2 دانشجوی مرکز علمی کاربردی همدان موفق شدند 2 رقم سویا را با استفاده از کود نانو به صورت بیولوژیکی کشت کنند
خانم
فکری یکی از این دانشجویان با اشاره به اینکه این 2 رقم شامل m هفت و L
هفده است، گفت : مدت زمان این تحقیق یک فصل زراعی طول کشید .
آقای افخمی
دیگر دانشجو بابیان اینکه سویا گیاهی از تیره نخود و به صورت بوته ای است
که با شاخ و برگ زیاد رشد می کند، افزود: در این روش کود نانو جای کود
شیمیایی را گرفته است .
خانم فکری افزود: استفاده از کود نانو به صورت
سه مرحله همراه با آبیاری به گیاه اضافه و موجب از بین رفتن 2 آفت تریپس و
کرم برگخوار سویا و بیماری لکه ارغوانی سویا می شود .
رئیس دانشگاه علمی
کاربردی همدان هم با بیان اینکه مصرف سویا موجب کاهش وزن و قند خون می
شود، افزود :کود نانو شامل عناصری مثل آهن، روی، منگنز ، ارگانیسم های مفید
خاک و حاوی باکتری های مفید حل کننده فسفات خاک است که موجب تجزیه
باقیمانده سموم فسفره و تبدیل آن به فسفر قابل جذب برای گیاه می شود .
آقای جهانگیری افزود: استفاده از کود نانو عملکرد این محصول را 10 تا 40 درصد افزایش می دهد .