١٩/١/١٤٤١ --- 9/19/2019 --- ۱۳۹۸ پنج شنبه ۲۸ شهريور امروز
 
پایگاه اطلاع رسانی گل و گیاه، باغبانی و فضای سبز
Signup  Login  صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | لیست گیاهان  | تماس با ما  | RSS  | درباره ما
لینک های اصلی
جستجو  
آخرین مطالب
فوت و فن باغبانی امروز
فصل مناسب پیوند درختان میوه
تصویر روز
طراحی و اجرای فضای سبز
طراحی و اجرای فضای سبز
آمار بازدید سایت
بازدید کننده آنلاین :  75  نفر
بازدید امروز :  2239  بازدید
بازدید دیروز :  11445  بازدید
تبلیغات متفرقه
تلگرام نارگیل
بکرایی  -  BAEL FRUIT
AEGLE MARMELOS : نام علمی
  RUTACEAE  - مرکبات : خانواده
هند : بومی منطقه
bael, Bengal quince, golden apple, stone apple, wood apple, Indian bael, bili : نام های دیگر
خاک و تغذیه دمای ایده آل محیط آبیاری و رطوبت نور محیط
متوسط تا غنی و زهکش دار
معتدل تا نسبتا گرم
کمی مرطوب
زیاد

بکرایی

دانستنیهای علمی : Aglemarmebs اغلب متعلق است به خانواده سداب و در هند ایران پاکستان، بنگلادش دیده شده است. این گیاه در هند بصورت سنتی بعنوان دارویی و غذا مورد استفاده قرار می گیرد.
خصوصیات ظاهری : بکرایی در ختچه ای در سایز متوسط است. خاردار و دارای برگ های مرکز نسبتاً دراز به طول5 سانتی متر برگچه های آن ظاهر بیضوی نوک تیز نازک دارند. گل های آن دارای مشخصات کلی انواع Citvus ها و به رنگ سفید مایل به به سبزاست. منشا اصلی آن در هند بوده است . در جنوب ایران نیز وجود دارد میوه اش مدور به رنگ خاکستری گوشت دار و دارای طعم شیرین است. پوست بسیار سفتی دارد بسیار خوشبو و طعم مطبوع دارد.
شرایط محیط رشد: بکرایی در شرایط جنگلی خشک در دامنه ها یا شیب های شمالی یافت می شود. نواحی مرکزی هند و جنوب نپال خوب رشد می کند. در رنج وسیعی از شرایط خاکی رشد خواهد داشت و مقاومت خوبی به شرایط غرقابی دارد. به تغییرات دمایی نیز بسیار مقاوم می باشد. برای تولید میوه به گذراندن فصل خشک نیاز دارد. برای نگهداری به کود یا تغذیه زیادی نیاز ندارد و با حداقل های آبیاری و تغذیه ای می تواند به رشد خود ادامه دهد. اما بهترین رشد را در خاک غنی و زهکشی خوب خواهد داشت.
خواص درمانی و کاربردهای صنعتی: مطالعات بر روی میوه بکرایی نشان داد روغن های ضروری آن بر علیه 21 نوع باکتری موثر می باشد. در تحقیقی اثر کنسانتره آب میوه بکرایی بر روی میزان گلوکز، کلسترول، تری گلیسرید، کرآتینین و فعالیت آنزیم سرم خون موش های صحرایی دیابتی اثرات کاهنده کنسانتره بکرایی بر میزان قند و چربی خون در موش های دیابتی مشاهده گردید. ریشه، دانه و میوه آن ارزش درمانی دارد . مغز آن شامل ترکیبات فعال از جمله کارتنوئید ، فنولیک ، آلکالوئید ، ترپنوئید است که علیه بیماری های مزمن استفاده می شوند. شامل ویتامین های C,A ، ویتامین ، ریبوفلاوین ، نیاسین است . همچنین برای درمان انگل های روده استفاده می شود. با کسب نتایج مطلوب و فراهم بودن شرایط تولید تجاری می توان از عصاره این میوه برای درمان انواع عفونت های میکروبی قارچی و به عنوان نگهدارنده غذایی و موثر در جلوگیری از سرطان و پیری زودرس استفاده نمود.
نحوه تکثیر گیاه: بکرایی عموما بوسیله بذر تکثیر می یابد در حالیکه در محیط حفاظت شده کشت گردد و نشای آن به مزرعه انتقال یابد. گیاهچه هایی که از بذر حاصل می شوند تنوع زیادی در بافت، سایز و کیفیت از خود نشان می دهند. در این میوه خوابانید هوایی و نیز قلمه ریشه نیز برای تکثیر کابرد دارد. . در زمین اصلی بین درخت ها 6 تا 9 متر فاصله گذاشته شود.

: منابع  

تصاویر گیاه بکرایی:

با در نظر گرفتن مواردی چون زیبایی، خواص دارویی، کاربرد های صنعتی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و آفات، سهولت دسترسی برای خرید و ... به این گیاه از 1 تا 10 نمره دهید :

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

لطفاٌ با عضویت در سایت نارگیل و قرار دادن اطلاعات و تجربیات خودتان از این گیاه در زمینه های دانستنیهای علمی، خصوصیات ظاهری،شرایط نگهداری، خواص گیاه، عوارض و درمان، چگونگی تکثیر و ... در بخش نظرات، مقاله فوق را کامل نمایید

همچنین میتوانید در بخش گفتگوی گروهی و پرسش و پاسخ شرکت نمایید
 
 
مطالب این صفحه را پسندیدم
Like
 
برای ثبت نظر و یا پرسش میبایست در سایت عضو باشید و به سیستم وارد شوید . ورود
 


گیاهان دیگر از همین خانواده :
لیمو انگشتی استرالیایی
سیب چوبی
لیمو ایرانی / لیمو ترش شیرازی
بالنگ
سوداچی
 
فروشگاه اینترنتی نارگیل  
Loading
Loading
Nargil Logo gray

© تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است
آخرین مطالب :


مقالات پر بازدید :


صفحه اصلی  | پرسش و پاسخ  | خدمات  | فروشگاه  | نقشه سایت  | تماس با ما  | RSS
فهرست گل و گیاه   |  نمایشگاههای گل و گیاه   |  اخبار گل و گیاه   |  مقالات گل و گیاه   |  مؤسسات گل و گیاه
ورود / عضویت