٢٣/١/١٤٤١ --- 9/23/2019 --- ۱۳۹۸ دوشنبه ۱ مهر امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فوت و فن باغبانی امروز
نحوه کاشت بذر شمعدانی
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  15  نفر
بازدید امروز :  1221  بازدید
بازدید دیروز :  11024  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
بیگنِی / برگ بوی چینی  -  BIGNAY
ANTIDESMA BUNIUS : نام علمی
  PHYLLANTHACEAE  - فیلانتاسه : خانواده
جنوب شرقی آسیا و شمال استرالیا : بومی منطقه
bugnay ، Herbert River-cherry ، Queensland-cherry ، salamander-tree ، Chinese-laurel ، wild cherry ، currant tree : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
متوسط از نظر بافت و مواد غذایی
نواحی گرمسیری
کمی مرطوب
زیاد

بیگنِی / برگ بوی چینی

خصوصیات گیاهشناسی:
درخت بیگنِی یا برگ بوی چینی، درختی میوه دهنده از خانواده فیلانتاسه می باشد. این درخت بومی جنوب شرقی آسیا و شمال استرالیا است. نام این گیاه (Bignay) فیلیپینی است. این گیاه بصورت های مختلف مانند درختچه های کوتاه یا بلند و یا به صورت درختانی طویل با رشد مستقیم که ارتفاعشان تا 30 متر نیز می رسد، می تواند وجود داشته باشد. برگ های بیگنِی تخم مرغی شکل، چرمی و همیشه سبز به طول 20 سانتیمتر می باشد. این برگ ها با دمبرگ های کوتاهشان روی شاخه های کوچک درخت قرار دارند به طوری که تاج متراکم و انبوهی را به وجود می آورند.
این گونه ها دوپایه بوده و گل های نر و ماده به صورت مجزا روی پایه های جدا از هم رشد می کنند. این گل ها عطری قوی و گاهی اوقات بسیار نامطبوع تولید می کنند. پرچم های گل های نر روی خوشه های کوتاه ولی مادگی در گل های ماده روی خوشه های بلند قرار دارند. میوه های این گیاه گرد بوده و کمتر از یک سانتیمتر پهنا دارند. این میوه ها به صورت منفرد یا جفت روی خوشه های بلند و متراکم قرار دارند. این میوه ها زمانی که هنوز نارس هستند به رنگ سفید و به تدریج قرمز و در نهایت به رنگ سیاه تبدیل می شوند. میوه های یک خوشه بصورت نا هماهنگ می رسند به طوری که در یک زمان، میوه هایی با رنگ های مختلف  روی یک خوشه دیده می شود. پوست میوه دارای عصاره ی قرمز رنگ است در حالی که عصاره ی پالپ میوه بی رنگ می باشد. میوه دارای بذرهایی به رنگ روشن است. میوه های نارس دارای طعم ترش مانند طعم قره قاط، و میوه های رسیده دارای طعمی ملس و ترش و شیرین می باشند.

شرایط محیط رشد:
درخت بیگنِی مخصوص نواحی گرمسیری است. و در برخی نواحی تا ارتفاع 1200 متر از سطح دریا نیز گسترش دارد. دمای تا 27 درجه فارنهایت را می تواند تحمل کند. برای رشد بهتر به مکان هایی با آفتاب کامل تا کمی سایه نیاز دارد. 

خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:
از میوه های این درخت در تهیه مربا استفاده می شود. در مالایا، میوه ها توسط کودکان خورده می شوند و بسیار مورد علاقه آنها هستند. در اندونزی، میوه ها به همراه ماهی پخته شده و مصرف می گردند. در اکثر نواحی میوه های رسیده و غیر رسیده آن در تهیه مربا و ژله استفاده می شوند. 
در اندونزی و فیلیپین، برگ های بیگنِی بصورت نارس و خام و یا بصورت دم کرده و پخته به همراه برنج مصرف می شوند و یا مخلوط با سبزی ها و دیگر ادویه ها برای مصرف خوراکی به کار می روند.
در آسیا، برگ های این گیاه به عنوان یک داروی معرق و همچنین بهبود دهنده ی مارگزیدگی استفاده می شوند. 

آفات و بیماری ها:
این درخت در نواحی جنوب شرقی آسیا، به وسیله برخی از موریانه ها مورد حمله قرار می گیرد. همچنین در فلوریدا، برگ های آن به وسیله برخی از شته ها مورد حمله قرار گرفته و برگ ها به صورت دوده ای (که آثار به جا مانده از شته ها است) دیده می شوند.  

تکثیر:
تکثیر درخت بیگنِی از طریق کشت بذر، ریشه دار کردن قلمه، پیوند و یا خوابانیدن هوایی به سهولت امکان پذیر است. در روش خوابانیدن هوایی، درخت 3 سال پس از انتقال به زمین اصلی به باردهی می رسد. 
فاصله کشت درخت ها از هم باید حدود 12 تا 14 متر باشد. و به ازای هر 10 تا 12 درخت ماده، باید یک درخت نر کشت شود تا گرده افشانی به نحو مطلوبی صورت گیرد. زمانی که نهال ها کوچک هستند استفاده از بادشکن ها نیز ضرورت دارد.

هشدار:
پوست این درخت دارای برخی سموم آلکالوئیدی است. همچنین بوی بسیار قوی گل های آن نیز (به خصوص گل های نر)، برای برخی افراد بسیار نامطبوع و مضر است. 


: منابع  

تصاویر گیاه بیگنِی / برگ بوی چینی:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 

گیاهان دیگر از همین جنس :
گیلاس رودخانه هِربِرت
تِسِل بِری

گیاهان دیگر از همین خانواده :
انگور برمه
میروبالان یا انگور فرنگی هندی
باکورآ آنگولاتا
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت