٢٢/١٠/١٤٤٠ --- 6/27/2019 --- ۱۳۹۸ پنج شنبه ۶ تير امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
تلگرام نارگیل
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  33  نفر
بازدید امروز :  1475  بازدید
بازدید دیروز :  19126  بازدید
تبلیغات متفرقه
پیلی  -  PILI NUT
CANARIUM OVATUM : نام علمی
  BURSERACEAE  - بورسراسه : خانواده
جنوب آسیا : بومی منطقه
pilaui : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
غنی و زهکش دار
شرایط گرمسیری
مرطوب
زیاد

پیلی

دانستنیهای علمی :   Canarium ovatum عموما به پیلی شناخته می شود و از دسته ی درختان گرمسیری به حساب می آید. این گونه به خانواده ی تقریبا 600 گونه ای بورسِراسه تعلق دارد. در فیلیپین این میوه ی آجیلی بعنوان آجیل شناخته شده ای مصرف می شود. 

خصوصیات ظاهری : درخت پیلی درختی جذاب و متقارن همیشه سبز می باشد. ارتفاع آن بطور متوسط تا 20 متر بوده و چوب آن حالت صمغ دار می باشد. چوب تنه در مقابل باد مقاومت دارد. این گیاه دوپایه بوده و گلها در خوشه ها ظاهر می شوند. زمان گلدهی پیلی عطری در فضا پخش می شود.

میوه ی پیلی از نظر گیاهشناسی شفت بوده و 4 تا 7 سانتی متر طول و 2.3 تا 38 سانتی متر عرض دارد. وزن میوه ها 15.7 تا 45.7 گرم اندازه گیری شده است. پوست میوه در هنگام رسیدن آن نرم ، نازک ، براق و تقریبا سیاه است.

تولید متوسط درخت پیلی 100 تا 150 کیلوگرم میوه البته با پوسته است. سایز درخت متوسط می باشد.

شرایط محیط رشد:

پیلی بومی مالزی بوده و خاک عمیق ، غنی و مواد مغذی ، زهکشی خوب و دمای گرم را ترجیح می دهد.  باران متوسط برای این گیاه از شرایط بهینه می باشد. پیلی به سمای ملایم و دمای کم مقاومت ندارد. بذور تا 137 روز انبارداری جوانه نمی زنند.

در کل در شرایط گرمسیری همچون دیگر میوه ها و درختان گرمسیری رشد بهینه دارد. 

خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:

پیلی از لحاظ مواد غذایی مغز میوه دارای میزان زیادی منگنز ، کلسیم ، فسفر و پتاسیم می باشد. منبع غنی چربی بوده و پروتئین زیادی نیز در بر دارد. 

محصول آن روغن زرد کمرنگی داشته و گلیسرید، پالمتیک اسید و اولئیک اسید دارد. روغن مغز ساقه می تواند استخراج شده . برای پخت و پز استفاده گردد. در صنعت صابون سازی نیز این روغن کاربرد فراوانی دارد.

نات یا میوه ی آجیلی پیلی خوردنی بوده و در مناطق بومی بعنوان آجیل مصرف دارد. 

طبع گرمی داشته و همچون بذرهای کدو برشته شده و طعم دلپذیری ایجاد می کند. نات ها در دسر های متنوعی و شیرینی و کیک های لذیذی استفاده می شود. بعنوان کباب نیز مصرف دارد. 

نحوه تکثیر گیاه :
تکثیر غیر جنسی یا رویشی پیلی از طریق پیوند جوانه و پیوند شاخه انجام می شود.
 در روش جنسی یا زایشی از طریق بذر اقدام می گردد و در کل تکثیر این درخت آسان نبوده ، به همین خاطر رقم های زیادی از این گیاه موجود نیست.

: منابع  

تصاویر گیاه پیلی :

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
کاناریوم اودونتوفیلوم

گیاهان دیگر از همین خانواده :
کندر
گیاه مُر
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت