١٧/١١/١٤٤٠ --- 7/20/2019 --- ۱۳۹۸ شنبه ۲۹ تير امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فوت و فن باغبانی امروز
نگهداری از گیاه اشیانتوس
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  11  نفر
بازدید امروز :  2231  بازدید
بازدید دیروز :  16968  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
کلم قمری  -  KOHLRABI
BRASSICA OLERACEA GONGYLODES : نام علمی
  BRASSICACEAE  - شب بوها یا چلیپائیان : خانواده
مناطق مرکزی دریای مدیترانه : بومی منطقه
German turnip ، turnip cabbage : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
100 كیلو ازت،٨٠ كیلو فسفر و ١٨٠ كیلو پتاس در هر هکتار
آب و هوای مدیترانه ای
کمی مرطوب
متوسط

کلم قمری

دانستنی های علمی:

کلم ها از زمان های بسیار قدیم در سواحل دریای مدیترانه، آسیای صغیر و سواحل غربی اروپا به صورت خودرو می روییدند و هنور هم به صورت خودرو در انگلیس، دانمارک و شمال غربی فرانسه یافت می شود. کلم های خودرو در این مناطق چندساله اند، دارای تعداد زیادی برگ و انشعابات شاخه ای هستند و در سال دوم پس از جوانه زدن به گل می نشینند. به هر حال انواع مختلف کلم های امروزی نمی توانند از یک گونه خودوری خاصی به وجود آمده باشند. به نظر می رسد که کلم گل در مناطق شرقی دریایی مدیترانه و کلم قمری در مناطق مرکزی دریای مدیترانه به وجود آمده اند. در حالی که منشأ سایر کلم ها در سواحل اقیانوس اطلس است.
برگ ها و دانه های روغنی کلم ها از چندین هزار سال پیش مورد استفاده قرار می گرفت. اولین گزارشات در مورد کلم ها مربوط به رومیان و یونانیان قدیم است. در آن زمان پراکندگی انواع کلم ها عنوان شده بود. انواع کلم ها در قرن 8 میلادی در اروپا شناخته شدند و ابتدا در قرن 11 میلادی وجه تمایز کلم پیچ قرمز و کلم پیچ سفید مشخص گردید. در قرن 16 میلادی کلم پیچ میلان، کلم قمری و کلم گل و در قرن 18 کلم تکمه گزارش گردیدند.

خصوصیات گیاهشناسی:

کلم قمری ( کلم سر) گیاهی یک ساله است. قسمت مصرفی این گیاه قسمتی از ساقه آن می باشد که به صورت کُرَوی شکل و گوشتی در روی خاک قرار می گیرد.
کلم قمری را به صورت پخته در غذاها مصرف می کنند. این گیاه به نام های کلم سر و کلم چهل روزه نیز شناخته می شود و در ایران نیز زیاد کشت می گردد .
در کلم قمری، ساقه هوایی آن كه ضخیم می شود مورد تغذیه قرار می گیرد. در بعضی از كشورها نیز از برگ آن استفاده می كنند.
كلم قمری به رنگ های سفید، آبی و بنفش دیده می شود. طول دوره رویش این گیاه بسیار كوتاه است و به عبارت دیگر مدت كمی زمین را اشغال می كند و از این نظر می توان این گیاه را به راحتی در تناوب زراعی قرار داد.

شرایط محیط رشد:

این نوع كلم معمولاً در سطوح كوچك كشت می شود زیرا كارهای زراعی آن مشكل تر از سایر كلم ها است، زمین مورد كاشت شبیه زمین كلم های دیگر است. این گیاه را می توان در همه نوع آب و هوا كشت نمود. به علت كوتاه بودن عمر این گیاه به مواد غذایی كمتری احتیاج است. با توجه به كشت های قبل، حدود ١٠٠ كیلو ازت،٨٠ كیلو فسفر و ١٨٠ كیلو پتاس به ازای یك هكتار در نظر می گیرند. كودهای ازته را معمولاً به صورت كود سرك در دو مرحله به زمین می دهند.
آبیاری پس از یك دوره خشك و طولانی باعث تركیدگی ساقه خوراكی می شود.

خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:

کلم قمری، منبعی غنی از ویتامین ث، ویتامین دی و فلزاتی مانند کلسیم، فسفر، پتاسیم و نیز ترکیبات سولفیدی و آلدئیدی است. اندکی هم ویتامین های گروه آ و ب دارد.
آش کلم قمری و کلم پلویی مشهورترین غذاهایی هستند که با این نوع کلم تهیه می شوند.
استفاده از کلم قمری در کمک به پیشگیری از سرطان،بیماری های التهابی و کمک به درمان سوء هاضمه مؤثر است.
همچنین بر اثر تحقیقات انجام شده کلم قمری به دلیل دارا بودن ترکیبات مفید لوتون و زیکسانتین در محافظت از چشم و پیشگیری از ضعف بینایی تأثیر دارد.

ارزش غذایی:

هر صد گرم از بخش خوراکی کلم قمری شامل، 113 کیلوژول (27 کیلوکالری) انرژی، 6.2 گرم کربوهیدرات ها، 2.6 گرم قند، 3.6 گرم فیبر خام، 0.1 گرم چربی، 1.7 گرم پروتئین، 0.05 میلیگرم ویتامین ب1 (تیامین)، 0.02 میلیگرم ویتامین ب2 (ریبوفلاوین)، 0.4 میلیگرم ویتامین ب3 (نیاسین)، 0.165 میلیگرم ویتامین ب5 (پانتوتنیک اسید)، 0.15 ویتامین ب6، 16 میکروگرم ویتامین ب9 (فولات)، 62 میلیگرم ویتامین ث، 0.48 میلیگرم ویتامین ای، 24 میلیگرم کلسیم، 0.4 میلیگرم آهن، 19 میلیگرم منیزیم، 0.139 میلیگرم منگنز، 46 میلیگرم فسفر، 350 میلیگرم پتاسیم و 20 میلیگرم سدیم می باشد.

تکثیر و برداشت:

معمولاً بذر کلم قمری را از اوایل فروردین ماه تا پایان تیرماه بنا به شرایط آب و هوای محل می کارند .انواع زودرس آن را می توان از اوایل بهمن ماه در خزانه كشت نمود. دوره پرورش در خزانه ٦ ـ ٨ هفته است. كاشت و نشاء در زمین اصلی بسته به نوع واریته متفاوت است و معمولاً برای انواع زودرس فواصل ٢٥ ×٣٠ سانتیمتر و برای انواع تابستانه٣٠ ×٣٠سانتیمتر در نظر می گیرند. انواع پاییزه را به فواصل ٣٠ × ٤٠ سانتیمتر كشت می كنند.
عمل برداشت به راحتی با چاقوی تیز انجام می گیرد. انواع زودرس و متوسط رس را می توان در ٢ ـ٣ بار برداشت نمود. مقدار محصول در بهار بین٢٠ ـ٣٠ تن و در پائیزه بین ٦٠ ـ ٧٠ تن در هكتار است. كلم قمری در دمای ١ درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی ٩٠ درصد تا ٤٥ هفته قابل نگهداری است.


: منابع  

تصاویر گیاه کلم قمری:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
نظرات و پرسش های کاربران
خلیل راشدی
از ارائه مطالب سودمند در باره کاشت ؛داشت و برداشت کلم فمری متشکرم.  پاسخ مشاهده
مشاهده همه کامنت ها و نظرات این صفحه
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
کلم بروکلی
کلم
خردل هندی
شلغم
کلم چینی

گیاهان دیگر از همین خانواده :
آب تره
شب بوی بنفش
ازمک
منداب
ترب
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت