فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز چهارشنبه ۱۴۰۳/۲/۵         
  

از نظرطب قدیم ایران مارچوبه گرم و خشك است بنابراین آنهایی كه سرد مزاج هستند باید آنرا با عسل بخورند و آنهایی كه گرم مزاج هستند باید آنرا با سركه بخورند .

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران کرمانشاه

 مارچوبه بصورت وحشی در اكثر نقاط دنیا می‌روید برگ‌های آن فلسی شكل بوده كه از كنار آنها شاخه‌هایی باریك و دراز و سبز رنگ بصورت دسته‌های 3 تا 8 تائی خارج می‌شود.

 بعلت زیبا بودن این گیاه را بصورت تزئینی در باغچه‌ها می‌كارند مارچوبه را در اوائل پائیز می‌چینند
  این گیاه از قدیم الایام مورد استفاده بشر بوده است و حتی در اهرام ثلاثه مصر نقاشی‌هایی وجود دارد كه مارچوبه  را نشان می‌دهد . مارچوبه را می‌توان بصورت مختلف مصرف كرد

باید مارچوبه را با كمی‌آب و حرارت كم در ظرف‌های ضد زنگ پخت و تقریبا نیمه خام آنرا برداشت .
 آب مارچوبه را دور نریزید و از آن برای سوپ استفاده كنید زیرا دارای ویتامین و املاح است .

 وقتی‌كه مارچوبه می‌خرید دقت كنید تازه باشد . شاخه‌های مارچوبه تازه راست و نرم بوده و نوك آن نباید باز شده

باشد و اگر فلسهای نوك آن باز باشد نشانه این است كه گیاه مدت زیادی مانده و كهنه شده است

مارچوبه دارای آسپاراژین ، تانن ، اسید گالیك ، آسپاراگوس، و اسید سوكسینیك است دانه آن دارای 15 درصد مواد روغنی است این روغن زرد مایل به قرمز است
 
خواص داروئی :  
 
از نظرطب قدیم ایران مارچوبه گرم و خشك است بنابراین آنهایی كه سرد مزاج هستند باید آنرا با عسل بخورند و آنهایی كه گرم مزاج هستند باید آنرا با سركه بخورند
 
مارچوبه گیاهی است ادرار آور و دارای خواص زیادی است
 
1- خوردن آن دید چشم را تقویت می‌كند . 2- برای تقویت نیروی جنسی مفید است. 3- ضعف مثانه را برطرف می‌كند . 4- برای تقویت قلب مفید است . 5- ملین است و یبوست را برطرف می‌كند. 6- تب بر است. 7- مارچوبه بعلت داشتن كلروفیل خونساز است و كسانیكه كم خون هستند باید از آن استفاده كنند . 8- مارچوبه به ساختن گلبول‌های قرمز خون كمك می‌كند
 
طرز استفاده :  
 
برای نگاهداری مارچوبه آنرا در پارچه‌های مرطوب ببندید و در یخچال قرار دهید زیرا گرما و خشكی آنرا از بین می‌برد .
 
مارچوبه را نیز می‌توان در سالاد ریخت و یا از آن سوپ تهیه كرد
 
مورد دیگر استفاده از مارچوبه غیر از پختن آن بصورت دم كرده آن است
 
دم كرده مارچوبه را به این صورت تهیه كنید
 
چند شاخه مارچوبه را در داخل یك لیتر آبجوش بریزید و مقداری هم رازیانه و جعفری به آن اضافه كنید و بگذارید مدت

پنج دقیقه دم بكشد . از این دم كرده به مقدار دو تا سه فنجان در روز برای تسكین و آرامش قلب استفاده كنید


 
مضرات :  


مارچوبه را نباید آنهایی كه مبتلا به ورم مجاری ادرار هستند و نیزاشخاص عصبی مصرف كنند . مارچوبه همچنین برای مبتلایان به رماتیسم و سنگ كلیه خوب نیست
  

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.