فروشگاه اینترنتی گل و گیاه نارگیل            
امروز سه شنبه ۱۴۰۳/۲/۴         
  

هندوانه جزو بهترین میوه های فصل تابستان و دارای خواص فراوانی است. با این حال همانند دیگر مواد غذایی در صورت افراط در مصرف، می‌تواند اثرات منفی روی بدن بگذارد
به گزارش پایگاه 598 به نقل از روزنامه خراسان، هندوانه سرشار از ویتامین‌های A،C،B6, ،لیکوپن،سیترولین و پتاسیم است اما مصرف بیش‌ازحد هندوانه می‌تواند به اعصاب  آسیب برساند، مشکلات قلبی  و اختلالات گوارشی به وجود بیاورد؛ بنابراین خوردن روزانه آن به میزان زیاد توصیه نمی‌شود.


اما ترکیبات این میوه:

لیکوپن:میزان لیکوپن در هندوانه از گوجه‌فرنگی نیز بیشتر است.یک و نیم لیوان  هندوانه حاوی 9-13 میلی گرم لیکوپن است.لیکوپن رنگدانه‌ای است که به این میوه و گوجه‌فرنگی رنگ می‌دهد.لیکوپن مانند آنتی اکسیدان عمل می‌کند که سموم اضافه و رادیکال‌های آزاد را در بدن از بین می‌برد تا از خطر بیماری و سرطان کاسته شود.

اما مصرف بیش‌ازحد لیکوپن باعث مشکلات گوارشی  مانند حالت تهوع،اسهال ،سوءهاضمه و نفخ می‌شود.

سیترولین:فیتوکمیکال دیگر موجود در این میوه به آرژنین تبدیل می شود.آرژنین نوعی اسیدآمینه است که زمینه تولید بیشتر پروتئین را فراهم می‌کند.این فیتوکمیکال برای سلامت قلب و گردش خون لازم و مهم است.اما مصرف بیش‌ازحد این ماده باعث نازایی، اختلال در نعوظ و کاهش خون رسانی به قسمت تناسلی می‌شود.

پتاسیم: بدن برای عملکرد درست به این ماده معدنی نیاز دارد.همچنین باعث می‌شود عضو و بافت‌ها درست عمل کند.هر فرد بزرگسال روزانه به 2000 میلی گرم پتاسیم نیاز دارد. افراط در مصرف مواد غذایی سرشار از پتاسیم باعث هیپرکالمی ( افزایش سطح خونی یون پتاسیم )در بدن می شود که می‌تواند مشکلات قلبی و عروقی مانند ضربان ضعیف،ضربان نامنظم قلب،   سکته و مشکلات کلیوی ایجاد کند. بهتر است  هر بار مصرف هندوانه را به سه پیمانه متوسط محدود کنید.
اثرات منفی مصرف زیاد هندوانه
اثرات منفی مصرف زیاد هندوانه

نظرات و پرسشهای کاربران

پایگاه اینترنتی نارگیل به عنوان یکی از اولین سایت های تخصصی و جامع ترین دایره المعارف گل و گیاه و باغبانی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرده و از سال ۱۳۹۱ امکان خرید اینترتی محصولات مرتبط با این حوزه مانند انواع گل و گیاه و بذر، خاک و کود های کشاورزی، سموم دفع آفات و ابزار باغبانی را برای علاقه مندان گل و گیاه فراهم نموده است.
© 2024 تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به نارگیل است. استفاده از مطالب در رسانه های آموزشی با ذکر منبع و لینک به صفحه مربوطه بلا مانع است.