به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، "یوسف اصغری" درباره توت اظهار داشت: در ایران توت سفید در فصل بهار به صورت تازه مصرف میشود و برای بقیه مواقع سال، از نوع خشک آن استفاده میشود. همچنین در برخی مناطق از توت سفید شیره و رب نیز تهیه میشود.
خواص دارویی توت سفید
به گفته وی قسمتهای مورد استفاده عبارت از میوه، برگ، شیره و پوست شاخههای تازه است. جوشانده پوست خشک شاخههای جوان و تازه درخت توت برای کم کردن فشار خون و لینت مزاج مفید است.
این مدرس و محقق طب سنتی اضافه کرد: جوشانده برگ آن با برگ انگور برای رنگ مو استفاده میشود. از ضماد کوبیده برگ آن با روغن زیتون برای درمان سوختگی استفاده میشود.
"اصغری" افزود: اگر برگ تمیز درخت توت سفید را بکوبید، شیرهای از آن به دست میآید که التیام و جوش خوردن زخمها را تسریع میکند. طبیعت توت سفید گرم و تر، اصلاح کننده مشکلات کبد و طحال است، همچنین ادرار آور، ملین و برای آبله و حصبه نافع است.
وی اضافه کرد: کسانی که توت به آنها نمیسازد با سکنجبین این ناسازگاری برطرف میشود. همچنین قند موجود در توت سفید از جنس گلوکز و برای افراد مبتلا به بیماری قند، بیضرر است و به همین دلیل به این افراد توصیه میشود، چای خود را به جای قند، با توت خشک میل کنند اما باید در مصرف آن رعایت اعتدال را کنند تا موجب تغییرات شدید انسولین نشود.
این مدرس و محقق طب سنتی بیان داشت: میوه توت بیدانه برای معالجه مرض قند موثرتر از بقیه انواع توت است. بهطوریکه «حکیم ابونصر هروی» در کتاب خود توصیه میکند که موقعی توت بخورند که شکم خالی باشد و به طور کلی بهترین موقع خوردن توت، صبح ناشتا و یا عصر در فاصله غذای ظهر و شام است که زود هضم میشود و مواد غذایی آن بهتر جذب بدن میشود.