١٧/١/١٤٤١ --- 9/17/2019 --- ۱۳۹۸ سه شنبه ۲۶ شهريور امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فوت و فن باغبانی امروز
بهترین زمان برای هرس یاس رازقی
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  42  نفر
بازدید امروز :  1465  بازدید
بازدید دیروز :  13018  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
درخت آجیل برزیل  -  BRAZIL NUT
BERTHOLLETIA EXCELSA : نام علمی
  LECYTHIDACEAE  - آجیل برزیلی : خانواده
آمریکای جنوبی : بومی منطقه
میوه مصائب برزیل : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاک عمیق با زهکشی مناسب
آب و هوای گرم
کمی مرطوب
متوسط

درخت آجیل برزیل

دانستنی های علمی:
درخت آجیل برزیلی یکی از درختانی است که منشأ آن آمریکای جنوبی می باشد. نام تجاری این درخت مربوط به بذرهای خوراکی آن است.
این درخت تنها گونه ی جنس مونوتیپیک Bertholletia است. و بومی گویان، ونزوئلا، برزیل، شرق کلمبیا، شرق پرو و شرق بولیوی است. این درخت پراکنش وسیعی در جنگل های بزرگ رودخانه آمازون، ریونگرو، تاپاجوس و اورینوکو دارد.

خصوصیات گیاهشناسی:
درخت آجیل برزیلی درختی است بزرگ که تا ارتفاع 50 متر نیز رشد می کند. قطر تنه این درخت به 1 تا 2 متر می رسد. این درخت به دلیل ارتفاعش یکی از بزرگترین درختان در جنگل های آمازون است. عمر این درخت ممکن است به 500 سال و در بعضی نواحی به 1000 سال نیز برسد. ساقه ها مستقیم و معمولاً تا نیمی از تنه اصلی فاقد شاخه های جانبی و در نهایت دارای یک تاج برآمده از شاخه های طویل در بالای درخت می باشد. پوست تنه متمایل به خاکستری و براق می باشد. برگ ها در فصول خشک بصورت خزاندار، متناوب، ساده، یکپارچه یا کنگره دار، به طول 20 تا 35 سانتیمتر و پهنای 10 تا 15 سانتیمتر هستند. گل ها کوچک، سفید مایل به سبز، دارای پانیکول هایی به طول 5 تا 10 سانتیمتر است. هر گل دارای دو بخش، کاسه ی گل خزاندار، شش گلبرگ نامساوی و کرم رنگ، و پرچم های متعدد می باشد. 
میوه این گیاه حدود 14 ماه پس از گرده افشانی بالغ می شود. این میوه ها دارای یک کپسول بزرگ به قطر 10 تا 15 سانتیمتر است که شباهت زیادی به پوسته ی خارجی نارگیل دارد و وزن آن به 2 کیلوگرم نیز می رسد. پوسته ی میوه بسیار سخت است و حدود 8 تا 12 میلیمتر نیز ضخامت دارد. هر میوه حاوی 8 تا 24 بذر سه گوش، به طول 4 تا 5 سانتیمتر می باشد. کپسول ها دارای یک سوراخ کوچک در انتها دارند که این سوراخ باعث می شود تا جانوران جونده ی بزرگ مثل خرگوش ها آن را بجوند و باز کنند. آنها تعدادی از بذور درون میوه را می خورند و تعداد دیگر را برای دفعات بعدی در زیر خاک ذخیره می کنند. تعدادی از این بذور ذخیره شده در خاک، توانایی جوانه زنی و تولید درخت جدید را پیدا می کنند. 

شرایط محیط رشد:
برای رشد این درخت، نیاز به درجه حرارت بالا و آب و هوای مرطوب و خاک عمیق و خوب زهکشی شده است. 

خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:
آجیل برزیلی حدود 18 درصد پروتئین، 13 درصد کربوهیدرات و 69 درصد چربی دارد که 91 درصد کالری آن از چربی موجود در آن تأمین می شود. چربی موجود در آن تقریباً 25 درصد بصورت اشباع شده، 41 درصد دارای باندهای کربن دو یا سه گانه و 34 درصد دارای باندهای چندگانه هستند. این چربی ها حاوی اسید چرب امگا 6 می باشد.
یک پیاله از این آجیل (133 گرم) حاوی ویتامین های تیامین (55 درصد) و ویتامین "ای" (38 درصد) است. علاوه بر آن دارای مواد معدنی نظیر کلسیم (21 درصد)، منگنز (81 درصد)، منیزیم (125 درصد)، فسفر (96 درصد) و مس (116 درصد) می باشد. 

آجیل برزیلی و روغن آن بسیار در غذاهای مردم آمریکا استفاده می شوند. روغن آن به رنگ مایل به زرد و طعم مطبوع و مزه شیرین است. و یک روغن بسیار مناسب برای تهیه سالاد است. 
عصاره و روغن این گیاه نیز یک افزودنی بسیار رایج در تولید لوازم آرایشی و بهداشتی است . پوسته این میوه نیز در ساخت لوازم تزئینی کاربرد دارد .
از چوب این گیاه نیز در صنایع چوب بری استفاده می گردد. 

تکثیر:
تکثیر این گیاه توسط کشت بذور آن صورت می گیرد. بیشتر بذرها به وسیله خرگوش ها در مکان های سایه کشت می شوند. بسیاری از نهال ها ممکن است در یک ناحیه، سال ها بصورت خفته باقی بمانند تا نور آفتاب به آنها برسد و پس از دریافت نور کافی و مساعد شدن شرایط، مجدداً رشدشان را آغاز می کنند. 
حدود 20 هزار تن آجیل برزیلی هر سال برداشت می شوند که بولیوی حدود 50 درصد، برزیل 40 درصد و پرو حدود 10 درصد این مقدار را به خود اختصاص می دهند. 


: منابع  

تصاویر گیاه درخت آجیل برزیل:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 


گیاهان دیگر از همین خانواده :
درخت گلوله توپ
لسیتیس پایسونیس
لِسی تیس
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت