٢٢/١٠/١٤٤٠ --- 6/27/2019 --- ۱۳۹۸ پنج شنبه ۶ تير امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
تلگرام نارگیل
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  32  نفر
بازدید امروز :  1962  بازدید
بازدید دیروز :  19126  بازدید
تبلیغات متفرقه
درخت آناتو  -  ANNATTO
BIXA ORELLANA : نام علمی
  BIXACEAE  - بیکساسه : خانواده
آمریکای جنوبی : بومی منطقه
lipstick tree, درخت رژ لب : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک لومی، حاصلخیز، غنی از هوموس و خوب زهکشی شده
تا 13 درجه مناسب است
مرطوب
زیاد

درخت آناتو

درخت آناتو ، گیاهی همیشه سبز از خانواده Bixaceae  ( بیکساسه) میباشد که بومی آمریکای جنوبی میباشد.
صرف نظراز این  که این درخت گلهای زیبایی دارد و از نظر زینتی بسیار مورد توجه است، دانه های آن برای رنگدهی و طعم دادن به غذا ها در آمریکا مورد استفاده قرار میکیرند.
کاشف این درخت، فردی اسپانیایی به نام فرانسیسکو ارلانا در قرن 16 بوده است.
این گیاه توسط اسپانیایی ها در قرن 17 به جنوب شرقی آسیا معرفی شد و بسیار مورد توجه قرار گرفت.

پرورش دهندگان اصلی این گیاه عبارتند از: بولیوی، برزیل، کلمبیا، اکوادور، هند، جامائیکا، مکزیک، پرو ، پورتوریکو.

نام دیگر این گیاه درخت رژلب میباشد ،زیرا سرخپوستهای آمریکا برای نقاشی روی بدن و به عنوان رژ لب نیز از این گیاه استفاده میکردند.

آناتو ، درختی کوچک و همیشه سبز میباشد که زیستگاه آن به طور طبیعی مناطق گرمسیری آمریکا است.
رشدی متوسط داشته و ارتفاعی بین 3 تا 10 متر دارد.
برگها بیضی شکل بوده و رگه هایی مایل به قرمز دارند ، این برگها بین 8 تا 20 سانتیمتر طول و بین 5 تا 14 سانتیمتر عرض دارند.
گلها بسیار جذاب بوده و فصل شکوفایی آنها از اواخر تابستان تا پاییز میباشد .
رنگ گلها سفید و یا صورتی بوده و برای زنبورهای عسل بسیار جذاب هستند و بین 4 تا 6 سانتیمتر قطر دارند.
میوه این گیاه قلبی شکل بوده ، از وسط باز میشود رنگ آن قرمز مایل به زرد، قهوه ای میباشد.
سطح میوه از مو پوشیده شده و قابل خوردن نیست.
وقتی که رسیده شود باز میشود و حاوی تعدادی دانه گوشتی و قرمز رنگ است.
هر دانه 5 میلی متر قطر دارد .
میوه حاوی پالپی قرمز -نارنجی و سمی است.

دانه های این گیاه بسیار سخت بوده و عطر مختصری دارند.

نگهداری از درخت آناتو به شرح زیر است:

خاک:
خاک لومی ، حاصلخیز، غنی از هوموس ، مرطوب و خوب زهکشی شده.
نور: آفتاب کامل
دما: تا 13 درجه برای رشد این گیاه مناسب است.
بهتر است در گلخانه نگه داشته شود زیرا اصلا طاقت سرما را ندارد.
آبیاری: در تابستان زیاد و در زمستان کم
هرس: بهتر است اول بهار صورت گیرد.
کوددهی: 2 بار در سال صورت پذیرد.

خواص آناتو: از این گیاه عمدتا برای طعم دار کردن و رنگدهی به غذا در امریکای مرکزی، و قسمت شمالی امریکای جنوبی استفاده می شود.
در کارائیب دانه ها معمولا در چربی ( گیاهی یا حیوانی) سرخ می شوند. بعد از برداشتن دانه ها، از چربی زرد طلایی باقی مانده برای سرخ کردن گوشت یا سبزیجات استفاده می کنند. با این روش رنگ زرد طلایی تا قهوه ای طلایی بدست می آید.
مکزیکی ها اغلب در آشپزی از نوعی خمیر (Achiote) استفاده می کنند که از دانه های آناتو با مخلوطی از نگه دارنده ها است.
این خمیر کاملا در چربی داغ حل می شود. استفاده از این خمیر آسان است و می تواند به انواع سس و مواد مزه دار کردن گوشت بکار می رود تا باعث افزایش رنگ شود.
استفاده از آناتو برای بیشتر کردن رنگ شکلات در اروپا از قرن 17 میلادی رایج بوده است. امروزه از ادویه آن برای رنگدهی به کره و پنیر (زرد) استفاده می کنند.
دیگر کاربردهای آناتو
بعلت دارا بودن مزیت های زیاد آناتو، این گیاه در صنایع غذایی نیز مانند صنایع دیگر که از آناتو بخاطر رنگدهی استفاده می کنند، کاربرد فراوانی دارد.
در پخت و پز به طور عمده در فراورده های لبنی و نانوایی مانند پنیر، کره و فراورده های قنادی به کار می رود.
آناتو همچنین در صنایع رنگ سازی نیز کاربرد دارد. در پایه بسیاری از رنگ ها از آناتو استفاده می کنند.در صنایع آرایشی مانند رژلب و دیگر محصولات زیبایی کاربرد دارد. همچنین برای رنگدهی به مرطوب کننده ها و کرم ها نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
در صنعت نساجی از آناتو برای رنگ کردن الیاف و پارچه ها استفاده می شود و در پزشکی در انواع پماد ها استفاده می شود.

تکثیر این گیاه به 2 روش میباشد:
1- کاشت بذر 2- قلمه زدن
در روش اول بهتر است از 3 یا 5 دانه به صورت همزمان استفاده شود و پس از جوانه زنی 3 الی 4  ماه در گلخانه بماند و سپس به بیرون منتقل شود.

هشدار: در مورد این گیاه مراقب بیماری های کپک پودری، لکه برگی و لکه برگی قارچی باشید.


: منابع  

تصاویر گیاه درخت آناتو:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
نظرات و پرسش های کاربران
r b
سلام با سپاس از مطالب زیبا و جالب تون در مورد گیاه اناتو. اطلاع دارید دقیقا چه بخشی از میوه اون سمی هست؟ چطور ممکنه هم سمی باشه و هم در صنایع غذایی استفاده بشه.   پاسخ مشاهده
ا.س.فرود
بذر ها حاوی آلکولوئید سمی هستند.
Narges b
سپاس......

ا.س.فرود
موفق باشید.
مشاهده همه کامنت ها و نظرات این صفحه
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 


 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت