تفاوت در نوع خاک،آب و هوا ،کود ،آب و...باعث تغییر یافتن مواد سازنده میوه و در نتیجه تغییر طعم میوه می شود.زمانی که جذب آب زیاد شود و اصطلاحاً آب كشيدگی ميوه بالاتر می رود و ميوه ها آبكی می شوند و بدليل رقيق شدن قندهای داخل آن طعم شيرين آنها كاهش می يابد.
مصرف كودهای نيتروژنی (ازته) و كمبود نور(تابش مستقيم خورشيد) باعث تجمع نيتروژن در بافت های ميوه می شود.نيتروژن از اجزای مهم پروتئين ها و پروتئين ها از تركيبات مهم رنگريزه ها(رنگدانه ها) هستند كه باعث رنگ در ميوه ها می شود.تجمع زیاد نیتروژن در میوه باعث بی مزه شدن ميوه ها می شود.ازطرفی برای انسان نیز خطرناک است.
جهت جلوگیری از بی مزه شدن میوه ها ، از آبياری بيش از اندازه خودداری شود. برخی از کشاورزان قبل از برداشت جهت افزايش رشد و وزن ميوه ، درختان را زیاد آبياری می كنند كه اين موضوع باعث آبكی شدن بيشتر ميوه ها می شود.
از مصرف بی رویه کود و سم در زمین و آب پرهیز کنید.در صورت لزوم از کود و سموم ارگانیک استفاده کنید.مراقب باشید درختان شما در مسيرهای آب های آلوده و یا پس آب و فاضلاب شهری کاشته نشده باشد.