کنگر یک گیاه خودروی بهاری است که از نظر سنتی طبیعت گرم و خشک دارد و به همین علت با ماست نیز استفاده می شود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران كرمانشاه
یک کارشناس ارشد و محقق
مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه گفت: بر اساس تحقیقات صورت گرفته با
مصرف کنگر میزان کلسترول خون کاهش می یابد.
علی شیر نیازی فرد،کنگر
را منبع خوب پتاسیم دانست و برای آن خواص دارویی ذکر کرد و گفت: کنگر می
تواند در تقویت دستگاه گوارش اثر گذار باشد، ضمن اینکه اثرات ضد عفونی کننده،
اشتها آور، تب بر و هضم کننده غذا را نیز می توان برای آن برشمرد.
نیازی فرد افزود: تحقیقات
نشان دادهکه مصرف کنگر در برطرف کردن کم خونی پس از عمل جراحی که در افراد
شایع است اثر بخش می باشد.
به گفته این کارشناس ارشد و
محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه خوردن کنگر از رسوب چربی در
جدار رگ ها جلوگیری می کند، ضمن اینکه از کبد نیز در برابر سم های شیمیایی محافظت
می کند.
وی کنگر را حاوی ویتامین
های A و B
دانست و برای آن خواص آنتی اکسیدانی برشمرد و افزود: تحقیقات نشان داده که با
مصرف کنگر میزان کلسترول خون کاهش می یابد.
کارشناس ارشد و محقق مرکز
تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه خوردن کنگر را به افرادی که طبیعت گرم
مزاج دارند توصیه کرد و افزود: کنگر به صورت سوپ، خورش و گاهی نیز به شکل خام مصرف
می شود.
گفتنی است: کنگر با نام
علمی Gundelia
tournefortiiیکی از گیاهان خوراکی
خودروی استان کرمانشاه و متعلق به خانواده کاسنی می باشد و ضمن اینکه مصرف خوراکی
دارد از روغن دانه آن در تهیه صابون، شامپو و پولیش استفاده می شود.