از
نظرطب قدیم ایران مارچوبه گرم و خشك است بنابراین آنهایی كه سرد مزاج
هستند باید آنرا با عسل بخورند و آنهایی كه گرم مزاج هستند باید آنرا با
سركه بخورند .
به گزارش خبرنگار
باشگاه خبرنگاران کرمانشاه
مارچوبه
بصورت وحشی در اكثر نقاط دنیا میروید برگهای آن فلسی شكل بوده كه از
كنار آنها شاخههایی باریك و دراز و سبز رنگ بصورت دستههای 3 تا 8 تائی
خارج میشود.
بعلت زیبا بودن این گیاه را بصورت تزئینی در باغچهها میكارند مارچوبه را در اوائل پائیز میچینند
.
این گیاه از قدیم الایام مورد استفاده بشر بوده است و حتی در اهرام ثلاثه مصر نقاشیهایی وجود دارد كه مارچوبه
را نشان میدهد . مارچوبه را میتوان بصورت مختلف مصرف كرد
.
باید مارچوبه را با كمیآب و حرارت كم در ظرفهای ضد زنگ پخت و تقریبا نیمه خام آنرا برداشت .
آب مارچوبه را دور نریزید و از آن برای سوپ استفاده كنید زیرا دارای ویتامین و املاح است .
وقتیكه مارچوبه میخرید دقت كنید تازه باشد . شاخههای مارچوبه تازه راست و نرم بوده و نوك آن نباید باز شده
باشد و اگر فلسهای نوك آن باز باشد نشانه این است كه گیاه مدت زیادی مانده و كهنه شده است
.
مارچوبه
دارای آسپاراژین ، تانن ، اسید گالیك ، آسپاراگوس، و اسید سوكسینیك است
دانه آن دارای 15 درصد مواد روغنی است این روغن زرد مایل به قرمز است
.
خواص داروئی
:
از
نظرطب قدیم ایران مارچوبه گرم و خشك است بنابراین آنهایی كه سرد مزاج
هستند باید آنرا با عسل بخورند و آنهایی كه گرم مزاج هستند باید آنرا با
سركه بخورند
.
مارچوبه گیاهی است ادرار آور و دارای خواص زیادی است
.
1-
خوردن
آن دید چشم را تقویت میكند . 2- برای تقویت نیروی جنسی مفید است. 3- ضعف
مثانه را برطرف میكند . 4- برای تقویت قلب مفید است . 5- ملین است و یبوست
را برطرف میكند. 6- تب بر است. 7- مارچوبه بعلت داشتن كلروفیل خونساز است
و كسانیكه كم خون هستند باید از آن استفاده كنند . 8- مارچوبه به ساختن
گلبولهای قرمز خون كمك میكند
.
طرز استفاده
:
برای نگاهداری مارچوبه آنرا در پارچههای مرطوب ببندید و در یخچال قرار دهید زیرا گرما و خشكی آنرا از بین میبرد
.
مارچوبه را نیز میتوان در سالاد ریخت و یا از آن سوپ تهیه كرد
.
مورد دیگر استفاده از مارچوبه غیر از پختن آن بصورت دم كرده آن است
.
دم كرده مارچوبه را به این صورت تهیه كنید
:
چند شاخه مارچوبه را در داخل یك لیتر آبجوش بریزید و مقداری هم رازیانه و جعفری به آن اضافه كنید و بگذارید مدت
پنج دقیقه دم بكشد . از این دم كرده به مقدار دو تا سه فنجان در روز برای تسكین و آرامش قلب استفاده كنید
.
مضرات
:
مارچوبه
را نباید آنهایی كه مبتلا به ورم مجاری ادرار هستند و نیزاشخاص عصبی مصرف
كنند . مارچوبه همچنین برای مبتلایان به رماتیسم و سنگ كلیه خوب نیست