به گزارش خبرگزاری فارس از لاهیجان، رضا آزادی عصر امروز در جریان بازدید از طرحهای پژوهشکده چای در باغهای چای این شهرستان اظهار کرد: پژوهشکده چای کشور با هدف انجام فعالیتهای تحقیقاتی و ارائه توصیههای فنی به کشاورزان چایکار و کارخانههای چایسازی ایجاد شده است.
وی به فعالیتهای اصلی پژوهشکده چای اشاره کرد و افزود: شناخت و بررسی مسائل و مشکلات صنعت چای، تهیه و تدوین طرحها و پروژههای تحقیقاتی تقاضامحور، بحث و تبادل اطلاعات علمی و فنی در مورد برطرف کردن مشکلات و نیازهای بخش اجرا از فعالیتهای پژوهشکده چای است.
رئیس پژوهشکده چای با بیان اینکه مطالعه گیاهشناسی از اهداف تحقیقاتی این پژوهشکده است، تصریح کرد: مطالعات ژنتیک، زیستفناوری و فیزیولوژی چای با استفاده از روشهای بیومتری و تکنیکهای متداول و پیشرفته در بهنژادی چای یکی از مهمترین پروژههای در دست اجرای پژوهشکده چای است.
آزادی، گزینش کلونی برای تولید ارقام اصلاحشده دارای ویژگی مطلوب عملکرد بالا، کیفیت مناسب و مقاوم به تنشهای زنده و غیر زنده را از اهداف تحقیقاتی پژوهشکده چای خواند و بیان کرد: ارقام اصلاح شده به چایکاران معرفی میشود.
وی به بررسی ویژگی فیزیکی، شیمیایی و زیستشناسی خاک باغهای چای و مطالعه وضعیت تغذیه گیاهی و اصلاح آن برای ارتقای کیفیت و کمیت محصول چای اشاره کرد و گفت: مطالعه و انجام فعالیتهای تحقیقاتی امور باغبانی از اهداف تحقیقاتی پژوهشکده چای است.
رئیس پژوهشکده چای با اشاره به فعالیتهای تحقیقاتی این پژوهشکده، خاطرنشان کرد: تکثیر، کشت، قلمهگیری، هرس، برگچینی، برداشت، جایگزینی یا واکاوی، ریشهکنی بوتههای فرسوده و جایگزینی با ارقام اصلاح شده دارای کیفیت و کمیت مناسب از برنامههای پژوهشکده مذکور است.
آزادی به مطالعه روشهای مختلف آبیاری و اثر آن روی افزایش کمی و کیفی محصول و امکان توسعه آبیاری بارانی در باغهای چای اشاره کرد و یادآور شد: مطالعه و بررسی کمیت بیوشیمیایی برگ سبز و چای سیاه، اندازهگیریهای صفتهای مربوط به کیفیت چای برای انجام امور تحقیقاتی، مطالعه عواملی که روی کیفیت چای سیاه در مراحل تولید تاثیرگذار هستند و انجام کارهای تحقیقاتی در کارخانه آزمایشی در مقیاس کوچک برای تولید چای با روشهای «ارتدکس» و C.T.C با کمک ماشینهای چایسازی مینیاتوری انجام میشود.
وی با بیان اینکه مطالعه آفت چای، بیماریها، علفهای هرز و عوامل دیگر خسارتزا به محصول چای از اهداف پژوهشکده چای است، اظهار کرد: مطالعه روشهای مدیریت مبارزه با بیماریها بهویژه مدیریت مبارزه تلفیقی با بیماری «نماتد» مولد زخم ریشه چای به عنوان مهمترین عامل خسارتزای چای در پژوهشکده چای بررسی میشود.