١٦/٢/١٤٤١ --- 10/16/2019 --- ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲۴ مهر امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فوت و فن باغبانی امروز
کاشت بذر اسفناج
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  52  نفر
بازدید امروز :  2029  بازدید
بازدید دیروز :  12513  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
هميشه بهار کوهی  -  MOUNTAIN ARNICA
ARNICA MONTANA : نام علمی
  ASTERACEAE  - کاسنی : خانواده
اروپا : بومی منطقه
leopard's bane, wolf's bane, mountain tobacco : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
خاکهای اسیدی و حاصلخیز- حساس به خاکهای آهکی
25-20
مرطوب
زیاد

هميشه بهار کوهی

همیشه بهار کوهی ساقه‌ ای بلند به طول 60-20 سانتیمتر دارد که د انتها به یک گل تکی ختم می شود. اغلب برگها در قسمت طوقه بوجود می آیند. اما در طول ساقه هم یک یا دو جفت برگ دیده می شود. گلهای انتهایی زرد بوده که از خرداد تا شهریور تشکیل می شوند. این گیاه دارای ماده سمی helenalin است که اگر به مقدار زیادی مصرف شود، عوارض جانبی به همراه دارد. اگر خود گیاه خورده شود، این عوارض جانبی شامل خونریزی شدید معده و روده ها می شود. ریشه ها دارای تیمول هستند که به عنوان قارچکش و نگهدارنده استفاده می شود و احتمالا ضد التهاب است.
مهمترین ترکیبات موجود در همیشه بهار کوهی که مسئول خواص دارویی آن هستند، سزکوئی ترپنها، helenalin و dihydrohelenalin هستند.
این گیاه خاکهای اسیدی، حاصلخیز، مرطوب و با زهکش مناسب را می پسندد. pH مورد نیاز این گیاه 5.8 تا 7.6 است. بهترین رشد را در نور کامل آفتاب دارد. همیشه بهار کوهی به باد حساس است و بر روی خاک می افتد. این گیاه مقاوم به سرماست و می تواند تا 25- درجه را تحمل کند.
از این گیاه برای درمان درد و ورمهای پوستی، جای نیش حشرات، دردهای عضلانی و غضروفی، جوشها و ترک خوردن لبها استفاده می شود. مصرف خوراکی این گیاه برای درمان گلودرد، نیش حشرات، درد و تورم رگهای پوستی( التهاب سطحی وریدی) و درد لثه ها است. به دلیل کاهش دردهای عضلانی و غضروفی ممکن است در درمان آرتروز کاربرد داشته باشد. در آشپزی از این گیاه به عنوان طعم دهنده نوشیدنی ها، تهیه دسرها، ژلاتین، آب نباتها و پودینگها استفاده می شود. در صنایع آرایشی همیشه بهار کوهی را برای ساخت تقویت کننده های موی سر و شامپوهای ضد شوره به کار می برند. از روغن این گیاه هم برای ساخت عطرها و معطر کردن محصولات آرایشی استفاده می شود.
همیشه بهار کوهی به پوسیدگی طوقه و بیماری های قارچی بسیار حساس است. مهمترین عوامل بیماری زای این گیاه فیتوفترا و فوما است. در آب و هوای داغ و مرطوب و یا داغ و بسیار خشک احتمال این بیماری ها بسیار بیشتر است. در هنگام آلودگی گیاهان حالت پژمردگی پیدا می کنند که می توان در این مرحله از قارچکشها استفاده کرد. این گیاه آفت خاصی ندارد. گاهی کرمهای صدپا و بید را می توان بر روی این گیاه دید ولی خسارتی که وارد می کنند بسیار کم است.
تکثیر این گیاه با کشت بذر در شاسی سرد در اوایل بهار و انتقال آنها در زمانیست که به اندازه کافی رشد کرده باشند. این اندازه باید به حدی باشد که گیاهان در هنگام انتقال آسیبی نبینند. جوانه زنی بذرها در دمای 13 درجه 4-3 هفته طول می کشد. گاهی از تقسیم نیز برای تکثیر این گیاه استفاده می کنند.
همیشه بهار کوهی در صورتیکه به صورت خارجی و یا در مقادیر کمی استفاده شود عوارض جانبی خاصی ندارد ولی در صورت مصرف خوراکی و در مقادیر بالا سبب دل درد، اسهال، خارش پوستی، کوتاه شدن نفسها و ضربان شدید قلب، افزایش فشار خون، خونریزی داخلی، کما و احتمالا مرگ می شود.گفته می شود که این گیاه نباید بر روی زخمهای باز استفاده شود زیرا ممکن است بیش از مقدار مجاز جذب خون شود. زنان باردار و همچنین زنان در دوران شیردهی نباید از این گیاه استفاده کنند. کسانیکه به گیاهان دیگری از خانواده کاسنی حساسیت دارند از این گیاه هم نباید استفاده کنند. افرادی که سیستم گوارشی حساس، زخم معده، بیماری Crohn ، مشکلات روده ای، ضربان شدید قلب و یا فشار خون بالا دارند، نباید از این گیاه استفاده کنند. همیشه بهار کوهی می تواند سبب افزایش خونریزی در هنگام عمل جراحی و یا بعد از آن شود. به همین دلیل حداقل دو هفته قبل از هرگونه عمل جراحی نباید از این گیاه استفاده کرد. این گیاه با داروهای ضد لخته کننده خون(Anticoagulant / Antiplatelet drugs) مانند آسپیرین، دیکلوفناک و ... تداخل دارویی دارد.

: منابع  

تصاویر گیاه هميشه بهار کوهی:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 


گیاهان دیگر از همین خانواده :
ماریتیغال
بابونه
لوزارنگ / لوزاگلرنگی
ژربرا جامزونی
شکرتیغال
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت