همانند گیاهان در فضای باز ، گیاهان گلدانی نیز می توانند از یک لایه مالچ بهره مند شوند. انواع خاصی از مالچ ، مانند انواع ساخته شده از موادی مانند چمن ، خاک اره و برگ های سوزنی کاج ، مواد مغذی را در خاک تجزیه و آزاد می کنند ، در عین حال از ریشه های گیاه در برابر آفتاب و سرما محافظت می کنند و باعث حفظ رطوبت خاک نیز می شوند.افزودن یک لایه مالچ به هر گیاه گلدانی می تواند یک روش ساده و آسان باشد تا گیاهان از نظر ظاهری از زیبایی بیشتری برخوردار شوند و به سلامت آنها نیز کمک کند. مالچ همچنین می تواند یک روش عالی برای حفظ رطوبت خاک و تشویق رشد جدید در گیاهان دارای ساقه پژمرده باشد.
خلاف مالچی که برای گیاهان بیدونی استفاده می شود ، مالچ برای گیاهان گلدانی داخل می تواند از مواد طبیعی یا مصنوعی تهیه شود.گزینه های مناسب برای مالچ ، مانند سنگ مرمر ، پوسته اسپند و سنگریزه نیز می تواند باشد ، زیرا این گزینه ها سنگین تر هستند و اگر گیاه گلدانی در معرض یک پنجره باز قرار گیرد ، از بین نخواهد رفت. با این حال ، مالچ های ساخته شده از مواد طبیعی مانند خرده چوب ها و برگ ها که تجزیه می شوند به عنوان نوعی غذای گیاهی نیز عمل می کنند.
از آنجایی که گیاهان گلدانی مالچ شده نیاز به آبیاری زیادی ندارند. بنابراین مهم است که مالچ را کنار بزنید تا خاک هنگام آبیاری در معرض دید قرار گیرد. گیاهان گلدان را کاملاً آبیاری کنید. مقدار آبیاری هر گیاه گلدان به اندازه گیاه و گلدان بستگی دارد. با این حال ، اطمینان از اینکه نمی گذارید گلدان کاملا خشک شود مهم است.
اطمینان از اینکه زهکشی گیاهان گلدانی به خوبی انجام می شود نیز مهم است. اطمینان حاصل کنید که از ظروف دارای سوراخ زهکشی استفاده شده تا از غرقاب شدن خاک گلدان و ایجاد پوسیدگی ریشه ناشی از ماندگاری آب جلوگیری شود.