٢١/١/١٤٤١ --- 9/21/2019 --- ۱۳۹۸ شنبه ۳۰ شهريور امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  78  نفر
بازدید امروز :  8266  بازدید
بازدید دیروز :  12138  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
دارچین چینی  -  CHINESE CINNAMON
CINNAMOMUM CASSIA : نام علمی
  LAURACEAE  - برگ بو : خانواده
جنوب ویتنام و غرب هیمالیا : بومی منطقه
دارچین ویتنامی، Cinnamomum aromaticum : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک های سبک و حاصلخیز
نواحی گرمسیری
کاملا خشک
محیط تاریک

دارچین چینی

دانستنی های علمی:

دارچین در زمره قدیمی ترین گیاهان دارویی و ادویه ای شناخته شده توسط بشر است. بعضی معتقدند از اوایل خلقت بشر دارچین، به عنوان ادویه شناخته شده و محترم بوده است. از این رو در کتاب تورات بارها از این گیاه نام برده شده است. 
یونانی ها و رومی های باستان از دارچین استفاده می کرده اند. بازرگانان عرب بر تجارت دارچین مسلط بوده و بازار جهانی دارچین در کنترل آنها بوده است. آنها منابع اصلی تولید و تهیه دارچین را به صورت یک راز محرمانه نزد خود نگاه می داشتند. دارچین در حدود 2000 سال قبل در ویتنام جزء باارزش ترین هدایایی بوده که به پادشاهان و امپراطوران عصر هدیه می دادند. اغلب سیاحان اروپایی در قرن پانزدهم و شانزدهم میلادی در جستجوی دارچین به عنوان کالایی بسیار ارزشمند بودند. 
در اکثر منابع علمی معتبر از پوست و اسانس دارچین به عنوان مواد دارویی ارزشمند یاد شده است. اسانس دارچین آرام بخش و ضدنفخ بوده و خاصیت ضدعفونی کنندگی شدید دارد. این اسانس به عنوان ضدقارچ، ضدباکتری، ضدویروس و حتی علیه لارو بسیاری از آفات مضر استفاده می شود. اسانس دارچین همچنین به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی و کاهش دهنده قند خون از اهمیت بسیاری برخوردار است. 
از مواد مؤثره دارچین در صنایع مختلف از جمله آرایشی و بهداشتی، تولید عطر و ادکلن، تولید صابون و تولید توتون و آدامس، پودینگ و دسرها استفاده فراوان می شود. همچنین در طعم دار کردن ترشیجات، انواع سس، گوشت و غذاهای آماده کاربرد دارد. 
از دارچین به عنوان حشره کشی مناسب نیز استفاده می شود. 
دارچین چینی در جنوب چین، اندونزی و هند، تایوان و دیگر کشورهای آسیای جنوب شرقی و جزایر اقیانوس آرام تولید می شود. 

خصوصیات گیاهشناسی:

دارچین چینی یا دارچین ویتنامی درختی همیشه سبز است. منشأ آن جنوب ویتنام و غرب هیمالیا گزارش شده است. 
پیکر این گیاه معطر است و شباهت زیادی به دارچین حقیقی دارد ولی از دارچین حقیقی بزرگتر است. بطوریکه ارتفاع گیاهان دست نخورده (برداشت نشده) به 18 متر و قطر تنه آن به 1.5 متر می رسد. پوست این گیاه خاکستری و سطح آن ناصاف است. ضخامت پوست دارچین چینی بیش از دارچین حقیقی است. به طوری که ضخامت آن در گیاهان بالغ به 13 تا 15 میلیمتر می رسد. 
برگ دارچین چینی بیضی شکل، به رنگ سبز تیره و براق است. طول آن 15 و عرض آن 7.5 سانتیمتر بوده و به طور متناوب و نیمه متناوب روی ساقه قرار می گیرد. 
گل های این گیاه کوچک بوده و روی ساقه گلدهنده کوچکی ظاهر می شوند. میوه این گیاه معطر و بیضی شکل (کم و بیش شبیه آلو) بوده و از حیث اندازه از میوه دارچین حقیقی کوچکتر است. هر میوه حاوی یک دانه می باشد. باید دقت داشت تا گونه کاسیا متعلق به دارچین چینی با جنس کاسیا از تیره نخودیان که برگ های آن خاصیت دارویی داشته و از مواد مؤثره آن به عنوان ملین استفاده می شود، اشتباه نگردد.
پوست دارچین چینی محتوی 1 تا 2.5 درصد و برگ های آن حاوی 0.2 تا 0.7 درصد اسانس می باشد. مهمترین ترکیب اسانس پوست و برگ این گیاه را سینامالدئید (به مقدار 70 تا 95 درصد) تشکیل می دهد.

شرایط محیط رشد:

خاک سبک (شنی – ماسه ای) برای کشت دارچین مطلوب است و زمین های سنگی و صخره ای برای کاشت دارچین مناسب نیست. 
دارچین چینی یا ویتنامی در اوایل رویش به سایه مقاوم بوده و در مقایسه با دارچین حقیقی شرایط خنک تر و خشک و با میزان بارندگی کمتر (1500 میلیمتر) را بهتر تحمل می کند. در حالی که نیاز آن به نور در مراحل بعدی رویش به مراتب بیش از دارچین حقیقی است. این گیاه در چین تا ارتفاع 300 متر از سطح دریا کشت می شود و سالانه به 2500 تا 3000 میلیمتر بارندگی نیاز دارد. 
کوددهی مناسب گیاهان به منظور برداشت حداکثر مقدار محصول ضروری است. عدم حاصلخیزی زمین هایی که دارچین در آنها کشت می شود سبب کاهش شدید محصول پوست و برگ دارچین شده و همچنین مقدار اسانس و کیفیت آن را کاهش می دهد. 

تکثیر:

ازدیاد دارچین (اعم از دارچین حقیقی و چینی) به دو روش جنسی (توسط بذر) و رویشی صورت می گیرد. تکثیر این گیاه در اکثر کشورهای تولید کننده به روش جنسی و توسط بذر انجام می گیرد. 


: منابع  

تصاویر گیاه دارچین چینی:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
دارچین حقیقی
برگ بوی هندی
دارچین

گیاهان دیگر از همین خانواده :
آووکادو
برگ بو
برگ بوی مکزیکی
اِنکالا
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت