٢١/١/١٤٤١ --- 9/21/2019 --- ۱۳۹۸ شنبه ۳۰ شهريور امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  40  نفر
بازدید امروز :  1249  بازدید
بازدید دیروز :  12138  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
کولانترو یا گشنیز مکزیکی  -  CULANTRO
ERYNGIUM FOETIDUM : نام علمی
  APIACEAE  - چتریان : خانواده
مکزیک و آمریکای جنوبی : بومی منطقه
Mexican coriander ، long coriander : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک های مرطوب
نواحی گرمسیری
کمی مرطوب
متوسط

کولانترو یا گشنیز مکزیکی

دانستنی های علمی:

گیاه "کولانترو" یا "گشنیز مکزیکی" گیاهی علفی و چندساله یا یکساله از خانواده ی کرفس (Apiaceae) و مخصوص نواحی گرمسیری است.
این گیاه بومی مکزیک و آمریکای جنوبی است، اما در سراسر جهان کشت می شود.

خصوصیات گیاهشناسی:

کولانترو یا گشنیز مکزیکی گیاهی یکساله یا چندساله و علفی است که تا 60 تا 90 سانتیمتر ارتفاع رشد می کند.
برگ ها به رنگ خاکستری تا نقره ای یا به رنگ های سبز مایل به آبی هستند.
گل ها در اواسط تا اواخر تابستان یا اوایل پاییز تشکیل می شود. زمانی که گل ها تولید می شوند، برگ ها زبر و غیرقابل خوردن خواهند شد.

شرایط محیط رشد:

این گیاه برای رشد بهتر به آفتاب کامل به همراه کمی سایه نیاز دارد. ولی برگ های رشد یافته در سایه، سبزتر، بزرگتر و معطرتر خواهند شد و کیفیت و بازارپسندی آنها برای فروش نیز بیشتر خواهد بود.
به خاک های مرطوب نیاز دارد. و در فاصله ی بین دو آبیاری نباید خاک خشک شده باشد.
پی اچ مناسب خاک برای آن نیز از 6.1 تا 7.8 می باشد.

تحقیقات نشان داده که این گیاه نسبت به طول روز حساس است. آغاز و سرعت گلدهی با افزایش طول روز، افزایش می یابد. همانطوری که اشاره شد، در زمان طولید گل، کیفیت برگ های تولیدی کاهش می یابد. بنابراین با افزایش طول روز، کیفیت برگ ها و بازارپسندی آنها کاهش پیدا می کند. در نتیجه، روزهای بلند تابستان تولید تجاری محصول (برگ گیاه) را با مشکل مواجه می کند.
خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:

کولانترو در نواحی مختلف دنیا استفاده های مختلف خوراکی و دارویی دارد. و به عنوان سبزی و یا در انواع غذاها مورد استفاده قرار می گیرد.
این گیاه هم به صورت خشک شده و هم به صورت تازه مصرف می شود.

در طب سنتی نیز برای درمان سوختگی، گوش درد، تب، فشار خون، یبوست، تشنج، آسم، دل درد، مار گزیدگی، اسهال و مالاریا به کار می رود.
همچنین به عنوان آرام بخش نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
ترکیبات موجود در این گیاه فعالیت ضد دیابتی، ضد تشنج و ضد باکتریایی دارد.

تکثیر:

تکثیر این گیاه از طریق کشت بذرهای آن صورت می گیرد. بذرها را به صورت مستقیم، در زمین اصلی و در فصل پاییز کشت می کنند. فاصله بوته ها از هم نیز باید 38 تا 45 سانتیمتر باشد.
این بذرها می توانند در طول سه هفته یا بیشتر و در دمای 75 درجه فارنهایت جوانه بزنند. 


: منابع  

تصاویر گیاه کولانترو یا گشنیز مکزیکی:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
شقاقل آبی
دریای مقدس

گیاهان دیگر از همین خانواده :
شوید - شوت
زيره سبز
خلال دندان
شوکران کبیر
چویل
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت