فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز پنجشنبه ۱۴۰۳/۱/۳۰         
  

Cocos nuciferaCoconut palm که به فارسی نارگیل نامیده میشود، گیاهی از خانواده نخلیان بومی جنوب آسیا می باشد. نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد رطوبت: کمی مرطوب درجه حرارت: 70 تا 80 درجه فارنهایت درجه سانتیگراد خاک: همه انواع خاک ها با زهکش مناسب
نارگیل
نارگیل

دانستنیهای علمی



نام علمي
Cocos nucifera
نام لاتين
Coconut palm
خانواده (تيره)

درخت نارگيل، درختی زيبا و تنومند است که بطور قائم رشد کرده و بدون انشعاب می ‏باشد. مردم اقيانوس آرام از تمام قسمت‌ های اين درخت استفاده کرده و آن را به عنوان يك غذای اصلی مصرف می ‌كنند. این گیاه ابتدا در جنوب آسيا كشت می ‌شد و در حال حاضر به صورت درخت نارگيل در تمام مناطق استوايی وجود دارد. قسمت های قابل استفاده این گیاه شامل: ریشه، گل آذین و دانه (پوسته، آب و روغن هسته) می باشد. ضرب المثلی درباره نارگيل بين مردم اقيانوس آرام با این مضمون معروف است: هر کس که درخت نارگيل می کارد، برای خودش و خوانواده اش، لباس، ظرف، نوشابه، غذا و خانه درست می کند. اين نشان می دهد که تمام قسمت های اين درخت، مفيد و قابل استفاده می باشد.



نارگیل نارگیل

خصوصیات - معرفی


خصوصیات گیاهشناسی: درخت نارگیل، درختی همیشه سبز با یک تنه بلند و مستقیم و بدون انشعاب است. ارتفاع آن به 30 متر هم می رسد. قطر تنه این درخت تا یک متر می رسد. برگ ها در انتهای تنه درخت ظاهر گشته و بسیار بزرگ به طول 4 تا 5 متر هستند. رنگ برگ ها سبز روشن است. برگ ها بصورت مرکب و پرمانند هستند. طول برگچه ها حدود یک متر می باشد. عمر برگ ها ممکن است به سه سال برسد. یک نخل سالم می تواند حدود 30 برگ داشته باشد. هر ماه با تولید یک برگ جدید، یک برگ از برگ های قبل، سقوط می کند.



میوه نارگیل مانند خوشه، شامل چندین نارگیل به اندازه های مختلف است. این میوه کروی شکل است که قسمت خارجی آن ضخیم و سفت و متشکل از الیاف نباتی و داخل آن نیز صاف و سخت می باشد. در قاعده نارگیل سه سوراخ دیده می شود که چشم های نارگیل نامیده می شود. برای استفاده از مایع داخل نارگیل که شیر نارگیل نامیده می شود این سوراخ ها را باید با جسم نوک تیزی باز کرد و مایع درون آنرا بیرون آورد.



ریشه: برخلاف گیاهان دیگر، ریشه نارگیل نه بصورت مستقیم است نه بصورت افشان، بلکه دارای سیستم ریشه ی فیبری است. سیستم ریشه نارگیل شامل تعداد زیادی از ریشه های نازک که نزدیک سطح زمین رشد می کند، می باشد. فقط تعداد کمی از ریشه ها به اعماق خاک جهت پایداری و استقرار بهتر نفوذ می کنند. این ریشه ها معمولاً کمتر از 3 اینچ قطر دارند.



این گیاه دارای دو زیرگروه پاکوتاه و پابلند می باشد. معمولاً برای اهداف تجاری از زیرگروه پابلند آن استفاده می شود و کشت می گردد.



Coconut palm Coconut palm

شرایط نگهداری نارگیل



نور مورد نياز
نور مورد نیاز گیاه نارگیل
زیاد
آبياري و رطوبت
رطوبت مورد نیاز  نارگیل
کمی مرطوب
دماي مورد نياز
دمای مورد نیاز  نارگیل
70 تا 80 فارنهایت درجه سانتیگراد
خاک مورد نياز
خاک مورد نیاز  نارگیل
همه انواع خاک ها با زهکش مناسب

شرایط محیط رشد:



خاک: نارگیل در همه انواع خاک می تواند رشد کند اما خاک های خوب زهکشی شده را ترجیح می دهد. pH بین 5 تا 8 را می پسندد.



دما: بهترین دما برای رشد این گیاه دمای بین 70 تا 80 درجه فارنهایت می باشد.



آبیاری: درخت نارگیل به کم آبی مقاوم است ولی باید دقت کرد که خاک در فاصله بین دو آبیاری زیاد خشک نشود.



Cocos nucifera Cocos nucifera

خواص و کاربردهای دارویی و صنعتی


خواص درمانی اندام های مختلف درخت نارگيل: ريشه‏: قابض، ادرارآور (مدر) و کرم کُش است. شيره گل: شيرين و مطبوع، تب‏بُر، مقوی باء (تقويت کننده نيروی جنسی)، نشاط آور، مدر و سمّی می باشد. پوسته: مدر و برطرف کننده‏ ی بوی بد است. مغز: شيرين، خنک کننده، روغنی، اشتهاآور، مقوی باء، ملين (ضد يبوست) و نيروبخش می باشد. آب: شيرين و گوارا، خنک کننده، هضم کننده، مقوی باء، مدر، کرم کش و نيروبخش است. روغن: شيرين، ضد عفونی کننده، دافع حشرات، هضم کننده، مقوی باء، اشتهاآور و تقويت کننده موی سر است.



ترکیبات شیمیایی: گوشت نارگیل دارای آنزیمهای مختلف مانند انورتین، اکسیداز و کاتالاز می باشد . در شیر نارگیل اسیدهای آمینه مختلفی مانند هیستیدین ، آرژینین ،لیزین، تایروزین ،تریپتوفان، پرولین، لوسین و آلانین موجود است.



معرفی و راهنمای پرورش درختان میوه - نارگیل معرفی و راهنمای پرورش درختان میوه - نارگیل

مقابله به آفات نارگیل


آفات: از آفات درخت نارگیل می توان به لارو تعدادی از دوبالان مانند پروانه و بید اشره کرد. گونه هایی از دوبالان که از این گیاه تغذیه می کنند شامل arenosella Batrachedra ، B. atriloqua ، B. mathesoni ، B. nuciferae ، Brontispa longissima است.



نارگیل نارگیل

نحوه تکثیر نارگیل


تکثیر: تکثیر این گیاه از طریق بذر صورت می گیرد. بذور را می توان بصورت مستقیم در زمین اصلی در فصل پاییز کشت نمود یا در بهار پس از رفع خطر سرما کشت کرد.



Coconut palm Coconut palm

هشدار - عوارض جانبی


هشدارها:



1- با وجود اينکه روغن نارگيل يک روغن گياهی است، اما دارای مقدار زيادی چربی اشباع می باشد. به همين دليل افراد دچار چربی خون بالا و بيماران قلبی نبايد از روغن نارگيل استفاده نمايند. همچنین چاق کننده نیز می باشد.



2- نارگيل هنگامی كه نارس است مقدار بيشتری شيره دارد، ولی به تدريج كه ميوه می رسد مقدار شيره آن كمتر می شود. پس برای اطمينان از تازه بودن نارگيلی که می خريد، آن را تکان دهيد تا صدای شيره ی آن را بشنويد. دقت کنيد که نارگيل سنگين تر، تازه تر است.



3- اين ميوه به دليل گرم بودن ممكن است در گرم مزاج ها مشكلاتی ايجاد كند. لذا اين گونه افراد بايد آن را با ميوه‌های ترش، ليمو و يا هندوانه بخورند.



4- نارگيل دير هضم است، بنابراين کسانی که دچار ناراحتی های گوارشی هستند، بايد هنگام مصرف آن مراقب باشند.



Coconut Coconut



منابع :
http://daneshnameh.roshd.ir
http://davesgarden.com/guides/pf/go/55280/#b
http://en.wikipedia.org/wiki/Coconut
http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%86%D8%A7%D8%B1%DA
http://plants.usda.gov/core/profile?symbol=CONU
http://www.beytoote.com
http://www.fruit-crops.com/coconut-cocos-nucifera/


 
 
 


گياهان ديگر از همين خانواده :
 
  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.