTEEN
GARCINIA MANGOSTANA : نام علمی
  CLUSIACEAE  - کلازیاسه : خانواده
اندونزی : بومی منطقه
- : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک های عمیق و مرطوب
25 تا 35 درجه سانتیگراد
مرطوب
خیلی کم

منگوستین ارغوانی

خصوصیات گیاهشناسی:

گیاه منگوستین ارغوانی که در زبان عامیانه به آن منگوستین گفته می شود یکی از درختان همیشه سبز و چندساله ی نواحی گرمسیری است و بومی جزایر ساندا و مالوکاس در اندونزی می باشد.
این گیاه معمولاً در جنوب شرقی آسیا، و همچنین نواحی گرمسیری کشورهای آمریکای جنوبی مانند کلمبیا، هند و پورتوریکو رشد می کند.
این درختان تا ارتفاع حدود 6 تا 25 متر رشد می کنند. همچنین دارای تنه ای راست و زبر و تاجی انبوه می باشند. پوست جوان به رنگ سبز روشن و صاف است که با مسن شدن درخت به تدریج به رنگ قهوه ای تیره و خشن و زبر تبدیل می شود.
تمام بخش های گیاه در صورت زخمی شدن، شیرابه ای زرد رنگ از خود تراوش می کنند.
برگ ها ضخیم، با آرایش متقابل، بیضی شکل، به رنگ سبز روشن و به طول 8 تا 15 سانتیمتر می باشند.
گل ها به صورت منفرد یا به صورت جفتی در انتهای شاخه ها ظاهر می شوند. این گل ها 2.5 تا 5 سانتیمتر قطر داشته و دارای چهار گلبرگ سفید مایل به صورتی و چهار کاسبرگ پایا هستند.
میوه منگوستین شیرین و تند، آبدار، گاهی فیبری، و دارای کیسه های آبدار (مانند مرکبات) می باشد. همچنین این میوه ها وقتی که می رسند دارای پوستی به رنگ ارغوانی مایل به قرمز تیره و غیر خوراکی هستند. در هر میوه، گوشتی خوراکی و خوشبو که بذر را در بر می گیرد وجود دارد. بذور این گیاه از نظر شکل و اندازه مشابه بادام می باشند.
درخت منگوستین در کمتر از 5 تا 6 سال می تواند به باردهی برسد اما در برخی موارد باردهی تا 8-10 سال طول می کشد. مقدار عملکرد محصول در گونه های مختلف و در شرایط آب و هوایی مختلف می تواند متفاوت باشد. همچنین عملکرد محصول به سن درخت نیز بستگی دارد. درختان جوان در اولین باردهی خود می توانند حدود 200 تا 300 میوه (هر درخت) تولید کنند. درختان بالغ در هر فصل به طور میانگین حدود 500 میوه تولید می کنند. درختان 30 تا 45 ساله در بلوغ کامل خود ممکن است حدود 3000 میوه تولید کنند.

شرایط محیط رشد:

این درختان به خشکی حساس بوده و برای رشد بهتر به نواحی بارانی یا آبیاری منظم و نیز کمی سایه نیاز دارند.
دمای کمتر از 20 درجه سانتیگراد نیز رشد را به تأخیر می اندازد. بهترین دما برای رشد و تولید میوه های این درخت، دمای بین 25 تا 35 درجه سانتیگراد به همراه رطوبت بیش از 80 درصد می باشد.
در دماهای بالای 38 یا 40 درجه سانتیگراد، برگ ها و میوه ها دچار آفتاب سوختگی می شوند.
درختان جوان یا نهال های بذری محیط های سایه و دارای نور اندک را ترجیح می دهند ولی درختان بالغ به محیط هایی با سایه ی کمتر نیاز دارند ولی شرایط سایه ی زیاد را می توانند تحمل کنند.
این گیاه سیستم ریشه ای ضعیفی دارد به همین دلیل خاک های عمیق، به خوبی آبیاری شده و دارای رطوبت زیاد را ترجیح می دهند و اغلب در زمین های آبگیر کنار رودخانه ها رشد می کنند. منگوستین نمی تواند در خاک های شنی یا رسوبی با مواد آلی کم رشد خوبی داشته باشد.
از نظر نیاز آبی به پراکنش خوب و منظم باران در سال (بیش از 40 میلیمتر در ماه) و 3 تا 5 هفته فصل خشک نیاز دارد.

خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:

اندوکارپ یا بخش سفید میوه دارای مزه و طعمی ملایم است که خوراکی است و حاوی مواد و عناصر ضروری می باشد.
بخش های مختلف این گیاه در طب سنتی مردم جنوب شرقی آسیا کاربردهای زیادی دارد. و ممکن است برای درمان بیماری هایی نظیر عفونت های پوستی، زخم ها، اسهال های خونی و تکرر ادرار استفاده شود.
در تایلند از چوب این درخت برای ساختن نیزه و همچنین در نجاری استفاده می شود.
از برگ ها و پوست درخت نیز دمنوشی تهیه شده و برای کاهش تب استفاده می گردد.
در چین از پوست میوه ی این گیاه برای ساختن چرم های قهوه ای مایل به قرمز استفاده می کنند.

ارزش غذایی:

هر 100 گرم از میوه منگوستین ارغونی حاوی 6-20 گرم کربوهیدرات، 0.1-1 گرم روغن، 0.6 گرم پروتئین، 7-11 میلیگرم کلسیم، 4-17 میلیگرم فسفر، 19 میلیگرم پتاسیم، 0.2-1 میلیگرم آهن، 14 IU ویتامین آ، 0.03 میلیگرم ویتامین ب1، 0.03 میلیگرم ویتامین ب2، 0.3 میلیگرم نیاسین و 4.2-66 میلیگرم ویتامین ث می باشد.

تکثیر:

درختان منگوستین از طریق کشت بذر و نهال های بذری تکثیر می شوند. تکثیر رویشی این گیاهان مشکل بوده و دیرتر نیز به میوه دهی می رسند.
بذور در صورت خشک شدن، به سرعت از بین می روند. اما اگر آنها را قبل از کشت در آب بخیسانند حدود 14 تا 21 روز پس از کشت جوانه خواهند زد. وقتی که نهال ها به 25 تا 30 سانتیمتر رسیدند می توان آنها را به زمین اصلی منتقل کرد. در زمین، نهال ها را به فاصله ی 20 تا 40 سانتیمتر کشت می کنند.
پس از کشت برای کنترل علف های هرز می توان از مالچ پاشی استفاده کرد.
بهتر است کشت در نواحی بارانی صورت پذیرد زیرا درختان جوان نسبت به خشکی حساس هستند. همچنین به سایه نیز نیاز دارند.


: منابع  

تصاویر گیاه منگوستین ارغوانی:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
نظرات و پرسش های کاربران
بهزاد ترابی
با سلام و عرض خسته نباشید. احتراما، بنده از کجا میتوانم بذر یا ترجیحا نهال منگوستین تهیه کنم. شرایطش رو کاملا دارم. با تشکر و تجدید احترام  پاسخ مشاهده
حسن غائبی
سلام ، من یک نهال سه ماهه دو برگه که دو برگ جدید در حال رشت هست در بندرعباس چون شرجی از این ماه زیاد شده شروع به رشت کرده امکان داره که من امیدوار میوه دهی در اینده باشم یا که خیر  پاسخ مشاهده
بهزاد ترابی
سلام. دوست عزیز، من از کجا میتونم نهال یا بذر رو تهیه کنم؟ ممنون میشم راهنمایی کنید. سپاس
ا.س.فرود
سلام اگر شرایط ایده آل برای رشد گیاه را فراهم کنید امکان پذیر هست.این درختان به خشکی حساس بوده و برای رشد بهتر به نواحی بارانی یا آبیاری منظم و نیز کمی سایه نیاز دارند.البته دمای بالای 40 درجه ممکنه برای نهال جوان کمی مشکل ساز شود .درختان جوان یا نهال های بذری محیط های سایه و دارای نور اندک را ترجیح می دهنددرخت منگوستین در کمتر از 5 تا 6 سال می تواند به باردهی برسد اما در برخی موارد باردهی تا 8-10 سال طول می کشد.
رضا مختاری
سلام

می خواستم بدونم ایا می شه منگوستین را تو اصفهان هم کاشت؟
  پاسخ مشاهده
مهدی فلاح سارمه
نهال منگوستین در چه دمای از بین می رود ؟ آیا شرایطش در رشت تا دمای 0 درجه در زمستان امکان پذیر هست ؟  پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
سلام دمای کمتر از 5 درجه سانیتگراد باعث از بین رفتن نهال خواهد شد .
مشاهده همه کامنت ها و نظرات این صفحه
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
گامبوجه
گارسینیا کولا
باکوپاری
گارسینیا آترویریدیس
گارسینیا اکومیناتا

گیاهان دیگر از همین خانواده :
پلاتونیا (باکوری)
چاریچولا
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت