یک کارشناس طبسنتی در همدان گفت: سیاهدانه دارای فواید بسیاری است اما با این حال مصرف آن برای بعضی افراد زیانآور است.
"امیرحسین خسروی" در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه همدان، با بیان اینکه همدانیها سیاهدانه را سیانوج هم میخوانند و به طرق مختلف از آن استفاده میکنند، اظهار کرد: سیاهدانه یک گیاه با دانههای مقوی است که دارای طبع گرم و خشک است.
وی تصریح کرد: سیاهدانه برای درمان کمخونی، تقویت استخوان، درمان تاخیر در قاعدگیهای زنان و از روغن آن برای رفع دردهای مختلف مفصلی تجویز میشود. از دیگر خواص این گیاه میتوان به درمان نفخهای شکمی و اسهالهای حاد در افراد صفراوی مزاج اشاره کرد.
خسروی گفت: از آنجا که سیاهدانه دارای طبع مشخص گرم و خشک است بنابراین مصرف آن برای افرادی که دارای طبع گرم و خشک هستند، توصیه نمیشوند. مصرف این گیاه در خانمهای باردار به علت تهدید به سقط جنین و در افرادی که اگزماهای حاد دارند، زیانآور است.
این کارشناس طبسنتی با بیان اینکه از سیاهدانه در داروها و ادویهجات استفاده میشود، اظهار کرد: کسانیکه تمایل به خوردن سیاهدانه دارند میتوانند روزانه یک قاشق مرباخوری سیاهدانه را ساییده و همراه با عسل و کمی زعفران میل کنند.