تربچه از جمله سبزی هایی است که هم ریشه و هم برگ آن دارای خواص فراوانی است.
تربچه گیاهی است یک ساله که ارتفاع ساقه آن تا یک متر می رسد . برگ های آن پهن ، ناصاف ، کرک دار و با بریدگی های نامنظم است.
گل های آن به رنگ سفید، زرد روشن، آبی روشن و بنفش است که در انتهای شاخه ظاهر می شود.
برخی از خواص این گیاه عبارتند از:
• برگ و ریشه تربچه دارای مقدار فراوانی ویتامین C است.
• مقدار ویتامین C موجود در برگ های این سبزی، نسبت به ریشه آن پنج برابر بیشتر است.
• ریشه کروی و قرمز این سبزی همچنین دارای مقادیر فراوانی پتاسیم، اسید فولیک و مس است.
• تربچه خاصیت ضد سرطان دارد و مدت مدیدی است که از این سبزی برای درمان اختلالات کبدی استفاده می شود.
• از تربچه برای دفع سنگ های کلیوی استفاده می شود و برای درمان نقرس و روماتیسم مفید است.
• اگر برگ آن همراه با غذا خورده شود کمک خوبی برای هضم غذا است. آب برگ تربچه برای تقویت چشم مفید است.
• خوردن تخم تربچه، ترشح شیرمادر را زیاد می کند.
• تخم تربچه اشتهاآور است.