خبرگزاري آريا- خاکشير جزو آن دسته از خوراکيهايي است که خوردن آن باعث از بين رفتن عطش و تشنگي ميشود و يکي از نوشيدني هايي است که از گرما زدگي جلوگيري مي کند و براي رفع عطش روزه داران بسيار مفيد است.
به گزارش خبرگزاري آريا، جداي از اينها، خاکشير درمان مناسبي براي مشکلات دختران لاغر است چرا که اشتها ميآورد و معده را تقويت ميکند.
خاکشير
خواص خاکشير
خاکشير از نظر طب قديم ايران گرم و تر است.
خاکشير تببُر است.
براي دفع کرم مفيد است.
التهاب کليه را برطرف ميکند.
سرخک و مخملک را دوا ميکند.
خاکشير صدا را باز ميکند.
براي از بين بردن کهير و التهابات پوستي سودمند است.
از گلها و برگ هاي اين گياه ميتوان براي رفع بيماري ناشي از کمبود ويتامين C استفاده کرد.
سنگ کليه را دفع ميکند. براي دفع سنگ کليه ميتوان خارشتر، خاکشير و ترنجبين را با هم مخلوط کرده وصبح ناشتا خورد.
خواص کلي و درماني خاکشير
1.زخمها و جراحات را التيام ميبخشد.
2.جوشانده آن را در رفع اسهال روده و خوني و از بين بردن ترشحات زنانه و آب آوردن نسوج ميتوان استفاده کرد.
3.دانههاي خاکشير اندکي ضدعفوني کننده، ضد کرم و تب بر هستند.
4.ملين و خنک کننده با آب سرد است.
5.بذر آن بر ميزان ميل جنسي ميافزايد و اشتها را باز ميکند.
6.تنظيم کننده دستگاه گوارشي بوده و ابتلاء معده را به بيماريها مرتفع ميسازد.
7.خوردن آن سبب نيکويي رنگ و رخسار ميشود. در اين صورت خاکشير را با دو برابر وزن آن، شکر مخلوط کنيد و تا ده روز بخوريد.
8.گرفتگي ادرار را برطرف ميسازد و فربهکننده است.
9.دل مالش و دل ضعفه را از بين ميبرد.
10.براي رفع بيماريهاي نقرس، ورم گوش و دستگاه تناسلي مفيد است.
11. براي اسهال ساده کودکان شيرخوار اثر دارد. براي رفع اسهال ساده کودکان شيرخوار ميتوان مقدار يک قاشق غذاخوري خاکشير پاک کرده را در ظرفي ريخته، روي آتش ملايم به هم بزنند تا خاکشير بو داده شود و سپس کمي آب و عسل به آن افزوده هر نيم ساعت يک قاشق چاي خوري از آن را به کودک بخورانند.
12. به عنوان خنک کننده در امراض حصبه و آبله تجويز شده است.
13.اگر با شير تازه خورده شود، بدن را چاق ميکند.
14. خاکشير را بکوبيد، شب موقع خوابيدن، کف پا تا مچ را با آن ضماد نماييد، در تسکين و بهبود فشار خون اثر دارد.
15. روي ورمهاي سخت و سرطاني، پستان، چشم، نقرس و ورم گوش، ضماد نماييد.
16. از دانههاي خاکشير به عنوان پادزهر به نحو زير ميتوان استفاده کرد:
بزرگسالان معمولاً دانه خاکشير را پس از پاک کردن و شستن کامل به مقدار 10 تا 20 گرم در آب خيسانده، صبح ناشتا با آب و عسل مخلوط و براي چند روز متوالي مينوشند.